tiistai 24. syyskuuta 2013

Tottista

Sunnuntaina laatuaikaa Sysille, ja yksinolon harjoittelua pennulle - me lähdettiin juoksemaan pitkästä aikaa! Monen pienen syyn takia meidän juoksulenkit on ollut tauolla melkein kaksi kuukautta... ja aloitus oli yhtä tuskaa. Tavoite oli kevyt intervallitreeni, matkaa tuli jotain 6-7 km kävelyiden kanssa. Alkuun kävelyä, sitten kevyttä hölkkää yhteensä reipas puoli tuntia. Sen jälkeen otettiin 50-100 m spurtteja x 7, hengityksen tasaus välissä, loppuun tasatahtista hölkkää ja kävelyä. Lenkki, joka olisi ollut kesällä vielä kivan kevyt, vei nyt voimat ihan täysin. No, pari viikkoa kun jaksaa yrittää, niin sit taas helpottaa. Vire odotteli nätisti kotona lenkin ajan :)

Maanantaina käytiin tottistelemassa Hertsikassa. Sysin kanssa tehtiin vähän seuraamista, jäävät, estenoudot, luoksetulo ja eteenmeno. Seuraaminen oli aika hyvä, täyskäännöksessä on ruvennut käyttämään takaosaansa tehokkaammin, mutta parannettavaa vielä on. Seuraavaksi pitäisi ruveta opettamaan täyskäännöksestä pysähtymistä. Jäävistä maahanmeno oli loistava, ja sitä me ollaankin kesällä treenailtu. Istumista ja seisomista ei... Maahanmenon jälkeen seisominen, jossa Sysi oli koko ajan menossa maahan. Sain palautetta omasta äänenpainosta, ja korkeammalla äänenpainolla teki oikein ja pääsin palkkailemaan. Istuminen kerrasta oikein. Maahan-käsky on ollut meillä aina matalammalla äänellä ja painokkaammin sanottu kuin muut, ja Sysi teki väärällä käskyllä oikein hienot maahanmenot yhtään miettimättä, kun käsky oli painokas. Tähän väliin tehtiin yksi luoksetulo eteen, oikein hyvä. Sitten estenoudot. Ohjatun kapulalla hyppynouto. Mennessä kolautti esteeseen, takaisintullessa hyvä, en ottanut luovutusta, vaan annoin pudottaa. Tein toisen toiston, hypyt puhtaita ja arpomatta hyppäsi takaisinpäin. Aalla vaihdoin vähän  isompaan kapulaan, en nähnyt mihin kapula laskeutui, mutta lähetin noutoon silti. Taisi mennä vähän vinoon, kun palatessa tuli tosi vinosti harjan yli. Toisella toistolla lähti tulemaan aasta ohi takaisintullessa..? Otin uuden heiton, ja ääniavun käyttöön, ja se yksi kiipee-käsky riitti, hyvä.

Eteenmeno tehtiin futispallolle, Sysi näki kun vietiin, pidin pannasta kiinni kun yritti rynniä, ja latasi täysillä. Treenin päätteeksi Vire pääsi kentälle vähän syömään namia ja leikkimään, ja katsomaan kun isot koirat teki töitä ;)

Tänään aloitettiin aamu Annan ja Vitan kanssa tottiksella. Sysin kanssa aloitettiin seuraamisella. Lähtee aukeamaan vähän takaa, tähän pitää kiinnittää huomiota. Otettiin jäävistä ensin istu. Eilisestä en selvästi oppinut mitään, oma ääni on maassa, ja istu-käsky tuli liian matalalta, ja maahanhan Sysi meni. Korkeammalla äänellä teki oikein, otettiin joitakin toistoja ja jätin homman siihen. Seuraavaksi nouto kilon kapulalla, ekaa kertaa ulkona. Isolla kapulalla ollaan tehty vai nostoja ja luovutuksia kotona iltaruuan kanssa. Päätin siis kokeilla miten menee, ja nouto oli aivan loistava! :) Luovutus vähän löysällä otteella, mutta ei yhtään mälväämistä. Lähti kovaa, nosti hyvin, palautus vauhdilla ja tuli suoraan eteen, hienoa!! Metallinouto ei  sitten ollutkaan ihan yhtä hyvä... Ekalla jäi luovutuksessa liian kauas, ja jouduin korjaamaan, jolloin pudotti kapulan. Tässäkin tosin vauhti ja nosto oli hyviä, ja nosti hyvin pudottamisen jälkeen. Otettiin uusiksi, vauhti ei ollut yhtä hyvä, joten palkkasin jo pian noston jälkeen. Loppuun tehtiin luoksetulo ja eteenmeno, molemmat tosi hyvät :)


Käytiin vielä pienellä lenkillä koko poppoon kanssa, hyvä aloitus päivälle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti