tiistai 4. elokuuta 2015

Treeneistä kokeeseen

Viime aikoina on pistänyt mietityttämään suorituksen saaminen oikeasti kisavalmiiksi. Eniten tokon osalta, minulla on siihen alati vaihteleva viha-rakkaussuhde. Treeneissä päästiin siihen pisteeseen asti, että tuli ajatus testata tilanne kokeissa. Meidän tokon kisatauko kesti yli 2 vuotta, ja jossain vaiheessahan se oli pakko todeta, että nyt mennään, tuli mitä tuli. Ilmoitin Sysin uusilla säännöillä kokeeseen, ja koska eka mahdollinen oli meidän lähellä ja sinne mahduttiin niin lopputulos selvä. Onneksi Anna lähti mukaan ketyilemään, niin ei tarvinnut pahasti hyperventiloida :D Tällä kertaa ei tulosta, neljä liikettä nollille.

Seuraaminen 8 ½
Ei parasta A-luokkaa, mutta ihan kelpo suoritus Sysiltä. Eka lyhyt peruutus oli sitä samaa tasoa kuin treeneissä, toisessa pitkässä iski unohdus ja hukka. Käännös oikealle juosten oli löysä ja juosten vasemmalle käännöksessä yritin jyrätä koiran... 

L-jäävät (seiso, istu) 5
Seisominen muuten ok, mutta Sysi kääntyi odotellessa! Tätä ei tod oo harrastanut, mulla on ollut kova luotto siihen, että pysyy kyllä. Istuminen meni seisomiseksi, sanoin käskyn aivan väärällä äänensävyllä. Valmistelevat seuruut ok.

Luoksari 6 ½
Huono stoppi, pysähtyi vasta tokalla käsimerkillä, oli tulossa läpijuoksuna. Ei ollut mitään ajatustakaan pysähdyksestä.

Ruutu 0
Meidän murheenkryyni.. Tätä ei vaan osata. Loppuosaa on tehty tosi vähän, ja tämän liikkeen osalta parasta oli Sysin seuruuseen tulo ruudusta - innokas, nopea ja iloinen.

Ohjattu nouto 8
Valmisteleva osuus oli huono, Sysi kyttäsi kapuloita ja oli vaikea keskittyä seuruuseen. Treenilistalle kapuloista luopumisesta palkkausta. Loppuosa oli hieno <3 Vaikka tätä on tehty vähän, on Sysi hiffannut idean ja suunnat on sille selkeät. Se tykkää noutaa, joten palkkaantuu jo kapulalla. Pitotreeniä tarvitaan ohjatun kapulalla, ote on löysempi kuin isommalla, ja eteentulon suoruutta pitää vahvistaa.

Tunnari 0
Tuomarin mukaan haisteli omaa ja melkein otti sen, mutta vaihtoi viereiseen. Ollaan päästy eteenpäin, mutta varmuutta lisää. 

Kaukot 0
Murheenkryyni nro 2. Kisatilanteessa tahtoo ryömiä eteenpäin kun on vähän jännää. Oon edennyt liian nopeasti pois takajalkatargetista. Jumppaa, jumppaa ja sen uuden tekniikan nimeäminen ärsykekontrolliin asti, ei siihen ole oikoteitä. 

Metallihyppynouto 8 ½
Kapula lensi todella, todella vinoon (ei kyl näytä siltä videolla). Maltoin olla antamatta lisäkäskyä palatessa ja Sysi korjasi ihan itse paluuhypyn linjan. Hyppäsi niin vinoon, ettei mahtunut korjaamaan ja luovutus todella vino. Muilta osin oikeen hyvä! Hyppy lisää Sysin intoa ja sen ote metskusta on paljon parempi hyppynoudossa kuin tasamaalla.

Paikkis 0
Tokalla maahan. Nollaus tuli siitä, että sen kyynärät nousi puoli-istuvaan asentoon ja laski takas maahan ja nousi takas puoli-istumaan jne. Kyynärät jousilla jälleen.. Ei noussut istumaan eikä liikkunut, mutta ei pysynyt makuullakaan. 

Kokonaisvaikutus 8

Yht. 132 p, ei tulosta. 

Laitoin videosta muutaman liikkeen pätkän. Seuraaminen, ruutu, ohjattu, metsku.


Mutta sitten muuten. Pohdittiin Annan kanssa sitä, että vaikka tähtäin on siinä kisavalmiissa suorituksessa, niin silti on ihan todella vaikeaa saada sitä suoritusta onnistumaan kisoissa. Vaikka on pyritty tekemään myös kokeenomaisia suorituksia jne tuntuu se matka onnistuneen treenisuorituksen siirtämiseen kokeeseen asti todella pitkältä. Se mihin olen tyytyväinen tämän kokeen osalta, on kuitenkin se, että kehässä mulla oli mukana pääosin vapautunut ja iloinen koira, joka teki mielellään hommia :) Vaikka se ei tuntunut samalta kuin treeneissä, eikä Sysi ollut niin aktiivinen mua kohti kuin yleensä, ja kokeen aikana oli kuuma, me tehtiin yhdessä ja sillä oli ainakin ihan kivaa :) Ja tuo sen häntä :D Se on nopeusmittari, aina kun mennään hitaasti, se laskee alas ja vauhdista nousee ylös :D Tokoa on treenattu maltilla koetta silmälläpitäen, ja nyt oma olo on vähän sellainen takki tyhjä sen osalta. Ainakin viikko pidetään tokotaukoa nyt, katsellaan sit ens viikolla uudelleen tokoilua ja tehdään sotasuunnitelma loppukautta silmälläpitäen.

Sitten muihin kuvioihin. Me on kunnostauduttu koirien kanssa mustikan poimimisessa tänä vuonna :P
Ja parit vepet ja rauniot käyty. 

Vepessä Virelle on tehty nyt kisamaisempaa treeniä, helppoa, mukavaa ja samalla tavalla kuin sitten kokeessakin. Se on siis ilmottu Inkooseen kuun loppuun.. Jännittävää! Sen kanssa on haettu onnistumisia ja saatu onnistumisia. Tekee innolla, varmasti ja vauhdikkaasti. Satunnaisia pieniä maalilinjan ohituksia sille on tullut, mutta pääosin kaikki tullut linjalle. Hukkuvan hinasi viimeksi alle metrin ohi. 

Sysille todettiin viime vepetreeneissä, että ei kande ottaa vientiä ekana. Ei siis sujunut yhtä hyvin kuin edellisellä viikolla. Ensin alle joku helpompi liike ja vienti vasta sitten kun on vepemoodissa. Veneen haku ja hukkuvan haku sillä sujui viimeksi hyvin. Hinasi veneen puolimatkasta melkein rantaan, irrotin köyden rannan lähellä joten kevennys loppuun.

Raunioilla oltiin viimeksi eilen. Virelle otettiin nyt tokaa kertaa ilmaisu radalle. Viime kerralla aloitettiin ja lähti sujumaan ihan hyvin. Eilen sai kolme maalimiestä, yksi oli kiivennyt koivuun ja kaksi oli tavallisempia piiloja raunioiden "tunneleissa". Koivu oli aika hauska kompa, tarkensi ja tarkensi, pyöri siinä ympäri, kunnes sitten hoksasi, että tuollahan se. Aloitti itse haukun, mutta ei meinannut malttaa pysyä paikallaan vaan pyöri haukkui, kunnes maalimieheltä tuli jonkunlainen vahvistus. Tokalla taisi tarvita pienen hauku-kehotuksen, mutta haukkui hienosti kaksi viimeistäkin. 

Sysi pääsi myös tutustumaan raunioille treenien lopuksi, sille otettiin hetki makkararinkiä ja kaksi näkölähtöä. Se mokoma yllätti lähtemällä hienosti ja kiipeämällä kunnolla tiilimurska-rautalankakasan päälle maalimiestä etsimään. Tuo koira on avautunut viime aikoina todella paljon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti