tiistai 8. tammikuuta 2013

Suunnitelma & sen toteutus

Tänään treenattiin tokoa Eevan ja Gimman kanssa.

Suunnitelmana oli tehdä hyppynoutoa, noutoa, ruutua ja tsekata metallinoudon tilanne.

Aloitettiin paikkiksilla, paikkaistuminen meillä on ihan vaiheessa, ja siinä hätäilin itse liikaa. Paikkamakuu meni hyvin, seisoin aluksi esillä vähän aikaa, sitten piiloon ja takaisin esiin. Paikkamakuuta piilossa ei olla tehty pitkään aikaan.

Aloitettiin ruudulla. Tehtiin viritystä jotta koira katsoisi ruutuun, ja lähetys läpinäkyvälle kosketusalustalle, jonka Eeva näytti koiralle ennen lähetystä. Matkaa ehkä 15m? Muuten hyvä, mutta Sysi hyvin vahvasti halusi noutaa mulle sen kosketusalustan.. :D Hakeutuminen ruudun keskelle sujui hyvin, tehtiin paria eri suuntaa. Toistoja, toistoja tähän.

Sitten tehtiin hyppynoutoa. Melko matala este, ehkä kuusi lautaa. Sujui hyvin! Luovutusasento ei ollut suora, mutta muuten tosi hyvällä mallilla, vauhti kapulalle ja takaisin on hyvä. Kokeiltiin iskunoutoa ohjatun noudon kapulalla, mutta tämän treenaus ei ole tällä hetkellä ajankohtaista. Kapulan pudottaminen on Sysille hankalaa, kun on niin vahvasti iskostanut ajatuksen siitä, että se tuodaan loppuun asti, joten ei maksa vaivaa tässä vaiheessa, kun vauhti on riittävän hyvä.

Sitten metallin tilanne. Metallikapula on vielä inhottava, joten fiilistreenejä tarvitaan. Leikittiin metallitölkin noudolla, sitä ei arastele ollenkaan. Kotona treenataan metallikapulan nostoja, aloitettiin maalarinteipillä päällystetyllä keskiosalla ja sitä on asteittain vähennetty, nyt on yksi raita keskellä, joka on ehkä 75% ympärysmitasta, eli aika pieni pala enää.

Tähän oli hyvä jättää meidän päivän treeni, ei liikaa kerralla :)

Sitten vanhempiin juttuihin. Lauantaina pienet 4 km hölkät, keskinopeus joku 9 km/h. Sunnuntaina Malmilla agitreenit Miisun ja Annan kanssa. Tehtiin hyppytekniikkaa. Ensin muutaman kerran perussarjaa 6ft väleillä. Sen jälkeen kasvava sarja 6-7-8-9. Ekaa kertaa kokeilin hidastaa videolta, kun ei tuosta oikein mitään näe norminopeudessa, mutta mun editoijan taidot ei tainneet olla ihan riittävät.. :P Klipit on ehkä vähän sekaisin, ja videon laatu on aika huonoa. Positiivista se, että perussarjalla Sysi suoritti joka välin, eikä hypännyt vikaa kahta aitaa kerralla kuten aiemmin. Viimeisellä kierroksella kasvavalla sarjalla pallo palkkana, muuten nami. Perussarjalle nami on parempi (ei niin kova kiire) ja kasvavalle lelu (etenee paremmin). Lopuksi tehtiin vähän pujottelua. Kiitokset Annalle kuvauksesta! :)Kaukojumppaa ollaan tehty sitten belgien tokopäivän, ei kyllä kovin aktiivisesti.... Vaihdot, joissa paino pitäisi siirtää taakse on vaikeita! Siis seiso-maahan, seiso-istu. Nyt kliksutellaan vaihtoja takajalat muovikannen päällä, kriteerinä se, että ne pysyy siinä. Täydellinen ei tämä suoritus vielä ole, mutta tällä keinolla sain belgiläisen aivot raksuttamaan, ja seisomaan nousut korjaantui huikeen hyvin. Asennonvaihdoissa Sysillä on tosi levottomat jalat (paitsi pepun ollessa maassa), ja pelkkää liikeratajumppaa namin perässä tehdään tämän ohella. Seisomaan nousuissa on potkaissut takajalat taaksepäin tosi helpolla, ja seisomisesta istumaan/maahan astuu takajalat alle. Tässä video meidän kolmannesta treenikerrasta (kannen opettelun jälkeen). Välistä pätkitty kyllä juttuja ja palkkausta pois, tiivistetty olennaiseen. Parista korjauksesta huomaa, miten se ajatus on siellä takajaloissa. Treenit jatkuu!


2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Ehkä minunkin pitäisi jaksaa ottaa pintatreenit taas käyttöön niin Gimmakin oppisi vihdoin seiso-istu -vaihdon..

    VastaaPoista
  2. Kiitokset vaan sulle vinkistä! :) Nyt on vielä tehty lisää tuotekehitystä ton kannen kanssa, tossa siinä on jo sellaista mattojen liukuesteverkkoa alla, ja nyt on tehty ilmastointiteipistä päälle sellaset jarruraidat, että ei olis pinta noin liukas. Näyttää ihan karseelta, mut kuhan toimii.. :D

    VastaaPoista