keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Rallytokon ekat kisat

Sunnuntaina meillä oli taas kisapäivä. Tällä kertaa kokeiltiin meille uutta lajia, rally-tokoa. HSKH järkkäsi, joten pakkohan se oli oman seuran kisoihin lähteä kokeilemaan. Torstaina käytiin yhdet "oikeat" rally-treenit, joissa tehtiin alo-luokan rataa. Vire pääsi tottistelemaan samalla kertaa.

Kisoissa startattiin ALO-luokassa. Ratapiirroksesta olisi voinut tietty ottaa kuvankin, mutta se nyt jäi. Sysi oli ennen rataa aika hyvillä kierroksilla. Radalle kun päästiin, niin ekat liikkeet (360' vasemmalle, 270' oikealle, eteen istu - sivulle vasemmalta) olin itse turhan kankea, mutta sitten kankeus suli ja päästiin rennolla asenteella eteenpäin, ja koirakin skarppasi todella hienosti :) Seuruutukset oli aika pitkiä, ja tokovinkkelistä olis voinut olla hieman korrektimpi, mutta rallyvinkkelistä oli todella hyvä. Tarjosi aktiivisuutta mua kohtaan, ja Sysi oli selkeästi rento ja hyväntuulinen. Hihnan käytto ei tuntunut luontevalta, ja siihen koitin keskittyä koko radan ajan, ja löytää rauhan tekemiseen. Heti kun päästiin tekemisen syrjään kiinni, tuntui rata jo loppuvan, suorituksen kesto oli rauhallisuudesta huolimatta tosi lyhyt (1 min 41 s). Pisteitä kirjattiin tuloslistaan sitä mukaan kun suorituksia kertyi, ja tällä kertaa me saatiin täydet 100/100! Hieno Sysi :) Näissä kisoissa täysien pisteiden suorituksia tuli kolme, ja nämä suoritukset laitettiin järjestykseen suoritusajan perusteella. Me tulimme sijalle 3./30, ja ensimmäisistä rallykisoista päästiin kotiin ruusuke muistona. 


Muissa merkeissä ollaan pysytty juoksulenkkitavoitteessa ja käyty pariin kertaan kunnolla hölkällä. Jokirannan reitit on todella hyvässä kunnossa, joten kyllä kelpaa :) Viikonloppuna bongattiin ekat leskenlehdet, joten kevät on täällä! Nyt tullut pieni takatalvi tosin vähän laskee tätä kevätfiilistä..Eilen tiistaina otettiin sporttiksella Virelle taas kunnon paikkistreenit. Jusu teki häiriöitä parhaansa mukaan, mutta hyvin Vire napotti paikallaan, ei yhtäkään virhettä. Ei haitannut selän takaa kuuluvat paukutukset, ohi lentävä lelu tai lelun heiluttelu edessä. Pätevä penikka! 

Sysille tehtiin ihan oikeaa agilitya. Otettiin muutama este, ja kun Sysi pääsi kohtaan, jossa pystyi kiihdyttämään yhden estevälin, ja hypyltä tehtiin peruskäännös, tuli laskeutuminen niin kovalla voimalla, että pohjasta loppui pito, etujalat luisti alta ja Sysi kaatui todella pahan näköisesti :( Takajalan kynnen viereen tuli anturaan vamma, lähti vuotamaan verta, joten meidän treenit oli siinä. Onneksi oli treenirepussa oma ea-pakkaus, joten saatiin haava puhdistettua, sidottua ja laitettua siihen tassusuoja. Koiraa tämä ei tuntunut haittaavan, heti kun saatiin tassu sidottua, olisi lähtenyt juoksentelemaan takaisin radalle. Nyt se täytyy todeta, että ainakin tuon sporttikoirahallin pienen puolen tekonurmi on meille liian liukas. Hyppytekniikkaan ja tokoon soveltuu, mutta ei meillä ole enää asiaa sinne ratatreeniä tekemään... Se on ihan turhaa riskinottoa. Kun päästiin kotiin, ei tassu enää onneksi vuotanut verta, ja kohta on aika siistin näköinen jo, haava on onneksi aika pieni. Muutama päivä nyt suojataan ja katsotaan missä vaiheessa uskalletaan taas agiradalle. Kaatumisesta tullut tömäri oli kova sekin, joten toivotaan, että tästä selvitään ilman pahempia jumeja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti