maanantai 15. huhtikuuta 2013

Viikko täynnä koirajuttuja!

Viime viikkoon mahdutettiin lenkkeilyn lisäksi kahdet tokotreenit, yhdet agitreenit ja päivän hyppytekniikkakurssi.

Käytiin keskiviikkona tokoilemassa parkkihallissa. Paikkiksilla aloitettiin, istuminen ensin. Jäi hyvin, istui hyvässä vireessa ryhdikkäästi, kun piilosta vahdittiin, kesto oli 2-3 min. Mutta. Heti kun tulin piilosta esiin, painui maate. Ilmekin oli sellainen, "ai niin, tää oli tää makaaminen". Täytyy ottaa siis syyniin tämä paluuosio, ja onneksi istumisen liikkeenä ei tarvitse valmistua kuin sitten joskus :P Makuu oli hyvä.

Aloitettiin ruudulla. Ei näyttöä, lelu oli valmiina ruudussa. Sysi haki katseellaan ruudun hyvin. Seuraava alustalle, stoppi ihan ok, mutta haki katseellaan sitä lelua. Vauhti ja motivaatio ruutuun menossa on nyt hyvät, vielä kun saisi alustan arvoa nostettua niin, että sillä olisi vahvempi motivaatio stopata siihen. Väliin tehtiin noutoa, muuten hyvä, mutta palautukset tökkii. Kapula pyörii suussa, ei pureskele, vaan ote on löysä, edessä lähtee valumaan toiselle sivulle ja vetää päätä vinoon. Meidän oma kapula on sen verran painava, että erikseen kannattaisi tehdä tätä ohjatun kapulalla. Sitten liikkeestä istuminen. Ekalla jäi seisomaan (rasti seinään, ensimmäinen moka), tokalla oli hyvä ja suht nopea. Valmisteleva seuraaminen oli hyvää. Sitten siirryttiin tekemään tunnari, Anna laittoi kapulat, vein oman sekaan, nami eteen ja hyvä oli :) Loppuun toinen kierros ruutua, ja meidän treeni oli siinä.

Torstaina agilityn viikkotreenit. Tehtiin rataa, joka oli suunnilleen tälläinen: 


Hankaluuksia aiheutti valssaaminen esteillä 2-3-4, linjan pyöristämiset on meille haastavia silloin, kun en voi jäädä viereen kääntämään. Välistäveto tehtiin sylkkärillä, ja takaaleikkaus kepeille. Tämä helpotti koiralle keppien hakua. Seuraavat hankaluudet meille tuli väliin 13-14. Takaakiertoon lähetyksen jälkeen linjaus 13 hypylle poispäinkäännöksellä, jotta koira tulisi "ulkokautta" (kuvassa siis ylöspäin, ts, kääntyisi vasemmalle), tällöin parempi linja hypylle 14. Tässä tuli hieman haltuunotto-ongelmia, Sysi lähti 7 hypylle ja hyppäsi pituutta takaisinpäin.. Kokeiltiin poispäinkäännös-jaakotus-yhdistelmää, ja se toimi hyvin, kunhan haltuunotto oli ajoissa. Kivat treenit, irtoava koira ja haasteellisia kohtia! :)

Perjantaina meidät kutsuttiin extempore-tokotreeneihin Eevan ja Minnan kanssa. Tehtiin taas meille ruutua ja tunnaria. Virittelyt toimii ja Sysi lähtee hakemaan katseellaan ruutua hyvin. Tunnari Minnan tekemä, tuttuun tapaan sujui. Otettiin kartionkierron avulla luoksarin stoppia, ja Sysi lähti tarjoamaan maahanmenoa.. Miten niin kaavamaisesti treenattu tätä :P Pallon avulla jatketaan stopin muistuttelua uudella käsimerkillä.

Lauantaina oltiin koko päivä Vappu Alatalon hyppytekniikkakurssilla. Aloitettiin luento-osuudella, jossa käytiin läpi hyvän hypyn eri osa-alueita, lihashuollon tärkeyttä ym. asiaa. Sitten siirryttiin käytäntöön. Tehtiin harjoituksia useassa osassa, joten väliin tuli lepotaukoa koirille. Kotiläksyksi me saimme harjoitukset alastulon ja etäisyyden arvioinnin parantamiseen. Kokonaisuudessa päivän mittaan tehtiin Sysille ensin perussarjaa, sitten kasvavaa sarjaa. Seuraavalla kierroksella korkeuden arviointia, pieni tauko väliin ja tehtiin alastuloharjoitus. Jatkettiin etäisyyden arviontitreenillä, koska tässä olen itse huomannut Sysillä olevan hankaluuksia. Toistomäärä mitä tehtiin putkeen tässä, oli tosi suuri, luokkaa 15 toistoa. Toistomäärän kasvaessa Sysin keskittyminen parantui, ja suoritukset olivat parempia. Neuvoksi saatiin, että tämän koiran kanssa kannattaa varmaankin tehdä ennen ratasuoritusta jotakin, josta pääsee palkkaamaan, tai kisapaikalla lämppäesteillä tehdä riittävästi ennen ratasuoritusta, niin keskittyminen on parempaa. Aamulla Sysi sai pienen annoksen lihaa, ja päivän mittaan juotin muutaman desin FitDogin Energya. Pisimpään pätkään lopetettiin, ja sen päätteeksi palautusjuoma (maistui ihan superhyvin!). Lämmittelyt ja jäähdyttelyt tehtiin paikanpäällä, ja kotiin kun päästiin, käytiin vielä hölkkäämässä muutama kilometri, ja sunnuntai olikin sitten totaalilepopäivä koiralle. Videot tästä päivästä odottelee katsomistaan, mutta nyt on aika siirtyä gradun pariin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti