maanantai 19. tammikuuta 2015

Welcome 2015





Vuonna 2014 päästiin jatkamaan meille rakkaiden harrastusten parissa. Varsinainen kisavuosi viime vuosi ei ollut oman kisamotivaation kadotessa ja palatessa, mutta joitain kisojakin kuitenkin päästiin käymään. Treenien suhteen vuosi ei ole kuitenkaan ollut katkonainen, ja eri lajeja on päästy tekemään monipuolisesti.

Sysi

Sysin kanssa ehdottomasti eniten tehtiin agilitya. Kisamäärässä tämä ei tosin näkynyt. Virallisia kisoja käytiin neljän kisapäivän verran, yhteensä 12 starttia. Näihin startteihin mahtui yksi nollavoitto belgien rotumestaruuksien yhteydessä (ei rm-rata), ja yksi tuplanolla. Yleisesti ottaen olen uskaltanut ohjata myös kisoissa rohkeammin, ja tulostasomme on parantunut, vaikka hyllyprosentti on edelleen suuri :) Tulevalle vuodelle toivon aktiivisempaa kisakautta, ja hyvää kisafiilistä. Hyppytekniikan treenaamiseen ollaan loppuvuodesta panostettu, ja suunnitelmissa on jatkaa treenausta hyvin aktiivisesti läpi talvikauden.

Tokon suhteen kisattiin yksi epävirallinen skaba, jossa tehtiin voittajan liikkeitä. Treenaaminen on ollut kausittaista, eikä kovin eteenpäinvievää. Joitain läpimurtoja voittajan osalta on silti saatu aikaan, parempi mielentila paikkikseen, tunnari, joka melkein toimii ja luoksarin stoppeihin napakkuutta, jota en uskonut meidän koskaan saavuttavan. Tokon osalta toivon, että päästäisiin starttaamaan kesällä voittajassa, ja suurena haaveena olisi ehkä jopa kisaoikeus evl:ään ennen sääntömuutosta.

Pk-lajeista ollaan treenattu satunnaisella tahdilla metsäjälkeä. Jäljen treenaaminen on kuitenkin ollut melkolailla tuuliajolla, on tehty mitä mua on sattunut huvittamaan, silloin kun on sattunut huvittamaan. Tää on kyllä Sysille ihan lempparitouhua, joten pitäisi aktivoitua :)

Erillisenä koitoksena osallistuttiin AD-kokeeseen ja sitä myöten saatiin uusi tunnus nimen eteen.

Puuhasteluihin on otettu myös temppujen muistelemista, vähän flyballia, kotona jumppaa ja doboilua.

Keväällä käytiin virallisissa selkäkuvissa, ja saatiin virallinen lausunto Sysin selästä, SP0 ja LTV4. Vuotiaana kuvattuna selän tilanne ltv:n suhteen olikin tiedossa, joten ei siis ylläreitä selvinnyt :)

Vire

Mun yksi oma haavelaji on ollut jo pitkään vepe. Viime kesänä päästiin sitä kokeilemaan Viren kanssa, ja vihdoin meille tarjottiinkin ryhmäpaikkaa, jopa kahdesta seurasta. Liityttiin VPY:n riveihin, ja päästiin treenaamaan kesäksi viikkoryhmään. Vepen treenaaminen on todella hauskaa, ja Vire on syttynyt tähän lajiin kunnolla. Kesän päätteeksi osallistuimme omassa treenirannassa pidettyyn kokeeseen, ja läpäisimme Viren kanssa soveltuvuuskokeen, joten ensi kesänä päästään kisaamaan ihan oikeisiin kokeisiin :)

Tokoiltu on rauhalliseen tahtiin.. ja sitä jatketaan tänäkin vuonna :D

Pk-touhuista Vire on päässyt tekemään hakua ja jälkeä. Jälkeä tosin aika vähän, ja hakuakaan ei ihan hirveästi ehditty. Toivottavasti ensi kesänä ehditään panostamaan näihin lajeihin, koska maastolajit nyt vaan on niin kivoja treenata!

Terveyden osalta Vire on läpäissyt silmäpeilin puhtain paperein. Näyttelytulostakin käytiin hakemassa, messarissa Virelle 2xJUN-H hyvillä arvosteluilla.

Agility on jäänyt pikku humputteluksi Viren kanssa. Hyppytekniikkaan ollaan tosin panostettu. Syksystä asti ollaan treenailtu lähestulkoon viikottain hyppytekniikkaa.

Nyt on lomailtu ja palattu takaisin sorvin ääreen ja käynnistetty vuoden treenirupeamat. Kisarintamalla on käyty Sysille yhdet agikisat (yksi nolla), lainakoira Sagalle parit agikisat, joiden seurauksena jatkossa starttaillaan maxi-2 luokassa :)  Kohti uusia haasteita mennään joka tapauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti