tiistai 8. lokakuuta 2013

Talvikausi, welcome!


Talvikausi pyörähti meillä käyntiin, ja sitä myötä alkoi myös agilityn viikkotreenit Sysin kanssa. Talvi saadaan treenata tosi kivassa ryhmässä huippukoutsin ohjauksessa ihan joka viikko, loistohomma :) Otettiin lisätreeniksi oma hallivuoro, joten talvi siis treenataan säännöllisesti. Toko meillä on ollut vähän tauolla nyt kesän jälkeen, ja sitä jatketaan kevyesti talven aikana. Uutena hupilajina ilmoitin meidät Sysin kanssa ATD:n järkkäämälle flyball-kurssille, aika kivaa lähteä kokeilemaan jotain tosi erilaista lajia. Muutama viikko joudutaan kuitenkin odottamaan kurssin alkamista.

Torstaina siis talven ekat agitreenit. Tehtiin rataa, ja löysin rantein olin liikenteessä - mistä ihmeestä saisin itelleni sen saman asenteen kun koiralla jo on... Oikein ärsyttää millaista hipsuttelua toi meno on. Tuntuu tosin hankalalta saada sellaista kunnon menoa ja meininkiä tuolla hallissa, kun estevälit on joka tapauksessa tosi lyhyet, eikä kiire meinaa tulla, vaikka kuinka hipsuttelisi vaan. Tämä ei tietystikään vaikuta ohjauksen oikea-aikaisuuteen, vaan ohjaus on silti ihan yhtä myöhässä. Ois ihan kiva päästä tekemään kisamittaistakin rataa muuallakin kuin kisoissa, mutta eipä voi mitään. 

Alla ratapiirros ja videoklippi vikasta vedosta.

(c) Sanni HussoLauantaina omalla vuorolla olikin sitten Jusun vuoro treenata meidän koiria, mä sain toimia apparina. Vire pääsi opettelemaan namialustalle menemistä ja muutaman kerran teki putken. Sysin kanssa käytiin läpi vähän tekniikkaa, ensin alla olevan radan mallilla, ja sitten eri muunnelmilla. Niistosokkarit, saksalaiset jne meni hyvin, ja lopuksi palkkailtiin hyvästä ennakoivasta valssista. Tää on meidän kompastuskivi Sysin kanssa, kuten myös muut kauempana tehtävät käännökset. Takaakiertojen kautta tekee kaukaakin hyviä käännöksiä, mutta kuten tosta torstain treenivideostakin näkyy, niin linjat levähtää kun lähettää. Näitä ruvetaan nyt talven aikana hiomaan eli back to basics ja käännöstreeniä käännöstreenin perään. Oli taas tosi kiva huomata, että treenatessa Sysi toimii ihan yhtä hyvin niin mun kuin Jusunkin kanssa. Hyvä treeni, parempi mieli!


Nyt on kaivettu koirien heijastinliivit esiin ja heijastinpötkylät kiinnitetty remmeihin. Viime Porvoon käynnin heräteostokset, silikoniset vilkkuvalot tytöille, on otettu käyttöön, ja varsin toimiviksi todettu. Hyvin on pysynyt pennun pannassa ja Sysin remmissä kiinni, tosin vasta muutama päivän ne on käytössä olleet. Sadekeliä ei vielä ole osunut kohdalle, joten katsotaan kuinka hyvin kestää. 

Viikonloppuna lähdetään seuraamaan Tuusulaan belgien rotumestaruuskisoja IPO:ssa ja mondioringissä. Niin siistiä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti