maanantai 14. tammikuuta 2013

Päivän sana : tunnari!

Tänään varsin onnistuneet tokoilut Eevan ja Annan kanssa. Meidän listalla oli hyppynouto, ruutu, luoksarin maahanmeno ja tunnari. Aloitettiin kuitenkin paikkiksilla, ensin istumista, sitten makuu. Hyppynouto rupeaa olemaan aika hyvällä mallilla. Luovutusasento voisi olla suorempi, tätä treenataan patukkapalkka näkyvillä edessä. Luovutuksessa hätäilen vähän, pito voisi olla pidempi. Vauhti, nosto ja liikkeen varmuus hyvät. Ruudun treenaamisessa mietittiin uusia kuvioita. Nyt S lähtee kosketusalustalle (pieni, läpinäkyvä muovikansi) ja noutaa sitä innolla. Ja melkeen mieluummin leikkis sillä muovisella kannella... Joten ei tämä tälläisenä taida belgiläiselle iskostua. Nyt kokeillaan isompaa alustaa, ja vahvistetaan ensin kosketusta siihen kotona ennen treeneihin ottamista. Luoksarin maahanmenoa tehtiin siivekkeiden kierrron avulla. Tää vaatii tosi paljon treeniä..

Viimeisenä päivän paras osuus, eli se tunnari. Tehtiin ensin kaksi toistoa piilottaen oma, sujui tosi hyvin. Ekalla S kyttäsi ensin lähtölupaa Eevalta, mutta kun odotin kontaktin ennen lähetystä ei ongelmaa. Tehtiin vielä kolmas, vaikeampi tehtävä. Oma edelleen piilossa, mutta esillä yksi hallilla ollut vanha kapula. Sysi lähti tsekkaamaan ensin sen esillä olleen kapulan, haistoi, hylkäsi ja jatkoi oman etsimistä, löysi sen ja toi hienosti! Loistohomma! :) Koiran viretila tunnaritreeneissä on keskittynyt ja innokas, siitä näkee, miten sen mielestä toi on niiiin siisti juttu.

Viime viikolle tehtiin toisetkin tokotreenit, samassa hyvässä seurassa aamuvarhaisella perjantaina. Paikkikset ensin taas. Tehtiin ensin yks kerta kapulalla, sitten tölkillä hyppynoutoa, tosi hyvin meni. Lisäksi ruutua ja pari toistoa tunnaria, pelkän oman piilottaminen, alkurutiinit kunnossa.

Sunnuntaina pikkutokoilut Malmilla, seuraamista agilityputkipalkalla korkeassa vireessä. Teknisesti aika huonoa, mutta fiilis hyvä. Kaksi toistoa tunnarin kanssa, taas vain oman etsintää.

Viikon agilitytreenit meiltä jäikin sitten väliin, joten vaan tokoa tällä kertaa. Miten musta tuntuu, että meidän "sivulaji" vie koko ajan vaan enemmän ja enemmän aikaa ja huomiota? :D Kiitos taitaa kuulua treeniseuralle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti