tiistai 26. marraskuuta 2013

You'll never no if you don't go, you'll never shine if you don't glow

Neljän kuukauden kisatauko vihdoin katkaistu! :)

Sunnuntaina Purinalla kolme starttia. Ekana hyppäri, täällä ratapiirros. Väliin 5-6 persjättö ja pakkovalssi kutoselle, sama yhdistelmä myös 9-10 väliin. 14-hypylle heitin vaan huolimattomasti, sieltä rima alas. 16-hypyllä olin tekemässä sylivekkiä, mutta en saanut Sysiä jarruttamaan ja kasaamaan, ja siitä toinen rima alas ja hyppy väärään suuntaan ja siivekkeen kierto väärältä puolelta. Kokonaisuudessaan rata oli ihan ok, olisin voinut ohjata tiukemmin, mutta uskalsin kuitenkin jättää Sysiä tekemään itsenäisemmin. Kepeillä irtosin kunnolla 9 hypyn taakse, mutta olisin voinut edetä vieläkin rohkeammin kun pujottelu on niin varma. Enemmä rohkeutta peliin vaan. Lähdössä nousi seisomaan, ja minä lähdin vaan tekemään. Tätä taas maksellaan...

Toka rata agirata, tällainen. Kuutoshypylle olin tekemässä vastakäännöstä, koska ajattelin Sysin tulevan sen verran kovaa siihen. Oma rytmitys ei kutienkaan ollut kohdallaan, jarrutin liian aikaisin, liian voimakkaasti ja liian kaukana hypystä, niin että Sysi pyörähti ympäri ennen hyppyä, ponnisti liian läheltä ja pudotti riman. Huono ohjausvalinta. Olisi pitänyt vain rytmittää toi hyppy. Ysihypyllä tein päällejuoksun takaaleikaten kepeille. 13-14 hyppyjen väliin valssi, jonka onnistumista tosin epäilin, koska 13 takana oli putki niin vetovoimaisena. Valssi lähti tarpeeksi aikaisin, niin ei ongelmaa. Kontaktien suoritukset oli hyvät, A-esteellä ja keinulla nopeat stopit, puomilla vähän pidempi.

Kolmannella agiradalla tuomari vaihtui Henri Luomalasta Heidi Viitaniemeen. Alla summittainen ratapiirros ulkomuistista. Neloselle menin vekkaamaan ja lähetin 5 hypylle ja putkeen ja leijeröin puomin. Olin ajoissa 7 hypyllä, aioin tehdä takaaleikkauksen kepeille. Vedin kuitenkin Sysiä liikaa oikealle ja jäin liian taakse, jolloin lähti lukemaan 17 putkea, sain sen pelasteltua, mutta en lähetettyä kepeille ajoissa, vaan meni väärästä sisään, ja korjasin. Keppisähläyksestä 10 - en olisi uskonut, että Sysin kanssa tulee virhettä sisäänmenosta, kun se on niin varma. Sysi ei kuitenkaan tuntunut huomaavan keppejä alussa - ehkä putki hämäsi sitä liikaa. 11 hypyllä tein nyt onnistuneen sylivekin. 17 putken jälkeen tein valssin. Tämä rata oli ehdottomasti meidän päivän paras veto, vaikka keppisählinki jäikin harmittamaan.


Kisapäivinä ruokin Sysin vasta illalla. Aamulla siis tyhjällä mahalla liikenteeseen, Fitdogin Energya juomana päivän aikana. Uutena lisäyksenä otin pienet annokset kuivalihaa mukaan (turvotettuna), ja palkkasin joka radan jälkeen ensin leikillä, ja sen jälkeen tosi pienellä määrällä kuivalihaa, vikan radan jälkeen vähän reilummin. Hyvin Sysi jaksoi kisapäivän ajan, tällä kertaa oltiin hallilla 8:30 - 15. Vire oli myös turistina mukana agilitykisoja ihmettelemässä. Käyttäytyi hyvin hallissa ja ulkona, tapasi paljon ihmisiä ja koiria, leikki, söi namia ja lenkkeili mukana. Kaksi väsynyttä koiraa sai viedä kotiin :)

Tähän uuden kisakauden aloitukseen olen tosi tyytyväinen. Tehtiin kolme tulosta ja selvittiin hyvin vaikeistakin paikoista. Kaikki virheet menee mun piikkiin, Sysi teki tosi hyvin hommia. Kunhan ensin oppisin tekemään ne oikeat ohjausvalinnat radalle, ja vielä toteuttamaan ne ajallaan. Positiivista oli se, että rataantutustumisen jälkeen en enää ruvennut muuttamaan ohjausvalintojani, vaikka muilla tuli virheitä samoilla ohjauksilla kuin mitä aioin tehdä, ja rupesin epäilemään itsekin. Päätin etten puolta ajatustakaan uhraa ansaesteille, vaan keskityn vain tehtäviin esteisiin, ohjausten ajoitukseen ja oikeisiin linjoihin. Ja eipä karannut koira väärille esteille :) Sysi on kyllä niin unelma agikoirana <3

Kotimatkan radiopopitukset!

 Itsenäisyyspäivänä seuraavat skabat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti