torstai 2. heinäkuuta 2015

Treenii pukkaa

27.-28.6. Treenit: Jälki+esineet
Sysi, Vire

Mökkiviikonloppu ja maastotreenejä... uimisen ohella :)
Lauantaina molemmille koirille jäljet ja esineruutu, sunnuntaina pelkät jäljet. Sysin jälki laatikkomallin, lyhyellä janalla, tunnin vanheni, n.350 m. Jäljesti ihan hyvin, hieman siksakkas jäljen päällä, mutta ei nostanut yhtäkään keppiä neljästä... Palkaton jälki tuli siis tällä kertaa, kun jäljen vetovoima oli liian suuri. Yhden kerran jäi tarkentamaan, mutta luopui pian ja jatkoi itsenäisesti.

Virelle tein noin 300 m jäljen. Kaarre ja yks kulma. Alkuun muutama nami, kolme keppiä, ja muutama nami hieman kepeistä eteenpäin. Namit sai keskittymään jälkeen ja lähti työskentelemään hyvin. Keppien jälkeiset nampat tosin häiritsi enemmän. Kaikenkaikkiaan Vire keskittyi hienosti ja lähti jo ilmaisemaan keppejä.

Esineruutu oli haastavaan maastoon ja vähän ylämäkeen. Kaikki esineet ihan takarajalle viiteenkymppiin,  useita. Molemmille otin kahden esineen haun. Vähän oli tahmeutta, mutta pieni jeesi siirtämällä lähetyslinjaa syvemmälle auttoi molempia löytämään.

Viren sunnuntain jälki olikin sitten reippaasti pidempi, vajaa 500 m ja 5 keppiä. Alkuun taas pari namia ja keppien jälkeen pidempi väli ennen niitä paria namia. Tää meni tosi hyvin! Vire vaikuttaa jo ihan oikealta jälkikoiralta :)


Sysille pidempi jälki tällä kertaa. Vain kolme keppiä, muuten samantyyppinen. Nyt nosti kepit, vikaa lukuunottamatta, ja kun jälki oli päättymässä tielle, pyysin palaamaan ja saatiin vikakin ylös. Työskentely oli parempaa kuin lauantaina ja nyt onneks kepitkin tuntui nousevan :)


Jälkijäähdyttelyt järvessä :)


30.6. Treenit: Agility, Ojanko
Sysi

Kevyttä agirallattelua Sysille! Tää oli orientoituminen uuden treenikauden alkuun, pientä tuntuman hakemista. Haasteita matalilla korkeuksilla pitkillä esteväleillä. Nyt pitäis vaan ottaa niskasta kiinni ja treenata hyppytekniikassa etäisyyden arviointia ihan tosissaan. Ja suunnitella treenit etukäteen.. Ja lenkkeillä enemmän, oma kunto niin huono. Tähän tartuttiin ja käytiin heti keskiviikkoaamuna palauttelevalla juoksulenkillä. 
1.7. Treenit: Vepe, Kirkkonummi
Sysi, Vire
Virelle vienti, veneen haku ja vienti. Sysille veneestä hyppy, lelun haku veneeltä ja veneen haku. Viren viennit Jusulle veneeseen. Vire tarvii tähän vielä tukea fokuksen säilyttämiseksi. Muuten kaikki palaset toimii, mutta epävarmuus iski melkein heti maalilinjan jälkeen ja meinasi kääntyä takaisin. Kun veneestä kutsuttiin niin lähti hyvin. Ensi kerralla voisi kokeilla ihan vierasta apparia veneeseen. Veneen haku oli todella hyvä. Matka vähän vajaa, mut muuten toimii :)
Sysin veneestä hyppy oli erinomainen. Lelua haki myös hyvin :) Veneen haku oli myös hieno! Pienellä soudolla kevennys vetoon ja tämäkin toimi. Nyt pitäis vaan saada niitä viennin palasia toimimaan. Veneelle Sysi lähtee mielellään, joten nyt tarvitsisi vahvistaa sitä esineen viennin mieluisuutta. Muuten oikein hyvällä mallilla ollaan :)

2.7. Treenit: Hyppytekniikkaa, Ojanko
Sysi, Vire
Alkuun set point (25 cm) molemmille. Sitten perussarja 15 cm ja loppuun kasvava sarja. Muutama puomin toisto molemmille. Kuuma keli, vähän nuutuneen tuntuiset koirat, joten toistot oli minimissä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti