lauantai 19. tammikuuta 2013

Viikon treenipläjäys

Tämän viikon treenit painottuivatkin tähän loppuviikkoon. Keskiviikkona kuitenkin juostiin, 5 km & 30 min, keskivauhti siis siellä 10 km/h kieppeillä. Lisäksi intervallitreeni ja kävelyt, kokonaismatka noin 8 km.

Torstaina agilityn viikkotreenit, tehtiin rataa. Maanantain jälkeen ei oltu tehty mitään, ja lenkkeiltykin normaalia vähemmän, oli hieman innokas kuumakalle menossa radalle. Lisäksi pitkästä aikaa oli keksinyt itselleen kotona päivän aikana kaikenlaista tekemistä, vetänyt Jusun mailakassin esille, avannut sen ja levittänyt kamoja, pureskellut henkarin rikki, ottanut maitotölkin tiskipöydältä ja repinyt sen. Tässä taas sama juttu kuin ennenkin, aina kun koira käy kuumana, mä passivoidun ohjaajana, vaikka juuri silloin pitäisi olla itsekin nopeampi ja tarkempi. Tästä kipsistä pääsin kuitenkin aika hyvin irti, ja itse rata sujui hyvin. Alkuun lähetys 2-putkeen aika kaukaa, persjättö ennen okseria & aan kontaktin edessä. 7-hyppy pakkovalssi-vastakäännöksellä. 9-10 väli osoittautui koko radan haastavimmaksi kohdaksi. Koiran luukuttaessa tollaisen suoran jälkeen, oli vaikeaa saada se hidastamaan ja kokoamaan ennen 9-hyppyä. Tässä onnistuttiin lopulta suht hyvin. Siis valssi 9 hypyn jälkeen, lähetys takaakiertoon, persjättö ja lähetys puomille. Keppien kiertokulman haki hyvin kaukaa lähettämällä, joka toisto oikein. Lopun 19-hyppy myös pakkovalssi-vastakäännös yhdistelmällä. Vastakäännökset toimii meillä tosi hyvin, siinä kun en jää tyhjää pyörimään, vaan nenä on valmiiksi jo menosuuntaan, lukee koirakin käännökset tosi hyvin. Sysi kun ei ole kovin helposti kääntyvää mallia, sen tietty saa kääntymään hyvin, mutta se vaatii niin paljon enemmän töitä kuin mihin olen tottunut. Loppujen lopuksi, kivat treenit, hyvä mieli. Uskalsin tehdä niitä mulle vaikeita persjättöjä useampaan kohtaan, myös kontakteille ja kepeille. Sysi oli kiihkeä ja vauhdikas, ennen radalle menoa kovat kierrokset vaikeutti hallintaa, mutta radalla pysyy ruodussa ja tekee parhaansa :)

Perjantaina sitten heti aamusta (7:30....) treenaamaan tokoa Eevan & Gimman ja Annan & Elmon & Vitan kanssa. Meillä oli suunnitelmissa tehdä tunnari ja seuraamista. Aloitettiin tunnarilla. Oma piilotettuna ja vieras kapula esillä. Kisamaiset alkurutiinit. Lähti (kovaa!) suoraan vieraalle kapulalle, nuuhkaisi ja hylkäsi sen samantien, yes! Jatkoi oman etsimistä melko pitkään, löysi sen lopulta putkenpainojen takaa, toi sen hienosti. Tästä on selvästi tulossa Sysin lempiliike.. :)

Seuraamisessa tehtiin tilannetarkastus. Olen pyrkinyt nostamaan seuruun virettä jo aika pitkään, ollaan tehty hvyin lyhyitä pätkiä. Nyt tehtiin pitkää seuruuta, hallin päästä päähän ensin, ja sitten bh-kokeen kaavio kerran. Vire säilyi yllättävän hyvin, kontakti piti melkein koko ajan, mutta.. Nyt tekniikka sitten pettää, Sysi poikitti ja seilasi. Mutta, suunta parempaan, asenne oli oikea, enkä usko tekniikan palauttamisen olevan niin hankala juttu. Tosi hienolta tuntui kuitenkin se, että toi koira on niin innoissaan kaikesta tekemisestä, ja olen saanut sen innostumaan jopa pakkopulla-seuraamisestakin, eikä se enää minustakaan tunnu niin pakkopullalta :) Loppuun otettiin pari luoksetuloa. Ensin patukka treeniliivin sisällä, niin että näkyi. Tuli oikean jalan kohdalle, yritin korjata peruuttamalla, tuli vasemman jalan kohdalle. Yritin korjata peruuttamalla, tuli sivulle. Eteen tulemisen paikka ei ole Sysille mitenkään selvä, seilaa, seilaa.. Toinen toisto patukka leuan alla, tuli suoraan ja lopetettiin tähän, sai rallatella patukan kanssa ympäri hallia. Taas yksi juttu johon tarvitaan toistoja. Nyt vaan se patukka esiin, jotta saadaan suoraan oikeaan paikkaan.

Illalla palattiin hallille Annan & Lyytin kanssa hyppytekniikkaa tekemään. Ensin otettiin taipuminen. Tätä harjoitusta tehtiin ensimmäistä kertaa. Aloitus oikealle. Kaksi ensimmäistä toistoa oli vähän totuttelua, palkan sijoituksen hakemista ym. Kolmas oli ihan hyvä. Vasen puoli oli parempi, tehtiin kaksi toistoa. Tämän jälkeen tehtiin korkeuden arviointia. 4 aitaa 6 jalan välein, viimeinen väli 9 jalkaa, ja sen korkeutta muutettiin. Ensin 40-45-50-55-40.  Tämä oli vaikeampi. Jatkossa ei tehdä kahta harjoitusta ilman lepotaukoa välissä. Kestollisesti hyppytekniikkaa tehtäessä tulee aina lyhyet treenit, mutta se on yllättävän rankkaa koiralle. 
Tämän treenirupeaman vastapainoksi otetaankin viikonloppu iisisti, ja mä pääsen näpertelemään :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti