torstai 26. helmikuuta 2015

Kisakuulumisia ja huoltopäivä

Sitten viime raportoinnin on treenattu sekä tokoa, tottista, agia että hyppytekniikkaa, jumpattu ja hajotettu yksi kappale dobo-palloja. Ja kisattu! Sekä Sysin, että Sagan kanssa :) Eilen Sysi ja Vire pääsi Mari Hyytiäisen hoidettavaksi Espoon Remediumiin, kolmas käyntikerta molemmilla. Sysi rentoutui tällä kertaa todella hienosti, kääntyi jopa lattialla ihan omaehtoisesti selälleen hoidon aikana pariinkin otteeseen. Molemmilta löytyi kaikenlaista pientä ja vähän isompaakin kireyttä, Vireltä enimmäkseen lantion alueelta, Sysiltä taas takajaloista. Ei mikään ihme tosin näillä jäätikkökeleillä.. 



Kisaradoilla ollaan käyty Sagan kanssa maksikakkosissa kaksi starttia, yhden sössin itse ihan totaalisesti - kepeiltä ainakin 15 ratavirhettä.... Toinen rata tuntui tosi sujuvalta, mutta yksi rima alas :) Yhteinen sävel löytyy pikkuhiljaa, ja maaliskuulle katsotaan muutama kisakerta lisää. Sysin kanssa kaksi kisapäivää, ensin Ojangossa 3 starttia, yksi nolla - joka ei tietenkään ole videolla :D Kaksi muuta rataa on. 


Viime viikonloppuna Porvoossa 2 starttia, jotka molemmat tuli videolle. Tuloksina 15 ja nolla, sij. 5.


Okserin räpellyksen takia otettiin Sysille nyt okserin oikeaoppisen hyppäämisen tehokuuri. Tällä viikolla on jo käyty kaksi kertaa treenaamassa hyppytekniikkaa, sekä tehty samalla riman paikan hahmotusta siivekekujalla. Hyppytekniikassa on otettu nyt vain korkeuden arviointia sen okserin kanssa. Maanantaina Agitokolassa Annan kanssa, otettiin toistoilla 40-45-50-55-55-35, jos nyt oikein muistan... Tiistaina Sporttiksella 45-50-55-60-60-45-35. Seuraavana sitten etäisyyttä, kun on saatu varmuus hilattua maksimikorkeuteen asti. Rentous hyppyyn on samantien lisääntynyt jo näillä parilla treenillä :) Hyvä muistutus itsellekin, että perusteita täytyy muistutella aika ajoin, ja antaa kokeneellekin koiralle aikaa rauhassa keskittyä, eikä vaatia kerralla liikaa. Meidän okserin treenaus kun on jäänyt todella, todella vähälle.. Kuten myös kontaktien, valitettavasti.. 

Liikkuva rima

Tokon osalta on keskitytty Sysin kanssa voittajan liikkeisiin ja tottiksen kasaamiseen. Vietettiin kiva koulutuspäivä kera Talvihallojen Lempäälässä Suski Korrin semmassa. Sysin kanssa käytiin läpi seuraamista ja vireen nostamista siihen seuraamiseen. Kokeiltiin eka kiekalla haukuttamista eri kohdissa, siis ei vain ennen seuraamista vaan myös kesken - mutta vain käskystä. Oli jännä huomata, miten uusi paikka ja treenitilanteeseen tuleminen vaikutti tuohon koiraan, meni hetki ennen kuin sain sen keskittymään mun kanssa tekemiseen, eikä ympäristön havainnoimiseen. Mutta, tää haukuttaminen oli aika jees! Heti kun kierrokset oli vähän korkeammalla, tuli se keskittyminenkin, ja jopa saatiin hyviä pätkiä sekaan :) Tokalla kiekalla tehtiin estenoudot. Aalla muuten ok, mutta oon ihan surkea heittäjä. Paino sanalla surkea. Heitin päin estettä, heitin todella vinoon ym. Vielä kesällä nää tuntu menevän ihan ok hyvin, mutta pieni jännitys kun oli, niin johan lensi huonosti. Note to self, opettele heittämään noutokapulaa.... Hyppynoutoa otettiin 90 cm hypyllä, 650 g kapulalla, ja vaikka mua jännitti ihan sikana, ja olisin halunnut ottaa kevyemmän kapulan, niin purin huulta ja tehtiin kuten kouluttaja neuvoi. Ja Sysi hyppäsi. Ja nosti kapulan. Ja hyppäsi takaisin ja luovutti kapulan nätisti! Se osaa!! Ja uskaltaa! Ja teki sen kaiken iloisesti ja varmasti, hypyn tekniikkakin oli ihan ok, vaikka sillä oli kapula!! :) Juuri kun olin helpottunut ja valmis lopettamaan, sanottiin, meille, että vielä uusiksi. Ja me toteltiin, ja se oli yhtä nätti kuin ekakin. Joten.. Ongelma on suureksi osaksi enää minun päässäni, koira kyllä on kehittynyt jo taitavammaksi :) Rohkeesti siis eteenpäin!

Sysin uusi lemppari, Ke-hu!

Pöhköt <3

Muilta osin meidän tokon reeniminen on ollut Sysin kanssa mahdollisimman monipuolisesti voittajan liikkeitä, mutta valitettavan vähän on ehditty tokoilemaan. Ruutua on lähdetty avaamaan näyttöruudun kautta, ja se on osoittautunut toimivaksi jo muutamissa treeneissä. Metallinouto tuntuu toimivan tällä hetkellä ihan ok, nosto voisi olla ripeämpi ja luovutuksessa ote napakampi, mutta pahimmat kalistelut on jääneet pois ja otteessa on aika hyvä rauha. 


Ve-nyyyy!
Vire on päässyt treenailemaan tokoa ahkerasti meidän viestitiimin kakkosohjaajan kanssa, ja nyt odotetaan innolla lumien sulamista ja viestitreenien aloittamista :) Pohjakuntoa juoksemiseen on hankittu ahkeralla metsälenkkeilyllä, ja Viren spurttikuntoa ei tunnu pieni lumihanki haiittaavan.

Viren kanssa meidän kahdenkeskinen treenaaminen on ollut aika vähäistä, yhdet agilitytreenit on tehty, ja tietty jumpattu kotona! Saatiin uusi dobo-pallo, ja sen ja tasapainotyynyjen kanssa on nyt koitettu kehittää parempaa kehonhallintaa. Muitakin temputuksia on työn alla, mutta ne edistyy just niin paljon kuin jaksaa treenailla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti