perjantai 29. elokuuta 2014

Hyllyjä, hakua, vepeä ja tottista!

Viikonloppuna Sysi pääsi jälleen agilitykisoihin. Tuusulassa kolme starttia sunnuntaina. Tavoitteena oli onnistuneet lähdöt, ja se saavutettiin, vaikka tuloksiksi saatiinkin kolme hyllyä. Radat oli aika kivoja, ekassa tosin oli aivan älytön määrä takaakiertoja, ei varmaan kertaakaan ole ollut noin montaa samalla radalla. Niistä selvittiin, mutta pikkufiboihin kosahti. Omia mokia kaikki, on se video armotonta katseltavaa. Näistä parista kisasta jäi kuitenkin palo kentälle, pakko päästä treenaamaan ja uudelleen kisoihin! Sysi on vaan niin super, kiltti agikoira <3Tiistaina sadekelin hakua Viren kanssa Citybelgien porukassa. Tehtiin hajuhakua kahdella maalimiehellä, kunnolla piilossa. Tuntui hakevan hajuvanaa maalimiehen tulosuunnasta, ja tarkennus oli vaikeampaa. Yksi maalimies oli selvästi vaikea (3.) mutta siinä olikin todella hyvin piiloutunut. kolmannen jälkeen neljäs oli tosi paljon parempi, jotin halusin jättää siihen onnistuneeseen toistoon. Kauttaaltaan mun mielestä tämä meni hyvin, innokkaasti haki maalimiehiä, ja kävellessä keskilinjalta lähti hyvin itsenäisesti haistelemaan ilmaa, eikä painanut jäljelle.

Keskiviikkona oli sitten vuorossa vepen kenraaliharjoitukset Viren sovea varten! Jaiks. Lauantaina Vire pääsee aloittamaan kilpailu-uransa belgien vepen rotumestaruuskokeessa soveltuvuuskoetta suorittamassa. Toivotaan, että suuremmilta stipluilta vältytään, tavoitteena hauska päivä koiralle ja ohjaajille :)

Treenin alussa jyrähteli kunnolla, mutta onneksi ukkonen ei tullut ihan päälle, vaan kiersi meidät. Pientä sadetta alkuun, mutta sekin taukosi ja kunnon sade alkoi vasta treenin loputtua. Aloitettiin viennillä, 30m, aivan sikahyvä! Vire tarjosi tosi hienosti esinettä mulle, irrotti käskystä nätisti ja kaikinpuolin oli hyvä liike. Seuraavana veneen haku. Tehtiin kisanomaisesti hetsit vain rannassa, ja sitten vene poijulle. Veneen asettelussa kesti aika pitkään, ja vähän taisi Viren fokus kärsiä. Lähti hyvin, ui hetken, kääntyi kohti rantaa, Jusu kutsui veneestä ja haki hyvin - paitsi että maalilinjan väliin ei taaskaan tullut.. Kohdisti taas lähimpään rannan kohtaan, hieman pystyi kurssia muuttamaan, joten ei tullut kuin maks 1,5m ohi maalilinjasta. Otettiin toinen toisto lyhyeltä matkalta, haku oli oikein hyvä, mutta taaskaan ei maalilinjalle. No, lauantaita odotettaessa "näillä mennään", menee ohi ihan varmana, mutta se nyt sit onkin tiedossa oleva virhe, eikä reilukaan maalilinjan ohitus vielä koetta nollaa, jos muuten sujuu hyvin :)

Toisella kierroksella tehtiin hukkuva, 30 m. Edellisestä kerrasta hukkuvalla taitaa olla jo lähes kuukausi...? Treenitaukoa meillä oli 2 viikkoa, mutta tosiaan yllättävän pitkä aika edellisestä hukkuvasta kerkesi jo kulua. Kisanomaisesti otettiin. Ekalla lähetyksellä hetsasin itse patukkaan ja annoin sen hukkuvalle. Jälleen kesken matkan Vire kääntyi, vaikka lähti hyvin. Todettiin, että matka ja kokemuksen puute voi olla se vaikea juttu, joten Jusu hukkuvan ja soutajan kanssa veneeseen, parempi hetsaus alussa. Vire tais vähän turhautua ekasta palkattomasta hausta, sen haukku rannassa muuttui selvästi määrätietoisemmaksi ja astetta räyhemmäksi :D Viren lähtiessä Jusu vahvisti kutsumalla veneestä, ja muuten hyvin Vire haki hukkuvan - mutta jälleen hieman ohi maalilinjan. Joten seuraavaksi pohtimaan miten opettaa sille tolppien väliintulo, ja opettaa se muuttamaan uintilinjaa vaikka suussa olisikin jotain.

Torstaina päästiin tuuraamaan Virve Sormusen vetämiin ATD:n tokotreeneihin. Päätin ottaa Viren kanssa, koska sen kanssa ollaan akuutimassa vaiheessa. Hurlumhei-Vire keskittyi aika hyvin, ja oli tosi hyvässä mielentilassa - vietti korkealla, mutta ei vielä yli, kykeni hyvin keskittymään ja rauhoittumaankin (käskyn alla, palkkailin nameilla) juttelemisen aikana. Aloitettiin siis seuraamisen treenaus. Meidän treeniajatuksena on perusasennon hakeminen, ja nyt Vire hakee perusasentoa asentovihjeen+lelun avulla, ja kohtapuoliin siihen pitäisi liittää suullinen käsky. Ongelmallista tästä on tehnyt se, että Vire jää lukemaan mun sanattomia vihjeitä todella paljon, ja mä taas viljelen niitä ihan jatkuvasti. Aloitettiin siis samaan tapaan kuin me ollaan aina tehty kun saadaan appari, lelu kainaloon, Vire hakee perusasennon oikean kohdan, mä seison vaan paikallani ja appari kertoo koska palkataan. Vähän aikaa joutui hakemaan, mutta lähti sujumaan ihan ok. Keston kasvattamiseen saatiin hyviä vinkkejä, eli kun on oikeassa kohtaa, ensin kehu, sitten hieman odotusta ja sitten palkka. Toimi hyvin! Seuraavaksi kokeiltiin askelsiirtymiä. Kun Vire oli oikeassa kohtaa, kehu, sitten siirtyminen parilla askeleella hieman etuviistoon vasemmalle, ja palkka kun haki oikean perusasennon. Muutama toisto tehtiin, ja jälkimmäiset perusasennot oli kerrasta suoria ja oikein, hieno pentu! :) Parasta tässä on se, että nyt Vire itse aktiivisesti hakee kontaktia, hakee sitä oikeaa paikkaa, eikä ole kiinni imuttamisen kädessä tai muussa. Hyvä tästä tulee!

Seuraava ongelmakohta olikin luoksarin eteentulo. Vire on tosi vaikea saada ohjattua suoraan eteen, veivaa itsensä koko ajan kohti perusasentoa.. Nyt vahvistettiin kunnon avuilla eteentulemista, eri kulmista parin askeleen päästä, ja sehän olikin helpompaa ohjata sivusta kuin suoraan edestä tulemaan suoraan. Todettiin treenien perusteella, että todennäköisesti vasemmalle kääntyminen on Vireelle luontaisempaa ja helpompaa, ja se kääntyi paremmin niin päin. Saatiin hyviä toistoja, ja kaikenkaikkiaan eteentulokohdan haku oli parasta tähän mennessä. Nyt mun pitäisi vain ottaa härkää sarvista ja ihan oikeasti treenata tottistakin.... Ja nimenomaan näitä "vaikeita" asioita. Se on vaan tuntunut helpommalta keskittyä helpompiin juttuihin ja unohtaa koko seuraaminen :P

Treenien jälkeen tehtiin Sysille juoksutarkastusta. Kaksi eri ihmistä, useita toistoja. Sysi vapaana tarkastukseen, ja se meni ihan hyvin. Pitkään aikaan ei taaskaan olla tehty, mutta lupaavalta näytti. Sysi paineistui jo hieman tästä, mutta purki itsensä samantien temputtamisen (selän takaa kierto) kautta, ja lähti tarjoamaan sitä heti tarkastuksen jälkeen, mahtavaa! :) Sysi oli ihan liekeissä tekemisestä, ja nosti kierrokset todella ylös heti, vaikka tehtiinkin juoksutarkastusta. Nyt rupesi ajatus kytemään, josko jo talvella olisi hyvä aika startata tokokisoissa... Voittajan liikkeet meillä on ollut tauolla tosi pitkään, mutta vaikka en avoimeen enää ajatellut mennä, niin ehkä kuitenkin voisi? Tai ainakin johonkin möllitokoon, jos sattuisi tulemaan sopiva vastaan. Ihanaa, ihanaa, että syksy tuli, tämä on niin vuodenajoista paras, ja sehän näkyy meidän treeni-innossakin. Ihan mahtavaa päästä suunnittelemaan tulevaa talvikautta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti