keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vantaa 30.12

Vuosi vaihtui leppoisissa merkeissä kyläillen, mutta sitä ennen ehdittiin vielä yhdet kisat kisata. HSKH:n kisoissa viime sunnuntaina oli tuomarin Sami Topra, ja osallistujia hieman vajaa 90. Kisapäivä oli siis aika pitkä.. Aamun eka rata oli hyppäri, jolta tulos hyl. Heti ekan hypyn rima tuli alas, ja vaikka rata meni muuten ihan hyvin, en saanut sitä parasta tsemppiä päälle. Hylly tuli  kun koira tuli putkesta ja ohitti aidan, jatkoin. Tämä oli ihan oma moka, en ottanut kunnolla haltuun putken jälkeen tai ohjannut kunnolla aidalle, etenin vaan.

Toinen rata olikin jo agirata. Tehtiin kokonaisuutena tosi hyvä suoritus, ehkä jopa meidän parhaimpia kisasuorituksia :) Yksi rima tuli kuitenkin alas, käänsin ja käskytin juuri kun Sysi oli riman päällä, joten omaan piikkiin menee tämäkin. Kaikki kontaktit tehtiin huolella, selvillä pysäytyksillä, keinulla ja puomilla seisotin vielä kunnolla, kun virhe oli jo ehtinyt tulla, ja hyvin pysyy. Lentokeinuongelma siis takana, virhettä ei ole tullut kertaakaan kuukausiin, treeneissä tai kisoissa, jippii! :)

Viimeinen rata myös agirata, ja kaaokseksi meni.. Hylly tuli heti alussa kakkosesteellä, olin ottamassa Sysiä pakkovalssilla aidalle, mutta eipä kuunnellut ohjausta vaan hyppäsi kakkoshypyn suoraan mun "selän takaa".. Tätä virhettä en täysin kontolleni ota, koska ohjaus ei ollut niin huono, mutta selvästi mun olisi pitänyt olla ohjauksessani vaativampi, kun kerran koira teki valinnan toisin. Loppurata taisteltiin virheiden kanssa loppuun asti, Sysi oli lennokkaalla tuulella, ja kaarrokset valui ja linjaukset meni pieleen.. Kengännauhatkin aukes radalla, ja hieman jännitti, miten loppusuorasta selviän.. En kaatunut ja kontaktit toimi edelleen, koiralla oli hauskaa, joten ihan hyvä päätös kisavuodelle :) Jokaisessa lähdössä istui paikalla hyvin, vähän otti matalamman lähtövalmiin asennon. En muista aiemmin olleeni Sami Topran radoilla, mutta voisin kyllä mennä toistekin. Radat ei ollut ihan helppoja, mutta aika sujuvia. Kontakteilla piti hyvin tiukan linjan.

Vuoden ekat agitreenit tehtiin tänään keskiviikkona Malmilla. Suoraa, pari takaaleikkausta ja pujottelun perään sokkaria, hyppysuoraa leijeröiden kepit väliin. Pari lepopäivää kisojen perään oli kyllä "hieman" kasvattanut koiran intoa, jotenkin lennokas tuntuu olevan viimeaikojen treenien jälkeen se kuvaavin sana... :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti