maanantai 13. lokakuuta 2014

Agilityeuforiaa

Keskiviikkona pääsin tuurajana Janne Karstusen ratatreeneihin. Rata oli haastavahko.. Tehtiin valkoisten pallojen rataa. Mittasuhteet ei hallissa täysin täsmänneet, 4 & 6 hyppyjen väli oli aika pieni, ja a-este oli keskemmällä rataa suhteessa 6-hyppyyn.


Aloitin alun pakkovalssi-saksalainen-backlap-yhdistelmällä. Oli ihan ok, vähän levis nelos-vitosvälissä. Kuutonen pakkovalssilla sisäradan puolelta. 9-10 väliin valssi, takaaleikaten kepeille. 15 hypylle twisti. Alkua hinkattiin. Tehtiin 4-hypylle asti pakkovalsseilla. Viimeinen oli vaikein, kuljetus kahden hypyn välistä. Sysi luki itse rataa, eikä olis meinanut malttaa tulla kuljetukseen. Tähän tuli Jannelta hyvä pointti omista jaloista.. Jalkojen liike ja liikkeen suunta oli se avainsana, jolla saatiin onnistumaan. Ja samalla tajusin myös sen, että mä olen tosi yläpainotteinen ohjaaja, aina hahmotan radat ja ohjauksen käsien ja hartioiden kautta ja jalat vaan seuraa mukana. Kun alku saatiin onnistumaan, loppurata menikin aika helpolla. Loppuun vedettiin koko rata alusta loppuun. Alun pakkovalssit onnistui hyvin, ennen keppejä lähetys hypylle 11 oli myöhässä ja rima tuli alas. Loppurata rullasi tosi hyvin, 23 kepeillä rupesi omat jalat jo hyytymään, mutta saatiin taisteltua koko rata loppuun, vika rima putosi (Sysi varoi hyppyä, kun se oli aika lähellä seinää). Päästiin näissä treeneissä kyllä sellaiseen flow-tilaan, ettei vähään aikaan olla oltukaan :D Teknisesti Sysi osaa tosi hyvin, lukee mun ohjausta, ja nyt vaan vähän lisää rutiinia ja rohkeutta peliin :) Loppuvuodesta toivottavasti ehditään vihdoin kisaamaankin.. Niin, ja keinu oli superhyvä! Ei pysäytystä, vapautus pamauksesta.

Pikkutreeniä ollaan tehty ti ja pe, Sysi pääsi vähän aksailemaan lainaohjaajien kanssa, ja sehän tykkäsi :) Perjantaina otin Viren kokeilemaan vähän agitreeniä, ponnarit rimojen tilalla. Viretila katossa, keskittyminen hukassa :D Kokeilin paria yksittäistä ohjausta, ja tehtiin hyppysuoraa päättyen putkeen. Virellä oli kivaa, ja mä totesin, että jos sen kanssa tekee agia, niin tarvitaan enemmän rauhaa
ja matalampi viretila olis optimaalisempi. 

Viime viikolle saatiin kaks hölkkälenkkiä tehtyä, vika jäi viikonlopun laiskottelun jalkoihin. Mutta doboiltiin vähän kotona :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti