torstai 24. heinäkuuta 2014

Vepet jatkuu!

Keskiviikkoiltaan mahtui vielä Vireen vepetreenit. Treenikerta nro 4. Aloitettiin viennillä ja veneen haulla. Vientiesineenä vieras dami, palkkana oma patukka, otettiin 30 m poijulle. Jusu rannassa, minä veneessä. Kolme-neljä uutta heittoa perään esineen luovutuksessa, jotta saatiin muutama toisto esineen tarjoamisellle. Hyvin lähti nostamaan patukkaa/damia korkeammalle, kun pyysin ja taputin ponttoonia, ja otti tassulla veneen reunasta tukea - hyvä! Liikkeen lopetin heittämällä damin rannan suuntaan ja vapaa-käskyllä. Jossain vaiheessa voisi tähän vaiheeseen lisätä rantaan-käskyn, jotta tulisi sekin mahdollisimman pian mukaan. 

Tokana liikkeenä veneen haku, tällä kertaa minä veneessä ja Jusu rannalla, 30 m poijulta. Hetsaus rannasta lähdössä, mutta heti oli selvästi vaikeampaa Vireelle, kun oltiin toisinpäin, lähti, mutta kääntyi tosi pian takaisin rantaa päin, mun kutsulla lähti tulemaan. Hyvin nappasi köyden, mutta ei suunnannut suoraan rannalle, vaan otti kiintopisteen laiturin sivusta, vaikka Jusu kutsui rannassa. Autoin köydellä oikeaan suuntaan, ja saatiin kurssi korjattua. Toinen toisto otetttiin toisinpäin, ja lyhyeltä matkalta ja kunnon hetsauksella, oli hyvä. Hyvin tuli taas esiin Vireen fokuspisteen lukitseminen, kun nappaa sen jonkun kiintopisteen, on se kuin juna raiteillaan, ei sitä meinaa saada kääntymään - tätä tarvitsee siis harjoitella. Puhuttiin, että voitaisiin ottaa veneestä hypyn kautta vinoja linjoja kohti maalilinjaa. Silloin palkkakin tietysti vetää sitä puoleensa, veneen kanssa sillä on jo köysi, joten palkan vetovoima on paljon pienempi.

Päivän vikana liikkeenä hukkuvaa. Hetsaten patukalla, eka toisto jossain puolivälin paikkeilla 30m poijusta. Hyvin nosti kierroksia ja haki hyvin, uintitekniikkakin oli hyvä, vaikka ote meni huonoksi Vireen kääntyessä kohti rantaa ja patukka taittui leuan alta. Toiselle toistolle vielä vähän isommat hetsaukset, ja pidempi matka, oikeen hyvä! :)

Pohdittavien asioiden listalle lisätään tän treenikerran jälkeen käskyt, vielä ollaan menty ihan vaan sanomalla vapaa/mene rannasta lähetyksissä ja viennissä noudoista tuttua tuo-käskyä veneestä käsin. 

Treenien jälkeen päästettiin sekä Sysi että Vire uimaan, ja pakkohan sinne oli pulahtaa itekin :) Rauhallinen suolampi metsän keskellä, kaunis kesäilta, todella lämmintä vettä, ihanaa <3 Sysikin yllätti tekemällä kunnon uimahyppyjä rantapenkereeltä ja menemällä ihan itse uimaan, sekin tykkää tästä pulikoinnista koko ajan vain enemmän. Vepe on kyllä aika ihana kesälaji!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti