torstai 27. elokuuta 2015

Kisavireessä

Viimeiset 10 päivää on painettu tukka putkella siellä sun täällä. Meidän Virekin on päässyt aloittamaan kisauransa ihan todenteolla!

17.8. Treenit: rauniot, Korso
Vire

Kolme maalimiestä, tällä kertaa kokeiltiin enemmän sitä oma-aloitteista ilmaisun aloittamista. Paranee koko ajan. Kuin myös maalimiehen luona pysyminen, ei yrittänyt pyöriä ympärillä ja haukkua, vaan pysyin hyvin paikallaan.

18.8. Treenit: hyppytekniikka, Ojanko
Vire, Sysi

Taipumista tehtiin pitkästä aikaa kolmen esteen kanssa. Lisäksi set pointia muutama toisto korkeuksilla, jotka oli jotakin 30-45 tienoilla ja loppuun kertaalleen perussarja. Mitenniin muistiinpanot jäi tekemättä.. Tais kuitenkin sujua ihan hyvin, muistaakseni :P 


19.8. Treenit: vepe, Kirkkonummi
Vire, Sysi

Viren koekenraalit! Tehtiin vienti, veneen haku ja hukkuva kisanomaisesti - todella hyvin sujui. Omat muistiinpanot kertoo, että jos hetsaat koiraa veneestä, niin rannallaolijan olis hyvä pitää siitä kiinni tai koira on hyvin pikaseen siellä veneessä :D Sysille otettiin veneen hakua, vientiä ja hukkuvaa. Liikkeet helpotettuina edelleen, mutta pikkuhiljaa matkaa lisäten. Vienti tuntuu siltä, että se lähtee aukeamaan, koko ajan lähtee varmemmin ja varmemmin. 

20.8. Treenit: BH-kurssi, Savio
Vire, (Sysi)

Jusu aloitti VPY:n viiden kerran BH-kurssin. Ekalla kertaa käytiin läpi kaavio ilman koiria. Sit paikkamakuuta ja seuraamista henkilöryhmässä ja ilman pareittain. Hyvin pysyi Vire paikkamakuussa vaikka oli toinen koira suorittamassa, mutta sitä on onneksi tehtykin kovassa häiriössäkin. Itse seuruu oli jees, henkilöryhmää vähän ihmetteli. 

Kurssin jälkeen Sysille omatoimitreenit. Täyspitkää paikkamakuuta niin, että vieras koira kentällä treenaamassa samaan aikaan. No problems, levollinen koira. Seuruuta, jäävät läpi, eteenmeno. Ei esteitä tai noutoa tällä kertaa. Haukutuksella asennetta seuruuseen. Oli oikeen jees :)

21.8. Treenit: PK-jälki, Tuusula
Sysi, Vire

Sysille janatreeni avoimessa maastossa, matka ehkä joku 35-40 m. Nosti hienosti takajäljen, kääntö onnistui yhdellä käskyllä. Ekalle kepille jäljesti ihan supertarkasti! Halusin lisätä haastetta menemällä jyrkässä rinteessä, mutta ei päästy siihen asti, kun ekan kepin jälkeen iski liika vauhti ja huolimattomuus ja Sysi hukkasi jäljen. Hetken etsittiin takaisin jäljen päälle, mutta ei onnannut ja keskeytin. Palkkasin koiraa kuitenkin, mutta Sysi tasan tiesi, että kesken jäi. Nosti pienen mekkalan autolla kun otin vuorostaan Viren tekemään. Virelle noin 250 m pitkä ja reilu puoli tuntia vanhentunut jälki. Kolme keppiä, muutama nami alussa ja keppien jälkeen vähän matkan päässä. Jäljesti tosi hienosti, vähän turhan vauhdilla, mutta itsenäisesti ja yllättävän hyvin maavainuisesti. Kaksi ekaa keppiä jäi nousematta. Yksi 90 asteen kulma oli ja kaarretta, ei ongelmia, kulmakin oli tarkahko :D Vikan kepin nosti ja siitä superpalkka. 

22.8. Koe: Vepe, ALO-luokka, Fiskars
Vire

Viime viikonloppuna kisattiin Action Dogsien vepekokeissa Viren kanssa. Ekat "oikeat" kokeet soven jälkeen. Hyvällä fiiliksellä lähdettiin, koska Vire on ollut niin varma suorittaja treeneissä koko kesän, mutta pienellä jännityksellä, koska uusi ranta on uusi ranta. Ranta ei ollut äkkisyvä, mutta eipä se ole Virelle ongelma :) Vire teki tosi hienoa työtä koko kokeen ajan, odottaen rauhassa, mutta rannassa sit täysillä.

1. Uinti
Aika: 0.51
Maalilinjan ohitus alle metrin, -1 p.
24 p

2. Esineen vienti
Aika: 0.33
25 p

3.Veneen nouto
Aika: 1.25
25 p

4. Hukkuvan pelastaminen
Aika 1.42
Maalilinjan ohitus alle metrin, -1 p.
24 p

Yht. 98/100, 1-tulos, sijoitus 2./5!

23.8. Koe: Vepe, ALO-luokka, Fiskars
Vire

Toisena koepäivänä ranta oli jo tuttu joten kisapäivänä oli helppo ottaa rennosti. Vire teki täsmällistä työtä, käskytykset pidettiin minimissä, ja hyvin samanlaiseen tulokseen päästiin kuin edellisenäkin päivänä, suoritusaikoja ja sijoitusta myöten :D


1. Uinti
Aika: 0.51
25 p

2. Esineen vienti
Aika: 0.35
25 p

3.Veneen nouto
Aika: 1.26
Maalilinjan ohitus alle metrin, -1 p.
24 p

4. Hukkuvan pelastaminen
Aika 1.38
25 p

Yht. 99/100, 1-tulos, sijoitus 2./5 & siirto AVO-luokkaan! 

Maanantaina treenattiin viestiä ja raunioita. Rankan viikonlopun ja jo yksien treenien jälkeen pelkäsin, että Virettä väsyttää illan toisissa treeneissä. Se oli turha pelko se, raunioilla Vire teki parhaimman suorituksensa tähän asti, keskittyen upeasti etsintään ja ilmaisujen ollessa oma-aloitteiset ja vahvat. Tällä kertaa pieni väsymys vei ylimääräisen sähläyksen pois ja Vire keskittyi vain ja ainoastaan olennaiseen - vauhdilla, iloisesti ja innokkaasti. Treeneissä meille vinkattiin tiistaina järjestettävästä BH-kokeesta, jossa oli vielä paikkoja vapaana. Yllytyshulluna ilmoitin sitten Viren sinne mukaan....

25.8. Koe: BH, Petikko
Vire

Järjestäjänä rotikoiden Uudenmaan alaosasto. Tottis sujui muuten ihan hyvin, mitä nyt seuraaminen oli pitkä kuin nälkävuosi, enkä saanut sitä parasta Virettä esiin ja keskittymään. Paikkamakuu oli varma ja jäävät osasi kyllä. Joten virheistä huolimatta riittävän hyvä suoritus hyväksyttyyn tulokseen ja kohti kaupunkiosiota :) Se oli kaupunkilaiskoiralle helppo nakki, joten Viren kanssa saimme koko kokeen hyväksytysti suoritettua! Kisalupa pk-kokeisiin siis lunastettu ja toinen kilpailukirja hankittu, hieno Vire :)


26.8. Treenit: Vepe, Kirkkonummi
Sysi, Vire

Hyvin menneiden kisojen kunniaksi oli pakko leipoa herkkuja meidän treeniryhmälle, joten oikein hyvällä mielellä lähdettiin treenaamaan. Sysille otettiin ensimmäisenä veneen hakua. Puolimatkalla poijulle, hetsaus rannassa ja ihan vähän perillä - toimii! Teki töitä ja toi köyden ihan ylös rannalle asti. Kakkosena vienti. Pisin matka ja vähiten hetsausta ikinä, tämäkin oli joku about puolimatka - lähti ekalla ja toi hyvin! Ihan super!! Hukkuva tehtiin myös, tällä kertaa niin, että minä olin rannalla myös ja hukkuva kutsui. Vähän pohti voiko hypätä, mutta lähti ja haki. Toistettiin vielä toisen kerran lyhyeltä, nyt lähti nopeammin. Voitais varmaan pitää mua kutsumassa veneessä vielä, jotta olis helpompi sille ja saadaan lisää varmuutta. Virelle otettiin nyt avointa luokkaa. Eka liike kaksi venettä. Koiran kanssa mentiin jonkin matkaa 30 poijulta ulapalle ja köysivene 30 poijulla. Lähetys "vene" käskyllä, hyvin hyppäs ja lähti, köysi kun heitettiin tarttui kiinni ja miettimättä lähti vetämään rantaan. Toi veneen maalilinjalle ja sai rannalta lelunsa palkaksi. Vähän olin suu auki, että näinkö tää sujui heti oikein :D Kakkosliikkeenä oma vene. Sikavaikeeta heittää köysi niin ettei se hyppäis sen päälle. No, hyppäs päälle, tarttui kiinni vähän mietti ja minäkin sähläsin ja käskyttelin ja lähti rantaan. Toi maalilinjalle. Otettiin lyhyeltä uusiksi. Hyppäsi taas köyden päälle, mutta lähti heti rantaan. Siis mitä ihmettä, tääkin sujuu! Vikana avoimen hukkuva, tehtiin kisanomaisesti. Veneessä en sanonut mitään, hukkuvan pudotessa lähti heti, haki ja vei suoraan rantaan - tosin tässä liikkeessä ehkä metrin maalilinjan sivusta :P Todellakin toimii. Maalilinja nyt ei ole joka liikkeessä satavarma, mutta Vire kohdistaa ja yrittää linjalle nyt paremmin kuin alkukaudesta - muut osa-alueet sillä näemmä toimii erittäin hyvin. Huh, miten hyvät treenit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti