perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kuraisia tassuja ja auringonpaistetta - ekat tokotreenit ulkona!

Tänään taas tokoilemassa Eevan kanssa (ylläri.. :D). Treenipaikkana sulanut, hieman kurainen ja märkä ulkokenttä Espoossa, ihanasti tilaa ja auringonpaistetta!

Sysin kanssa aloitettiin ruudulla. Ensin lelulle, sitten alustalle, sitten lelulle. Eka ilman ruudun näyttöä, lähti hyvin, mutta ei löytänyt lelua ruudusta... Sen jälkeen sujui tosi hyvin.

Väliin luoksarin maahanmenoja, edistyy pikkuhiljaa. Pitäisi saada rakennettua Sysille yhtä vahva palkka molempiin suuntiin (siis palkka mulla ja takapalkka), kun nyt takapalkka vetää sitä niin vahvasti puoleensa. Sen jälkeen seuraamista. Tätä mä olen halunnut aina vaan lykätä, mutta ei se auta kuin ottaa härkää sarvista. Ihan ok, mutta sitten aloitin itse sähläämisen, pakotteet väärin ajoitettu ja palkkaus myöhässä.. Huoh. Itseä niskasta kiinni, ja tehtiin häiriöitä kontaktin pysymiseen, tämä meni tosi hyvin. Eeva sai heilutella lelua ja jopa heittää sen edestä, eikä Sysin kontakti pudonnut <3 Hienoa! Lopuksi tunnari, muuten hyvä, mutta meni suoraan kapuloille namialustan ohi, vaikka siinä oli nokare maksalaatikkoa.

Tässä muutama pätkä treeneistä, ensin alun seuraamista, pari lähetystä ruutuun ja tunnari.


Näiden jälkeen vielä paikkikset, istuminen piilossa 2 min (yksi näyttäytyminen) ja makuu 4 min, tämä oli tosi hieno :) Olipa kivaa päästä ulos treenaamaan, ja ton kentän pohja oli niin hyvä, pehmeä, muttei liian mutainen.

Tänään palkkasin pääasiassa patukkaleikillä, ja sen huomaa, miten kunnon taisteluleikillä toi koira palkkaantuu niin paljon paremmin.. Jopa palauttaa patukkaa mun syliin suoraan, eikä rallattele ympäri kenttää kuten esim. narupallon kanssa. Jatkossa siis täytyy laittaa itsensä paremmin likoon palkatessa, mitä parempi palkka, sitä kovemmin tuo koira sen haluaa saada :) Harmi vaan, kun noi motivaatiopatukat on niin hankalia pestä, ja monet matskut kovettuu pesemisestä. Ne tulee niin nopeasti treenatessa hiekkaisiksi, ja ajatuskin hiekkaisella lelulla revittelystä saa omat hampaat vihlomaan...

2 kommenttia:

  1. Olen vieläkin niin fiiliksissä. Tilaa hengittää ja totouttaa treenejä! Ulkona on niin paljon kivempaa kuin ahtaassa hallissa. Sysi on edistynyt niin kovasti! :) Tuli mieleen, että ruudun loppuosa pitää ottaa reenin alle!

    VastaaPoista
  2. Totta! Treenit jatkukoon siis :)

    VastaaPoista