tiistai 21. heinäkuuta 2015

Tokoa ja muuta mukavaa

Kuluneeseen kahteen viikkoon ollaan mahdutettu jos jonkinlaista pientä treeniä. On tehty agilitya, Sysille muistuttelua kontakteista, ja sit pientä perustekniikkaa. Takaakiertojen suullisen käskyn vahvistamista, serpenttiinejä, välistävetoja ja takaakiertoja kuuntelutreeninä sotkien. Keppejä vaikeista kulmista ja mahdollisimman suurella liikehäiriöllä, hyppysuoraa ylipitkillä väleillä mun jättäessä koiraa selän taakse jne, Ihan jees, nyt rupeaa tuntumaan, että pikkuhiljaa pääsen itsekin hommaan kiinni. ja voidaan ruveta laittamaan vähän isompaa vaihdetta silmään :)

Vepen osalta ollaan tehty vain yhdet sadekelin reenit. Kolme kierrosta, päästiin ottamaan hukkuvaakin. Eli Virelle vienti, veneen haku ja hukkuva, Sysille veneestä hyppy, vienti ja hukkuva. Vire teki ekaa kertaa vientiä vieraalle apparille. Vähän tarvitsi vielä kutsua/kehua, että säilytti fokuksen, mutta muuten toimi tosi hyvin :) Kaks kertaa otettiin lyhyemmällä matkalla, toka oli tosi hieno. Tokana veneen haku. Toimii. Uintitekniikka pysyi hyvänä lisäpainosta huolimatta. Rantaan tullessa kehuin paljon, tuli maalilinjalle. Keskitti hyvin kääntymisen jälkeen maalilinjalle, mutta meinas vähän kääntää sivuun lähempänä, korjas linjaa kuitenkin. Tässäkään liikkeessä ei muuta hiottavaa oikein ole kuin se maalilinjalle tulon varmuus... Vikana hukkuva. Lähti hyvin, mutta patukan lenksu tuli huonosti leuan alta. Ja se maalilinjan varmuus..

Sysille ekana veneestä hyppy täydeltä matkalta. Oli ihan tosi hieno! Se hyppää ihan jättiloikalla :D Tokana vientiä. Tässä me saatiin läpimurto!! Sysi hyppäsi patukka suussa rannasta ja toi sen mulle veneeseen! Okei, matka oli ihan superlyhyt ja alla oli muutama epäonnistunut yritys (koira ei lannistunut tai paineistunut) ja mä kehuin ja kutsuin ihan hulluna, mutta Sysi otti patukan suuhun, hyppäsi veteen äkkisyvässä rannassa, toi ja luovutti patukan mulle ja oli aivan älyttömän pätevä ja rohkea <3 Haukutettiin sitä rannassa ja se auttaa sitä ihan uskomattoman paljon. Vikalla kierroksella tehtiin hukkuvaa. Sysi teki ekaa kertaa vieraan hukkuvan ihan hakuna, vajaa matka. Mä soudin, ja hukkuvan pudotessa ei lähtenyt. Heti kun annoin yhden kutsun, lähti ja haki hienosti! Tuli maalilinjallekin. Sysi kyllä jaksaa yllättää vieläkin, kyllä siitäkin potkua löytyy, kun sen sopivan fiiliksen saa esiin :) Soven suoritus sitten joskus ei ehkä olekaan kovin mahdoton haave.. Huomenna päästään uudelleen vepeilemään, jännityksellä odotan miten vienti lähtee sujumaan.

Raunioille päästiin eilen ekaa kertaa kesätauon jälkeen. Oli kyllä taas hauskaa, ja Vire teki hienosti hommia. Ekaa kertaa otettiin tokalla maalimiehellä muutama ilmaisun haukku, vähän oli hämmentynyt koira, mutta lähti kyllä haukkumaan :)

Viestiä on treenattu Viren kanssa kerran. Matka oli pisin tähänastisista, ja näköyhteys katkesi. Pieni eteneminen tuli myös mukaan, malttoi jäädä etsimään, eikä lähtenyt heti sinkoamaan takaisin. Verijälkeäkin Vire pääsi kokeilemaan lyhyellä jäljellä. Hienosti lähti jäljestämään näin ensikertalaisena, ei jännittänyt veren haju :)

Sitten tokoon. Uusien sääntöjen voittajaa Sysille. Käytiin treenien lisäksi jopa seuran järkkäämä harkkakoe sunnuntaina. Uusi ohjattu nouto on niin mun uus lemppariliike! Sysi tykkää noutaa, se osaa kuunnella lähetyssuuntia ja alku kun on tuttua, niin tässä me todella ollaan päästy helpolla. Pari treenikertaa alla, ja harkkakokeessa lähes täydellinen ohjattu :) Vähän eli ote kapulasta, mutta nosto ja luovutus oli todella hyvät. Seutaamisen peruutuksessa säilyttää paikan ja peruuttaa suorana noin kolme askelta, jonka jälkeen perä lähtee aukeamaan sivulle, mutta ne ekat kolme askelta on hienot :) Metallihyppynoudossa ei sen kummempia probleemia, mun tarvii vaan muistaa koittaa heittää oikeasti pitkälle ja jättää tilaa paluuhypylle - jos heitto oli vino ja hyppää vinosti, että kerkee suoristaa. Muissa liikkeissä oli meille tuttuja virheitä, kaukot muuten ok, mutta seiso-maahan vaihdossa otti pienet ryömintäaskeleet eteenpäin, jäävissä en osannut itse kävellä oikein törppöjen ja koiran ympäri, luoksari muuten tosi hyvä, mutta jätössä nousi istumaan heti (ei muuten olla makuulle jättöä treenattu..), ruutuun ei löytänyt heti, tunnarissa maistoi eka väärää ennen kuin toi oman jne. Mutta ihan kelpo suoritus kaikenkaikkiaan. Eteenpäin on menty :)

Viren ilmoitin juuri oman seuran BH-kurssille. Katsotaan saadaanko paikkaa, jos saadaan, niin ehkä tämäkin projekti etenee :) Myös raunioryhmän tottis-kettikset aloitetaan ensi viikolla, jippii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti