keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Uusia tuulia

Kesä tuli, työt alkoi ja niiden myötä aika koneen ääressä on vähentynyt radikaalisti. Koiran kanssa vietetään arkipäivät työpaikalla, ja viikonlopuiksi päästään palaamaan kotiin. Viime viikolla "nautittiin" helteistä, joten treeni jäi aika vähäiseksi. Joka päivä Sysi pääsi uimaan, kun järvi on tuossa vieressä, parhaimmillaan useamman kerran. Viilennys ei tosin ollut kovin suurta kun pintaveden lämpötilakin oli jo 22 astetta... Yhdet agitreenit tehtiin, onneksi päästiin paikalliseen seuraan treenailemaan. Illalla lämpötila oli jo siedettävä, ja tehtiin pientä ratatreeniä.

Viime viikon treenirata

Tällä viikolla keli viileni, on satanut, eikä ole ollut kuuma. Maanantaina käytiin reippaina juoksulenkillä, ja tiistaina lähdettiin jäljelle. Jäljen pituudeksi tuli noin 400-500 m (mä oon niin huono arvioimaan matkaa, eikä puhelimen gps löytänyt yhteyttä), 6 keppiä, jana 10 m ylämäkeen, tunnin vanheni. Yritin löytää kivan, hieman helppokulkuisemman kohdan, mutta ei todella tullut helppokulkuinen jälki. Janalle Sysi lähti tosi hyvin, tämä oli oikeasti paras ikinä, mutta mulla oli liina huonosti ja Sysi sotkeutui siihen, palas vähän mua kohti ja lähti takajäljelle, vaikka aluksi oli suuntaamassa ihan oikein. Eka kulma tuli tosi nopeasti, kun reitin blokkasi kaatunut puu ja jyrkkä rinne. Tämän jäljesti tosi hyvin. Jatkettiin ylämäkeen, saavuttiin suht avoimelle taimikolle, jossa varvikkoa. Intoa riitti, ja sen myötä vauhtia, yritin pidätellä, mutta painoi kuin juna pysyen yllättävän hyvin jäljen päällä. Maasto oli hyvin haastavaa verrattuna niihin, missä yleensä käydään, ja se selvästi sai Sysin keskittymään jäljestämiseen paremmin, monesti vähän siksakkaa jäljen tuntumassa ja pitää päätä vähän korkeammalla. Nyt kulki kuono alhaalla ja teki tosi hienoa työtä. Ja keskittyikin siihen niin täysillä, että veti kolmesta ekasta kepistä yli vaan... Neljännellä kepillä sattui hidastamaan ja nappasi sen suuhun, tästä sai kunnon palkan, tuplasti ruokaa ja paljon kehuja. Viides nousi hyvin, mutta kuudennella vikalla kepillä ei millään olisi ottanut sitä. Pidätin liinasta, kysyin "missä keppi", sanoin uudestaan jälkikäskyn, mutta ei. Seisoi kepin päällä ja yritti päästä eteenpäin. Kutsuin takaisinpäin ja lähetin uudestaan jäljelle, ja vihdoin merkkasi kepin ja pääsin palkkaamaan siitä. Huoh. Jäljellä Sysi on niin elementissään, ja nauttii itse jäljestämisestä niin paljon, että en oikein tiedä millä saisin keppien arvoa nostettua, kun veto eteenpäin on niin vahva. Jäljen jälkeen tallasin suikaleen esineruutua varten, jätin Sysin odottamaan ja katsomaan kun vein esineen takaosaan. Laittaessani sille pk-liivejä päälle, mokoma varasti ja sinkosi ruutuun.... Lähetyksellä irtosi hyvin, mutta ei ihan riittävän pitkälle heti, mutta teki hyvin töitä etsiessään. Fillaroitiin jälkimaastoon ja takaisin, ehkä noin 2,5 kilometriä suuntaansa, ja loppuun vielä iltauinnit <3

Tänään tehtiin vikat agitreenit ennen viikonlopun SM-kisoja, perustekniikkaa, välistävetoja, taaksetyöntöjä, niistoja ym. Aika helpot ja kevyet treenit, hyppykorkeus vaihteleva 65 cm asti. Meille oli suuri saavutus saada osallistumisoikeus, joten viikonloppuna nautitaan tunnelmasta ja siitä, että yksi etappi on nyt saavutettu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti