tiistai 4. helmikuuta 2014

Talvihallojen tokopäivä PiskiPajalla

Lauantai vietettiin huippuseurassa Talvihallan-tiimin tokopäivän merkeissä, kouluttajana Senni Huotari. Sysi ja Vire pääsivät molemmat treenaamaan.

Sysin kanssa aloitettiin juoksutarkastuksella ja kaukoilla. Kaukoissa pieni koira oli ihan hukassa... "Takajalkatargetin" löytäminen oli vaikeaa, saati sitten jalkojen siinä pitäminen. Ihan ok vaihtoja saatiin sekaan, ja puhuttiin siirtymisestä kisamaiseen suoritukseen ja alustasta luopumisesta. Hyvä pointti Sennillä oli siinä, että mun kannattaisi nimetä liikkeen tekniikka, eikä loppuasentoa. Tällä hetkellä tehdään kaikki (jäävät, luoksari, kaukot) samoilla käskyillä, koska en ole keksinyt riittävän hyvää syytä miksi ei. Joten, alustatreenit jatkukoon, kunnes saadaan oikean tekniikan ärsykekontrolli riittävän vahvaksi :)

Seuraavassa pätkässä Sysin kanssa tehtiin tunnaria. Vaikeutena meillä se, että en saa Sysin kierroksia laskemaan, ja keskittymään haisteluun, jos (kun) nostaa itsensä kapuloista, ja napsii silloin vaan ekan vastaantulevan kapulan mukaansa. Keskittyessään ja rauhoittuessaan osaa kyllä. Kotonakin kiihtyy, mutta tilanne on treenejä rauhallisempi, ja sitä myötä helpompi. Nyt aloitettiin tosi lyhyeltä välimatkalta, ja oli ihan ok. Lisättiin matkaa, ja meni just sellaseksi napsimiseksi, toi ekan, tokan, ja siihen keskeytettiin. Uutta yritystä niin, että koira jäi kauemmas, mä kapuloiden viereen ja pysäytin Sysin ennen kapuloille menoa. Onnistui ihan hyvin, pientä maistelua haistelun ohella, mutta haki kunnes oma löytyi. Tähän tarvitaan lisää varmuutta ja rauhaa. Lisää haastetta kapuloille, jotta Sysi joutuu keskittymään, ja jotta se rauhoittaisi itsensä ennen kapuloille menoa. Kunnon pysäytys ennen kapuloita? Jollakin tapaa mun pitäisi pystyä kertomaan Sysille, että kiire ei ole... Katsotaan mihin tämä projekti etenee.

Ryhmässä Sysille vielä p-istu (näkyvillä) ja p-makuu (4 min piilossa). Hyvin meni, liikautti makuussa etutassua ja istuessa laski päätä ja korvat lerpahti mun palatessa. Muuten ilme oli hyvä! Vire teki pikkupätkää paikkamakuussa, liikuskelin vieressä ja palkkailin.

Vire pääsi aloittamaan jäävistä, ja se oli niiin pätevä ja iloinen pentu! :) Nää oli aika hyvällä mallilla, nyt liikettä mukaan enemmän, silti säilyttäen hyvän ja vauhdikkaan tekniikan. Ja myös kestoa voi pikkuhiljaa lisätä. Vire keskittyi tosi hienosti ja teki innolla!

Tokalla kierroksella aloitettiin noudon treenaaminen. Ekaa kertaa kapula mukana, pohjana siis kahden lelun leikkiä ja pari kertaa naksuttelulla lelun tuomista lähelle :) Tästä meillä on videotakin, kiitos Annen! Videon pätkien lisäksi pari kokeilua pitotreeniä, ja sehän nappaa ihan itse kapulan :D Super-krokotiili! Treenaamaan vaan siis! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti