perjantai 10. huhtikuuta 2015

Sitä sun tätä

Kuluneeseen kahteen viikkoon on mahdutettu sekalaisesti treenejä. Aikajärjestyksessä ekana oltiin Tämä on-valmennuksen koiran itsetunnon kohotus kurssilla Viren kanssa. Tavoitteena olisi saada koiraa leikityksen kautta vahvistettua. Leikitystä vieraassa paikassa, vieraan ihmisen kanssa, ja leikkihän Vire :) Hyvin mielenkiintoinen kurssi, erilaisia koiria ja on jännä päästä näkemään miten kukin kehittyy kurssin edetessä. Tässä on mainio tilaisuus myös ehkä oppia lisää koirien käytöksen tulkinnasta. Mielenkiintoista!

Tästä päivä eteenpäin lähdin tekemään pientä maastotreeniä molemmille Tuusulaan. Ensin tein jäljet, ja niiden vanhenemista odotellessa treenattiin esineruutua. Ruutuun valkkasin kohdan, jossa toivoin molempien etenevän hyvin. Melko aukeaa, ei pusikkoista, lähetys alamäkeen, joten näin koko ruudun. Tallasin täyspitkän suikaleen 50 m, ja ruudun takaosan "täyteen" esineitä, ehkä 5 kpl? Eteen laitoin ihan todella lähelle yhden pienen, koska halusin nähdä reagoiko kumpikaan siihen. Ekana Sysi, ja lähti ihan ok hyvin, ei mitenkään vauhdilla, mutta eteni itsenäisest, ja haki sieltä ihan ruudun loppupäästä esineen :) Siitä kunnon palkka, ja uusi lähetys. Toinen oli yhtä hyvä kuin ekakin, irtosi ruudun takaosaan saakka, vaikkakaan ei vauhdilla, ja toinen esine palautui. Tähän jätettiin ja Vire estradille. Vire oli ihan super! Ekalla lähetyksellä ensin juoksi etuesineen yli, sai ilmasta hajun, jarrut päälle ja jäi tarkentelemaan. Vähän pyöri, mutta ei luopunut saamastaan hajusta, jatkoi tarkentamista kunnes löysi ja toi etuesineen ekana. Tuolla tavalla esineeseen reagoiminen oli ihan huippua! Tokalla lähetyksellä irtosi vauhdilla ruudun takaosaan, ei jäänyt kiinni vanhaan esineen paikkaan ja toi kauimpana esineenä ihan ruudun takalinjalla olleen lompakon. Niin hienoa! :) Vein esineet takaisin ruutuun niin, että Vire näki, ja sit vein autoon pois. Tämä oli kyllä niin onnistunut esineruututreeni, molemmat työskenteli omalla tavallaan hienosti. Oon niin iloinen, että Vire on saanut koko esineruudun ideasta kiinni noin hyvin.

Sitten niihin jälkiin. Virelle noin 70 m pitkä pätkä, loiva kaarre. Vanheni puolisen tuntia. Namia ihan sikana, melkein joka askeleella. Aika isoja paloja, välillä pari muutaman namin kasaa. Rauhaa etsittiin, ja se hetkittäin löydettiin. Viren kiire eteenpäin on vaan niin kova, ettei meinaisi millään malttaa rauhoittua ja keskittyä. Noin hektiselle koiralle ei millään tapaa tekis huonoa treenata vähän enemmän tälläisiä rauhallisen mielentilan treenejä, joissa se oikeasti joutuu rauhoittumaan ja keskittymään, eikä pääse korvaamaan sitä vauhdin lisäämisellä. Hyviä pätkiä saatiin, ja loppua kohden parani.

Sitten Sysin vuoro. Jana noin 15 m, lähetyspaikka selkeä ja lähetys loivaan alamäkeen. 4 keppiä. Sysin jäljen kanssa kokeilin toimisko sport trackeri, ja toimihan se :) Lämpättiin mini-keppiharkalla, ja se tuntui asettavan mielentilan hyvään jamaan.


Jana oli ihan ok, vähän oikaisi kulmaa kun nosti jäljen. Hyvin pysyi jäljellä, kunnes löydettiin toinen keppi. Kepin ilmaisusta palkkauksen jälkeen lähetin huolimattomasti, Sysi lähti väärään suuntaan heti ja sit sitä jäätiinkin pyörimään. Itsehän en auttanut asiaa pyörimällä koiran perässä itsekin.. Kun tämän tajusin, päästin liinasta irti, annoin Sysin vapaana hakea takaisin jäljelle, ja kas kummaa, koiran edestä max 5 viiden metrin päästä käveli koiranulkoiluttaja lenkillä.. Onneksi Sysillä ei ole sellaista mielenkiintoa perään kun ollaan hommissa, eikä tämä harha vaikuttanut sen jäljestämiseen, kun löysi takaisin raiteille, sujui polunylitys ongelmitta ja päästiin etenemään. Loppujälki ei ollut ihan yhtä tarkkaa työtä kuin alkuosa, pientä siksakkausta tuli, ja vikan ojanylityksen kohdalla ei meinannut eka löytää kohtaa mistä jatkaa, vaikka tuntui varman oloisesti menevän ojasta yli. Lopputulemana Sysi löysi kaikki kepit ja suoritettiin koko jälki alusta loppuun, hurraa! Keppien kohdalla tuntui, että se ihan haluaa ne ilmaista, ihanaa. Loisto-Sysi <3

Viikonloppu vietettiin Hangossa rennosti lenkkeillen.
Tämän viikon maanantaina hyppytekniikkaa Annan kanssa. Tehtiin Virelle eka set point kerran, sit korkeudenarviointia. Kokeiltiin nostaa 25-30-30-35-25. Hyvin meni :) Todettiin, että Virelle on helpompaa suorittaa tehtäviä, joissa se saa vähän enemmän ladata ja käyttää voimaa, mikä nyt toisaalta ei ihan ylläri ole.. :D Mutta uskallettiin kokeilla selvästi korkeampaa tasoa, ja se onnistui. Itse asiassa varmaan paremminkin kuin ne matalammat.. Ja jälleen ihana mielentila Virellä! Keskittynyt, innokas, mutta ei liian sählä :)

Sysille eka set point x2. Sitten etäisyyden arviointia 30 cm rimalla. Aloitettiin 18 jalalla, ja lisäykset 3 jalkaa. Ja ei meinannut sujua sit millään! Raviaskelta otti kun olis pitänyt laukkaa pidentää, ponnistuspaikat ei ollut kohdillaan joten hyppykaarikaan ei osunut ym. Tästä opittiin kyllä uutta, tiesinhän jo etukäteen, että harkka on Sysille vaikea, mutta matala rima vaikeutti sitä entisestään. Tuttuja korkeampia korkeuksia hyppää todella paljon paremmin. Seuraavaksi täytyy palata ihan lyhyeen etäisyyteen matalalla rimalla ja muistutella sitä kautta miten tää homma menikään, ja toivottavasti se auttaa tähän. 

Eilen meillä oli toinen kerta leikityskurssia. Tällä kertaa lisähaastetta superlon-patjan palan heilumisen ja ihmisryhmän muodossa. Vähän aiheutti vilkuilua ekana, mutta häiriöön Vire tottui hyvin. Treenien jälkeen otin vähän tottista Sysin kanssa. Paikkista piilossa, seuraamista. Jäävät zetalla yhteinäisenä liikkeenä, erottelu toimi hyvin, joka kerta oikea asento. Istumisessa kun kiersin taakse, liikutti vähän etujalkaa. Sit tehtiin luoksarin maahanmenoa, ja tää on parantunut todella paljon. Loppuun stoppeja seisomaan puunkierron kautta, ja hyvillä mielin kotia kohti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti