perjantai 22. maaliskuuta 2013

Viikkokatsaus osa 1

Tälle viikolle on tähän mennessä mahdutettu yhdet tokotreenit, yhdet dobotreenit ja yhdet agitreenit.

Eevan kanssa käytiin tokoilemassa. Tehtiin eka paikkikset, istuminen ensin, piiloon. Sieltä kurkittiin, ja alku sujui hyvin, Sysi oli hyvällä vireellä, korvat pystysstä, mutta... Sitten valahti makuulle. Korjasin, ja valahti toisen kerran, tällä kertaa tosi nopeasti jätön jälkeen, olin koko ajan näkyvillä. Vire lähtenyt laskemaan siis. Makuussa ei muistaakseni mitään poikkeavaa. Yksittäisistä liikkeistä aloitettiin kaukoilla. Kannen kanssa ihan tosi, tosi hyvät, ne vaikeat painonsiirrot taakse sujuu myös. Kokeiltiin myös ilman kantta, Sysi lähti peruuttelemaan, etsien takajaloillaan sitä, eli tää idea on iskostunut sille nyt selkärankaan asti. Täytyy lähteä miettimään miten jatkossa häivytetään kansi. Sitten tehtiin ruutua, juoksutus alustalle ja stoppi. Tähän tarvitaan lisää nopeutta, S lähtee hyvin, mutta sitten lähempänä ruutua ottaa "pupuloikkia", ja haluan sen kiihdyttävän loppuun asti sinne ruutuun. Juteltiin tästä, ja päädyttiin tekemään ainakin muutaman viikon kuuri pelkkiä juoksutuksia lelulle, ja katsotaan tilannetaa uusiksi sen jälkeen. Aiemmin lelulle juoksuttamisessa Sysi ei ole hahmottanut ruutua siinä ympärillä ollenkaan (kai nyt agikoira on tottunut eri juttujen välistä lelunsa hakemaan..). Nyt targetin kanssa on mun mielestä lähtenyt hyvin hahmottamaan paikkaa, joten voidaan ottaa se lelu takaisin. Luoksarin maahanmenoa tehtiin seuraavaksi, takapalkka, jättö seisomaan. Joitain hyviä toistoja, joitain huonoja, joihin otin heti tuplakäskyn. Maahanmenossa meni paremmin heti kyynärpäät maahan asti. Sitten tunnarille kaksi toistoa. Samaan tapaan kuin kotona, palikat sekalaisessa kasassa lähellä toisiaan, vein itse oman. Laitettiin namialusta palikoiden viereen, jotta hidastaisi ja rauhoittuisi, lähtee hakemaan omaa vauhdilla, joka hirvittää mua... Ekalla toistolla ensin haistelemaan kapuloita, sitten vasta namialustalle, ei syönyt namia, palasi kapuloille, toi oman. Tällä kertaa alusta siis häiritsi sitä. Toka toisto toiseen kohtaan, alusta kapuloiden eteen. Tässä toimi halutusti, eli hidasti koiraa, vaikka ei kyllä nytkään frolicci maistunut. Haisteli hyvin, toi oman, tää toisto oli tosi hyvä <3 Kyllä tää lähtee aukeemaan, jatketaan kotitreenejä.

Dobon alkeiskurssi on meiltä nyt kokonaan ohi, ja mieli tekisi hommata oma pallo, mutta kun hinnaksi tulee lajioppaan kanssa yli 100 e, niin vielä vähän mietityttää... Melko kallista. Tähän astisista liikkeistä voidaan tehdä jo useita pelkän tasapainotyynyn kanssa, joten vielä en raaskinut tilata omaa palloa.

Agilityssä tehtiin tätä rataa, tällä kertaa ilman kouluttajaa. Sysin vire oli ihan loistava, upea otus. Tehtiin tosi hyviä pätkiä, ja kepit lähetyksenä 10 & 16 aidan takaa, persjättö/valssi keppien loppuun puolenvaihdoksi. Suurimmat ongelmat meille tuli esteillä 12-13-14, ja sen takia ei saatu kokonaisuutena rataa puhtaasti läpi, kahdessa osassa kyllä. Tosi hyvä mieli kuitenkin jäi, ja parit kisailmot onkin jo lähteneet, jotta päästään yrittämään paria vikaa aginollaa sm-kisoja varten ;)


C: Sanni Husso

Lenkkien suhteen oon taas laiskotellut, joten nyt lenkkarit jalkaan ja hölkälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti