torstai 17. heinäkuuta 2014

Kesätreenejä

Hankalaksihan tää treenien kirjaaminen rupeaa menemään kun on kaksi koiraa ja useampi laji.. mutta yritys olisi silti pitää joku tolkku tässä hommassa.

Viikonloppuna raahasin Jusun mukaan hölkälle, ja sehän mokoma päätti aloittaa mun rääkkäämisen juoksulla. Tavoite olis saada kadotettu kunto takaisin ja ehkä vähän vikkelämmin liikkuvat jalat siinä samalla :P Intervallia, spurtteja ja parempaa juoksutekniikkaa - en tajua miksi jopa mun kyljet oli seuraavana päivänä kipeät. Pari lenkkikertaa takana ja varmaan aika monta kilsaa vielä edessä. Tavoitteena 2-3 lenkkikertaa viikossa elokuun agilityn kisakauden aloitus mielessä.

Maanantaina Vireen hakutreenit. Tehtiin risteilyharjoitusta kahdella maalimiehellä (toinen oli vieras) ja lelupalkalla. Alussa etäisyys ehkä 15 m keskilinjasta ja eteenpäin eteneminen maaston ja koiran mukaan. Kolmas risteilyharjoitus Vireelle, ja ensimmäinen kerta metsässä. Ekalle (tutulle) maalimiehelle lähtö tosi hyvä, tokalle lähti ihan ok, mutta ei mennyt ihan loppuun asti vaan kääntyi juoksemaan takaisin ekalle. Kun mm aloitti kehumisen koiran lähestyessä, niin oli tosi hyvä - leikki innokkaasti ja tuli vauhdilla loppuun asti. Vire lähti lukemaan vartalovihjettä paremmin, ja pari lähetystä oli tosi hyviä. Asenne oli kohdallaan :)

Tiistaina oli Sysin fyssariaika. Jälleen juminen koira :( Kauttaaltaan lihakset sitkeän jähmeitä, antoi kuitenkin hyvin käsitellä, ja venytyksiin reagoi hyvin. Mikään kohta ei ollut selkeämmin kipeämpi kuin toinen, kauttaaltaan jumissa. Selkein syy Sysin jumittamiseen on se, että se on kuivunut. Se ei vaan juo tarpeeksi, jotta lihakset pysyisi kunnossa näilläkin keleillä. Viime kerralla ja sitä edellisellä kerralla jo puhuttiin juottamisen lisäämisestä, ja näin me ollaan nyt tehtykin. Ihan pelkkää vettä on tarjolla koko ajan, ja aina lenkin/treenin jälkeen tarjoan ensin vettä, ja sen jälkeen lisänesteytystä laimealla Fitdogin energylla, pari-kolme desiä kerralla. Aamuruokaankin on lisätty vettä jo pidemmän aikaa. Kuitenkin laskiessa Sysin vedentarvetta, päästiin minimitasolle 1,2 litraa/pvä, ja rasituksessa se lähtee rivakasti nousemaan, joten tämäkään ei ole ollut riittävä lisäys, kun ei se vaan itse juo lähellekään riittävää tasoa :/ Ohjeiden mukaan nyt lisätään aamuruokaan aluksi 2 dl lisää vettä, ja parin viikon päästä nostetaan vesilisää uudelleen ja toivotaan, että se rupeaa jäämään kudoksiin eikä tule vain läpi. Uusi aika meillä on parin kuukauden päästä, joten siellä sitten seuraava tilannetsekki.

Keskiviikkona Vireen vepetreenit Kirkkonummella VPY:n porukoissa. Kivaa oli, jälleen kerran. Aloitettiin veneestä hypyllä, 30 m poijulta lähtö. Tämän ja muidenkin liikkeiden hankaluus on meillä ollut Vireen fokuksen kiinnittäminen maalilinjalle - se kun katsoo jonkun tietyn pisteen ja ui suoraan sitä kohti, eikä varmana käännä uintilinjaansa vaikka pellehyppyjä tekisin (been there, done that..). Tällä kertaa nappasi kiintopisteeksi laiturinnokan, ja kun siitä ei ollutkaan tietä rantaan, käänsi vähän mua kohti, yritti toisesta kohtaa ylös, ei saanut jalansijaa ja kolmannella tuli suoraan mun luokse, damista kiinni ja autoin sen ylös. Lammen ranta on tosi äkkisyvä ja juurakkoinen, siinä on vähän ehkä porrasmainen nousu, joten koiran on hankala nousta vedestä, koska ihan joka kohdassa sille ei ole vedenalla jalansijaa. Tällä kertaa rannan haasteellisuus toimi meidän eduksi, koska ekan yrityksen jälkeen Vire oli kuin olikin ohjailtavissa rannalta käsin, juna pääsi pois raiteiltaan :) Tokana liikkeenä otettiin vienti. Minä veneessä, Jusu rannassa, esineenä vieras kangasdami. Hetsattiin veneen lähtiessä rannassa, ja lähetys oli hyvä. Etäisyys vajaa 30m. Mun kehuessa ja nostaessa kättäni luovutusta varten Vire ennakoi palkkalelua ja pudotti damin, pyysin uudestaan tuomaan, ja oli parempi. Otettiin uusiksi lyhyemmältä matkalta, ja oli parempi, palkkalelun heitin parin metrin päähän, ja pyysin tuomaan sen, jotta saatiin pari luovutusta lisää. Selkeästi parempi kun itse olin rauhallisempi - tähän nyt tarttis erottaa itselleen, että vaikka tarvitaan riittävää hetsaamista vahvasti motivoituneen suorituksen aikaansaamiseksi, täytyy itse liikkeessä säilyttää selkeys, johdonmukaisuus ja tietty rauhallisuus eikä sortua siinä tilanteessa enää säheltämään. Koirakin tajuaa paremmin :P

Tauon jälkeen otettiin veneen haku 30 m. Minä rannassa, Jusu veneessä. Tässä ei oikeastaan ollut mitään kummallista, meni tosi hyvin, yksi haku ja tauolle. Vikalla kierroksella otettiin uudestaan vientiä, tavoitteena saada Vire tarjoamaan vientiesinettä luovutuksessa korkeammalle, eikä hätäilemään luovutusta. Suunnitelmana oli ottaa veneellä pari luovutusta palkkalelun heitosta, ja lopettaa ekaan hyvään luovutukseen. No, se eka luovutus oli hyvä, niin eipä tarvinnut toistoja ottaa :D Taputin vähän veneen reunaa ja toistin käskyä ja hyvin nosti Virpula damia ylemmäs :)

Tänään torstaina käytiin aamutreeneissä Ojangossa. Hyppytekniikkaa molemmille, perussarjaa 6 jalan väleillä ja korkeuden arviointia. Sysi aloitti, perussarjassa yllättävän paljon hakemista, ei ollut alusta asti niin sujuva. 5-6 toistoa ja kaksi korkeuden arvioimista, 35 cm - ihan ok - Sysi tauolle. Vireelle samaa perussarjaa ja puhtaasti kohellukseksihan pari ekaa toistoa meni.. Pientä rauhoittumista, parempi fokus namialustalle, namialusta vikaan väliin ja parempi. Palkka takaisin koko sarjan taakse ja pari hyvää toistoa saatiin. Yhteensä 5 toistoa Vireelle ja koiranvaihtoon. Sysille uudelleen korkeuden arviointia, tällä kertaa aloitettiin jo korkeammalta. Rima 50 - 55 -60 - 55 - 50. Tää oli aika hyvä, mutta videota ei tullut, joten mututuntumalla mennään. Aamun harmaus ja viileys vaihtui treenien aikana porottavaan aurinkoon ja helteeseen, joten kerrankin oli meillä aika hyvä ajoitus..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti