maanantai 16. syyskuuta 2013

"Mä tykkään susta niin että halkeen"

Päivän soundtrack ;)


Meidän koirat on vaan niin parhaat <3

Muru <3

Kotiuduttiin eilen mökiltä. Tytöt on päässeet rallattelemaan vapaana päivät pitkät, sääkin on suosinut ulkoilua. Treenailtu on vähäsen. Yhdet kunnon treenit tehtiin lauantaina, jälkeä ja esineruutua molemmille. 

Sysille tein vajaa 400m pitkän jäljen. Laatikkomainen, lopussa vielä melkein 90 kulma lisäksi, siis kolme suorakulmaa. Kivistä männikköä, osittain avokalliota, nousua ja laskua, jyrkkiä kohtia. 3 keppiä, jana pisin tähänastisista, ehkä n. 20 m. Vanheni tunnin. Lähetys janalle oli paras ikinä! Selvästikin meidän janatreenit on tuottaneet tulosta, Sysi eteni vauhdilla ja suoraan, nosti hyvin, tosin takajäljen. Kutsuin ja annoin uuden jälki-käskyn ja kääntyi tulematta luokse. Siitä se paahtaminen alkoi, vauhdilla eteenpäin. Pysyi hyvin jäljen päällä, ja eka keppi oli aikalailla killerikohdassa, pieni varvikkoinen kalliopainanne, ja yli mentiin. Toka keppi oli avoimemmassa kohdassa, ja vauhdilla yli. Väliin tuli pitkä pätkä ilman keppejä, ja yksi jyrkkä laskukohta. Jouduin pudottamaan liinan, koska oli pakko ottaa tukea, ja enhän mä meinannut saada koiraa enää kiinni... Pakkohan se siis oli kutsua takaisin. Matkan siihen asti oli pysynyt mun mielestä poikkeuksellisen hyvin jäljen päällä, mennyt vaan vauhdilla. Mutta nyt lähti humputtelemaan, ja pari kertaa otettiin stoppi ja uusi yritys ja paransi menoa sitten. Vikan kepin onneksi löysi, ja pääsin palkkaamaan kunnolla. 


Vireelle tein ekan jäljen ikinä. Namijälki nappulalla, noin 25 askelta ja rasia päässä. Hyvin nuuskutteli, tuhina vaan kävi :)

Extempore-esineeet
Esineruutu poljettiin Vireen kanssa yhdessä. Koko noin 15x40 m. Esinepussi oli jäänyt kotiin, joten autosta etsin muutaman esineeksi kelpaavan. Sysille kolme esinettä, kaksi vein valmiiksi, ja viimeisen viennin sai nähdä, ruudun takaosaan vein. Lähti hirveellä kiireellä etenemään, kesken juoksun sai vainun toisesta esineestä, pysähtyi ja etsi sen ensin (suoja-ainepullo), palautus erittäin hyvä. Pieni vetoleikki palkaksi ja uuteen lähetykseen. Nyt irtosi takaesineelle, löysi hanskan nopeasti, ja sekin palautus erittäin hyvä! Lähti hyvin kolmannelle esineelle, mutta ei vaan meinannut löytää sitä. Kävi pariin otteeseen vähän ruudusta ulkonakin, mutta ei lopettanut etsimistä. Kun palasi ruudun etuosaan etsimään, kutsuin pois ja jätin odottamaan. Menin esineen luokse, näytin  ja heitin kauemmas. Uusi lähtö hyvä, mutta silti löytäminen kesti, mutta sitten lähes käveli päälle, ja palautti tämänkin hyvin. Mun olisi varmaan pitänyt vaan malttaa mieleni ja antaa Sysin olla ruudussa etsimässä esinettä niin pitkään kuin tilanne olisi vaatinut, kun kerran koko ajan oli liikkeessä ja sukkuloi ruudussa... Kaksi ekaa esinettä oli kuitenkin sikahienot!! :) Vire pääsi kävelemään ruudussa, ja bongailemaan esineitä. Pienet leikit otettiin niillä, ja niin polleana kantoi löytöjään, pätevä pentu :)

Pentu ja aarre
Vire pääsi sunnuntainakin mökin pihalle jäljestämään, samat suunnilleen 25 askelta. Häiriötä oli enemmän kun Jusu otti kuvia, ja isä oli katsomassa. Ruoka maistui, ja rauhassa edettiin.

Linssilude ;) Jusu häiritsee...
Loppuun vielä päivän poseeraukset, eli Vireen viralliset 11-viikkoiskuvat :D (Sysin 3v3kk-kuvat?)2 kommenttia:

  1. Ompa Vireellä karvaa paljon vai luulenko vaan? Vai kuuluuko se tuohon ikään? Musta maski on niin paras ja onhan se niin söpö pallero.. <3

    VastaaPoista
  2. On sillä enemmän karvaa kuin Sysillä pentuna, mutta en usko, että se vielä kertoo mitään aikuisiän turkista. Annan Vitakin oli aika pörröinen pentu, ja nyt sillä on tosi kiva turkki. Toi turkki tekee Vireestä kyllä aika nallen <3

    VastaaPoista