lauantai 23. marraskuuta 2013

Viikon sähläilyt

Keskiviikkona päästiin tekemään ylimääräiset toko/flyball-treenit ATD:n vuorolla Sirkuskentälle.
Tokojutuista tehtiin Sysin kanssa ryhmäpaikkamakuu piilossa, oli levoton. Seuraamista otettiin pieniä pätkiä, ja kontaktiharjoitusta perusasennossa - näissä ei huomautettavaa. Otettiin hyppynouto kisanomaisesti seurauttaen lähtöpaikkaan, liikkurilta kapula ja tällä kertaa ensin eteen ja siitä vielä perusasentoon. Tää oli erinomainen! Tehtiin varmaan puoli vuotta sitten kunnon kuuri pitoharkkoja ruokinnan yhteydessä, ja se vaivannäkö todella kannatti :) Parit nostot perään ja palkka eteentuonnista, rauhallinen ja hyvä ilme. Kentälle saatiin flyball-kone, joten treenailtiin siis pallon hakua ilman esteitä. Hämärä kenttä (valaistu, mutta silti) oli yllättävän haastava paikka. Hallissa esteet on tehneet selvän kujan, jonka päässä kone on, tuolla oli vain kone, ja taustalla ruutua yms. joten fokusointi oli vaikeampaa. Kone myös jumitteli vähän väliä, joten kovinkaan paljoa ei tehty. Saatiin kuitenkin hyviä toistoja ja ekat treenit vieraassa paikassa, eli rutiini kasvaa.

Vireen kanssa en tehnyt mitään, vaan Jusu oli mukana ja treenaili sen kanssa. Istu-seiso-maahan asentoja, kontaktinpitoa ja leikkimistä. Vire oli tosi keskittyneenä mukana, vaikka oli ekaa kertaa treenitilanteessa, jossa monta (vierasta) koiraa yhtäaikaa kentällä tekemässä. Luoksetuloa tehtiin muutama kerta, täysiä lähtee! Pennulla oli hauskaa, ja se keskittyi ihan uskomattoman hyvin :)

Torstaina sitten agitreenien vuoro. Rataa tehtiin, ja vaikeaa oli. Kakkoselle tehtiin sylkkäriä, mutta Sysi ei millään meinannut taipua siihen - väkisinkin lähti ennen lupaa hyppäämään, eikä tietystikään kääntynyt. kun hallinta oli kunnossa, olin taas itse myöhässä sylkkärin jälkeen tehtävästä valssista. Ä r s y t t ä v ä ä. Sen jälkeen olikin tiukan valssisarjan vuoro, ja mulla oli vaikeuksia rytmityksen ja reagoinnin kanssa - vetelin siis omaa tahtia, enkä meinannut kyetä reagoimaan koiran suoritukseen. Jotenkin kuitenkin räpiköin läpi, ja Sysi oli tosi hyvä, taas kerran. Kun vaan pääsisin ohjaamisen kanssa samaan rytmiin, lopettaisin turhan ryysäämisen ja sähläämisen.


Tänään oli taas flyballin vuoro, ja Sysin suoritusvarmuus kasvaa koko ajan, tänään ei yhtäkään stiplua :) Otettiin eka muutama toisto yksinään, ja sitten ison joukkueen kanssa vaihdoilla. Teemana "hallittu kaaos", todella hektistä, mutta kaikki koirat tsemppasivat todella hyvin! Illalla vielä käydään pikaisesti hallilla, muistutellaan kontaktit ja otetaan Sysille okseri, niin on huomisia kisoja varten valmistavat tehty.

Kävin napsimassa iltapäivällä jo hämärtäessä pari kuvaa Vireestä. Laatu ei päätä huimaa, oli jo ihan liian hämärää mun kameralle. Pakko oli siis tyytyä yrittämään vain poseeraamista. Vire kasvaa ja kehittyy niin nopeasti, oppii uusia asioita ja on vaan ihan älyttömän ihana <3 <3 <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti