maanantai 27. lokakuuta 2014

Viikonlopun reenilöiset

Lauantaina tokoiltiin taas Annan ja porkkisten kanssa :) Tällä kertaa suunnattiin sirkuskentälle. Vire tais olla ekana. Sen kanssa tehtiin ekana liikkeenä paikkamakuuta. Oli "pikkasen" kierroksilla kun otin sen kentälle, mutta hyvin rauhottui, ja pysyi. Vaihdellen pidempää matkaa ja pidempää aikaa, itse kohti koiraa, sivuttain ja selin, matka pisimmillään suunnilleen alokkaan kisaetäisyys koirasta, aika luokkaa 30-45 sekkaa. Tokana seuraamista, Anna naksun kanssa merkkaamassa. Hyvin suuntasi virtansa tekemiseen, kontaki oli super. Yhden kerran huomautin, kun valui vähän kauemmas sivusuunnassa (mutta multa roikkui pallon narukin sen naaman edessä, joten oma vika tais olla sekin) ja korjasi hienosti. Muutama liikkeellelähtö, muutama liikkeestä suoraan seuraamaan otto, ja vitsit kun täähän rupeaa olemaan oikeesti kivaa, kun pikku-Virehän osaa! :) Sit pitäis ruveta miettimään käännösten opettamista. Kolmantena otettiin jääviä namileikillä, naksulla merkki kun asento oli suoritettu loppuun asti. Edistyy, edistyy, tekee teknisesti hyvät asennot, mutta kuuntelutreeniä tarvitaan. Maahanmenoa lähtee tarjoamaan heti, jos otan yhtäkään peruutusaskelta, mutta nyt tätä siirtymää kohti pelkkiä suullisia käskyjä pitäisi vaan treenata ja treenata. Naksu oli oikeen hyvä tässäkin apuna, palkan ajoitus oli parempi.

Sysin kanssa aloitettiin hallinnalla.. Tavoite oli tuoda koira hallinnassa vapaana juoksutarkastukseen ja siitä paikkamakuuseen. Ja eihän se hallinnassa ollut, mur. Karkasi mukana-käskyn alta tarkastamaan kauempana olevaa treenireppua, eikä tullut kun kutsuin. Komensin pois kentältä, ja tekeminen loppui siihen. Uus yritys otettiin mini-jäähyn jälkeen, ja nyt pysyi. Antoi katsoa ihan ok, nami palkkana ennen makuuseen siirtoa, ja virittelyt ennakoivalla silityksellä ja puheella. Maahanmenot nopeahkot ja täydet, meinaa tulla vähän vinoon eteen. Jätöt oli hyviä! Tehtiin pelkkiä jättöjä ja maahanmenoja, välipalkan jälkeen vähän kauemmas, uudelleen paikkamakuun paikkaan ja virittelyt, ja edelleen maahanmenot ja jätöt oli hyviä, ja Sysin mielentila juuri oikea. Tää oli selvästikin hyvä treeni :)

Tokana sitten ruutua. Ja taas Sysille tosi vaikeeta hahmottaa paikkaa, vaikka targetti olikin keskellä. Ekalla lähetyksellä taas ensin kävi läpi merkit ja tuli sivulaidasta sisään, vaikka näytti fokusoivan hyvin kauempaa. Toistoilla parani, mutta on tää ruutu sille yllättävän vaikea asia.

Sen jälkeen otettiin namileikillä jääviä, taas naksu Annalla. Maahanmenoissa jos eteni selkeesti, pyysin peruuttaamaan kauemmas ja otettiin uusiks. Asennot meni lähes stipluitta oikein, seiso ja istu oli koko ajan ok. Vikana seuraamista liikkuroituna. Mulle treeniä :) Taas vaikea voi-tyyppinen seuraaminen, ja mulla oli taas hankalaa :D Mutta olin vähän parempi kuin viimeksi ;) Sysi tsemppaa hyvin, ja se skarppaa tosi hyvin, kun ei pysty ennakoimaan mua. Pieniä stipluja, mutta kohtuu korrekti se silti oli, ja mikä parasta, sen vire oli tosi hyvä, ei laamailua! Kaiken kaikkiaan tosi hvyät treenit molempien koirien osalta, once again. Hyvä treeniseura on kyllä kaikki kaikessa, nämäkin edistysaskeleet olis jäänyt ottamatta ilman Annaa ja yhteisiä pohdintoja ja uusia ideoita, kiitos siitä <3Sunnuntai-aamuna päästiin pitkästä aikaa Virpulan kanssa hakutreeneihin. Tuusulaan päin kävi tie, kuivaa mäntymetsää. Tehtiin sille tuuli-ilmaisua, kolmella eri maalimiehellä kuusi eri piiloa. Eka meni vähän muistelemisen piikkiin, enkä oikein osannut ajoittaa hyvin liinasta hajulle päästämistä. Toka menikin jo paremmin, ja oikeastaan hajun bongaus oli nousujohteista vikalle maalimiehelle asti. Itse olin epävarma siitä, ottiko se ihan varmasti hajun jo niin kaukaa, mutta ehkä mäkin opin lukemaan Virettä vielä paremmin. Tarkentaminen oli parissa vaikeammassa piilossa pikkasen haastavaa, varsinkin vikalla maalimiehellä, joka oli kahden ison kivenlohkareen välisessä kolossa. Mutta kaikenkaikkiaan tosi hyvät treenit! Hyvin lähti leikkimään maalimiesten kanssa, ja musta tuntuu, että tää palkkaus on aika hyvä (ensin patukkaleikki, ja leikin lopun merkkaamiseksi nami). Puhuttiin, että ensi kerralla voitais tehdä hajuhakua, ja kokeilla lähetystä kaeumpaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti