sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Ihan oikeeta agilitya (ja vähä tokoa)

Pitkästä aikaa Sysille ihan oikeat agilityn ratatreenit! Ja joku oli ihan liekeissä :) Tehtiin pitkillä esteväleillä helpohkoa rataa, mulle parit sokkariharkat (aika helpot), ja Sysille haasteena tosi vaikea ja ahdas keppikulma, tiukkaan avokulmaan poispäinkäännöksellä sisään. Pakkovalsseja tungin esteille 10, 12 &14. Kokeiltiin myös twistillä 14, mutta pakkovalssi oli paras. 


Kuluneella viikolla ollaan kerrytetty metsälenkkien lisäks kaks juoksulenkkiä, molemmat tytöt messissä, ja ohitukset sujuu koko ajan paremmin. Vire kykenee jo ohittamaan ihmisiä ravaten mun edessä liina pitkällä sivulle vilkuilematta, sekä vastaantulevia, että takaapäin ohi tultaessakin. Ohittavat pyöräilijätkään ei ole juttu eikä mikään. Koiria ohitettaessa molempien "niputus" oikealle puolelle käy kätevämmin, ja itse ohitus voidaan tehdä hölkäten molempien käyttäytyessä ihan nätisti. Vaikein on koirapuiston ohitus, jos sieltä tulee koiria räkyttämään pitkin aidanviertä. Viimeksi Sysin oli ihan pakko yrittää haukkua takaisin (argh!) ja Vire juoksi melkein päin lampuntolppaa, kun jalat ravas eteenpäin, mutta pää oli kääntyneenä kohti haukkuvia pikkukoiria.. Sain sen kuitenkin pysäytettyä ennen törmäystä :P

Tänään sunnuntaina Annan kanssa aamupäivätokoilua Savelassa. Tehtiin futiskaukalon vieressä, joten häiriönä oli pari lasta pelaamassa jalkapalloa siellä kaukalon sisällä. Ei siis täysin näkymättömissä, mutta ei suoraan esilläkään. Yhtäkään koiraa ei kyllä häirinnyt! :) Vire sai tehdä ekana. Otettiin seuraamista, Anna naksun kanssa merkkaamassa palkkakohdan. Asenne hyvä, teki tosi hyvin, kunhan vähän rauhoittui ja keskittyi. Hyviä pätkiä, hienolla keskittymisellä, ja nyt vaan mun pitäis rohkeammin jatkaa tätä seuraamista, aina kun on appari auttamassa! Jäävistä tehtiin ekana maahanmenoja, jatkoin katsetta ohi koirasta, ja pyrin taas jatkamaan liikettä. Naksu edelleen Annalla, aivan superhyvä, kun voi ulkoistaa oikeasta kohdasta palkkaamisen. Oli ihan hyvä! Sitten jäävistä istumista. Namilla ja naksulla, mutta Annalta tosi hyvä huomio, että mun kannattaisi opettaa Virettä siihen suulliseen käskyyn ja häivyttää käsiohjausta. Kokeiltiin tätä, ja kuunteluharkasta kävi. Tarjoaa helposti ihan mitä sattuu asentoa, mutta kykenee kyllä tekemään oikeinkin, kun on hereillä :) Käskyjen äänensävyyn pitäis keskittyä, jotta ne eroaisi vielä selkeämmin.

Sitten Sysi. Virittelyt kentän ulkopuolella, vapaana "mukana" käskyllä siirtymä aloituskohtaan. Aloitettiin paikkamakuulla. 3 min piilossa, ja tasan kolmen minuutin kohdalla nousi istumaan, huoh. Mielentila oli hyvä, vaikutti rauhalliselta, mutta silti. Ei palkkaa. Otettiin jättöjä uusiks, ja aloitti saman kyynärien veivaamisen. Kolmannella hyvä jättö, menin piiloon, 10 s ja takaisin. Siitä palkka. Tämä nyt vaan pitäis saada iskostettua sille, että se kyynärien nosto ei auta ja maassa pitää pysyä. Tää ehkä kuitenkin peilaa takasin itsevamrmuuteen, joten nyt jatketaan kuurilla helppoa ja itsevarmuutta nostattavaa paikkista. Sitten itse liikkeisiin. Aloitettiin metallinoudolla. Nouti ja nosti hyvin, mutta luovutus oli inhottava. Metallin pidosta ei tykkää, edessä rupesi kalistelemaan ja pudotti. Pari nostoa läheltä, kunnes luovutus oli hyvä ja superpalkka sitten. Otettiin vielä vauhtinouto metallilla, hyvä asenne. Loppuun ruutua kahdesta eri suunnasta. Pieni alusta ruudussa. Fokusoi virittelyillä hyvin, mutta ruudun takana oleva iso puupalikka vei huomion, ja se piti käydä tsekkaamassa. Otettiin muutama kerta uusiksi. Muuten hyvä, mutta stoppi ruudussa oli hidas, ja Sysi siirtyi lähelle reunaa. Lyhyeltä etäisyydeltä saatiin hyvä stoppi. Treeniä vaan lisää! Vaikka työtä on tosi paljon edessä, tykkäsin molempien asenteesta paljon. Molemmat nauttivat tekemisestä, eikä lannistuneet tai laskeneet virheistä ja niiden korjaamisesta. Joten, virheitä korjaamaan vaan, mars :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti