keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Esineitä ja lisää tottista

Tiistaina päästiin Eevan & Riikan mukaan tekemään kevään ekat kunnon esineruututreenit Luukkiin. Eeva vei esineet, näytti ja heitti. Lähti ihan hyvin, mutta kun ei heti löytänyt, lähti jäljestämään. Jäi pyörimään suunnilleen sinne, mistä Eeva esineen kauemmas heitti, ja palasi takaisinpäin. Jälkikoiran ongelmanratkaisua :) Pohdittiin siihen, että seuraavaksi kannattaa ehkä viedä yhdessä esineet, jotta Sysin saisi irtoamaan paremmalla asenteella. Tämän päälle tottikset, ajattelin, että tehdään taas estenoutoja ja eteenmenoa. Tähän mennessä ollaan tehty normikapulalla estenoutoa matalammalla hypyllä ja metrisellä käytetty vain ohjatun noudon kevyttä kapulaa. Lähdin suoraan kokeilemaan normikapulalla sitä metristä - huono idea. Menohyppy ok, mutta Sysillä loppui usko kesken, että pääseekö takaisin yli painavamman kapulan kanssa. Vaikutti muutenkin väsyneemmältä, meillä oli pitkä päivä takana, joten otettiin pelkkää paluuhyppyä, ja lopetettiin estenoudot siihen. Tähän tarvitaan lisää rutiinia, ja joko madaltaa estettä ja ottaa se painavampi kapula, tai sitten pitää korkeus ja käyttää kevyttä kapulaa, kunnes Sysin hyppyvarmuus kasvaa. Jätettiin sitten A ottamatta, ja tehtiin loppuun kolme eteenmenoa palloille.

Tänään käytiin Talin kentällä Eevan kanssa samalla ohjelmalla, ensin esineruutua, sitten tottista. Nyt vietiin yhdessä Sysin kanssa kaksi esinettä ruutuun. Ensimmäinen vietiin ruudun etuosaan, toinen takaosaan. Lähetin jälkimmäiselle hetsaten ensin, lähti hyvin, hieman pyöri ennen löytöä. Palautus ok. Seuraavaksi lähetys sille ensin viedylle esineelle. Lähti käskyllä, hitaammin, pyöri melko lähellä, sitten lähti tarkistamaan sen esineen paikan, jonka jo nouti - ja sitten belgiläisen päässä välähti, ja juoksi suoraan ja vauhdilla ekaksi viedyn esineen suuntaan. Tästä olen niin tyytyväinen, Sysi teki itsenäisesti töitä, ja vaikka toisen esineen etsinnässä oli haasteita, Sysi oivalsi mitä tässä oltiinkaan tekemässä, ja selviytyi tästä haasteesta ilman meidän puuttumista :) Hyvin sujui siis!

Tottiksessa jatkettiin estenoutoja. Ensin pystyä, valittiin este, jossa yläreunassa harjaksia. Otettiin ensin hyppyä ilman kapulaa, lähetys namikipolle ja takaisin. Jonkun kerran kosketti harjaksia. Sitten ohjatun noudon kapulalla hyppynouto, noston jälkeen uusi hyppykäsky, tällä kertaa ei ongelmia, hyvin hyppäsi :) Vielä A-nouto 2 kertaa, ei ongelmia. Ekalla kertaa noston jälkeen uusi kiipee-käsky, tokalla ei mitään, ja silti kiipesi takaisin. Loppuun eteenmeno pallolle, näki kun vietiin ja vauhdilla lähti. Vähän haki loppumatkalla, kun ei meinannut nähdä missä pallo, joten ens kerralla otetaan isompi lelu palkaksi.

Kotimatkalla ajoin Murren kautta kotiin, ostin Sysille vihdoin omat pk-liivit. Noudon luovutustreeniä varten kurkkasin ohjatun noudon kapuloiden hintoja, ja totesin, että 8,90 e/kpl on liikaa mun kukkarolle, joten iskän kanssa askarreltiin Sysille yksi ja samalla toy-kokoa toinen ylijäämäpalasta, Sisulle sopiva :)


Sisu

2 kommenttia:

 1. Eikö ooki kivaa pk-touhut? Vähemmän säätämistä, enemmän koiran omaa itsenäistä työskentelyä:-)
  Hyvältä kuulostaa!
  Esineharkoissa voi tehdä myös kaistaleita, eli esim vain 5-10 m leveä mutta normisyvyinen. Ekalle viette yhdessä , tokalle vois olla valmiina vähän helpommassa paikassa ( ja kannattaa valita kaistaleen suunta vastatuuleen, että tulee kunnon hajuapu). Ja sitten vaikks kolmas kaistale taas avuiilla. Kaistaleiden väliin tarpeeksi tilaa.
  Tässä treenitavassa ois ideana, että koira oppii etenemään suht suoraviivaisesti kaistaletta eteenpäin, js oppii " pistotyöskentelyä".

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Ja joo, on nää pk-touhut aika kivoja, joutuu miettimään asioita eri vinkkelistä :)

  VastaaPoista