keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Treenihuumaa

6.7. Treenit: Hyppytekniikkaa (+agia), Ojanko
Sysi, Vire

Kerrankin tein suunnitelmallisesti. Sysille etäisyyden arviointia maksimista matkaa lyhentäen. Hyppykorkeus 55 cm. Etäisyydet 28-23-18-16. Sen jälkeen pientä ratatreeniä, muistuteltiin välistävetoja ja takaakiertojen lukitsemista ja vähän persjättöjä ja luukutussuoraa. Kepeillä parit vaikeat kulmat ja mun liike mahdollisimman häiritsevänä. Puomilla muutama toisto, ja ihme ja kumma, pysäytys on ruvennut toimimaan taas, vaikka oma liike vedättää vaan ohi.

Vire saikin sit kaks hyppytekniikkaharkkaa. Sama etäisyyden arviointi, mutta matalammalla rimalla. Etäisyys 28 jalkaa. Se meni heti niin hyvin, että päätin jättää siihen, enkä tehnyt kuin yhden toiston. Tokana tehtiin korkeuden arviointia. 35-40-40-30.7.7. Treenit: Hyppytekniikkaa, Ojanko
Sysi, Vire

Kun metsälenkin jälkeen meinaa ajaa Ojangosta ohi, niin olishan se melkein sulaa hulluutta olla pysähtymättä päivätreeneille, kun kerran koiratkin on valmiiksi jo kunnolla lämpätty. Lisää hyppytekniikkaa siis. Nyt otin ohjelmistoon okserin korkeuden arviointina ja taipumisen. Sysille okseri korkeuksissa 55-60-65-55-45. Oli tosi hyvä! :) Kohta vois yhdistää etäisyyden arviointiin helpolle matkalle tämän, kun niin rennosti ja varmasti sujui. Virelle korkeudet 25-30-35-30-25. Mä oon jäänyt jumimaan näitä korkeuden nostoja. Niitä voisi pikkuhiljaa hilata ylemmäskin.

Toka harkka oli sit se taipuminen. Kolmen esteen hevosenkenkä. Aiemmin tämä on ollut Virelle haastava, on reagoinut hidastamalla vauhtia ja menemällä ravia. Nyt jo ekalla yrityksellä polki hyvällä laukalla kaks ekaa kosketusta ja hidasti vasta ennen kolmatta hyppyä. Palkan paikkaa muuttamalla kauemmas kykeni kuitenkin laukalle jopa kolmannella - molempiin suuntiin!! Mieletöntä. Sen kehonhallinta ja koordinaatio on kyllä kehittynyt viime aikoina tosi paljon. Sysillä ei huomautettavaa, teki hyvin sekin :) Loppuun suoristus neljän esteen perussarjalla, yks toisto molemmille.

7.7. Treenit: Tokoa, Savela
Sysi, Vire

Iltatreeneiksi sitten tokoa Annan ja porokoirien kanssa Savelassa. Aika paljon trafiikkia tällä kertaa ja kaukalossa futispeli, pallo aina välillä lenteli meitä kohti ja ääntä riitti, ihan hyvä. Jos joskus tuntuu siltä, että tokomotivaatio on vähän hukassa, niin näiden treenien jälkeen sitä kummasti löytyy lisää :) Alkuun paikkikset, paikkaistuminen piilossa 1 min ja sit makuu piilossa 2,5 min. Yksilöliikkeistä Sysille noutopeliä ekana. 5 kapulaa sikinsokin, joka kerta Sysi otti sen, minkä ekana huomasi, ei lähtenyt vaihtamaan tai tsekkaamaan muita. Palautukset kivalla ilmeellä, jopa se metalli oli taas ihan mieluinen :D Tokana tehtiin tunnari. Lähti haistelemaan vähän huolimattomasti, maistoi väärää, tähän väliin haisteli 4 kapulaa nätisti, mutta kun oma ei ollut yksikään niistä, niin turhautui ja toi väärää. En ottanut vastaan, toistin käskyn ja Sysi palasi etsimään. Sama kuvio toisen kerran, kolmannella keskittyi ja toi vihdoin sen oman ja siitä palkka. Vaikka tää väärän tarjoaminen ja keskittymisen puute onkin selkeä virhe, on tässä sitä edistystä tullut silti... Sysi on kuitenkin kyennyt rukkaamaan omaa mielentilaansa kapuloilla, ja sillä on selkeä ajatus mitä siellä pitäis tehdä. Vielä vaaditaan lisää malttia ja keskittymistä, mutta mä uskon kyllä, että sieltä se tulee toistojen kautta, oikeaan suuntaan mennään. Eihän me tätä olla edes tosissaan treenattu.. Sit kokeiltiin uutta voittajan ohjattua :) Koira merkille, kaksi kapulaa heitin eri suuntiin ja ekana heitettyä lähetin hakemaan. Tähän ajattelin pelkkää käsimerkkiä suunnasta. Ehkä myöhemmin voi tulla tarve ihan oikeiden suuntakäskyjen opettamiselle, mutta luulen Sysin olevan riittävän ohjattavissa ihan käsimerkeilläkin + tuo-käskyllä. Ja olihan se ekaa kertaa ainakin - lähti tosi hyvin hakemaan molempiin suuntiin, ja kun peruuttelin ja kehuin oli palautuksetkin ihan älyttömän hyvät, nopeat ja tiiviit. Tää oli hauskaa! Vikana liikkeenä ruutua. Virittelyt ja lähetys aika pitkältä matkalta ja Sysihän lähti! Ja meni suoraan ruutuun!!! Etukulmaan ja reunalle, mutta ihan sama, se meni varmaan ekaa kertaa ikinä suoraan tyhjään ruutuun nauhan yli kiertelemättä ja kaartelematta ollenkaan! Ja oli kuitenkin sisällä. Toisesta suunnasta otin myös lähetyksen, mutta rupes ennakoimaan stoppia. Kävin näyttämässä paikan ja lyhyeltä matkalta uusiks, sit oli hyvä. Pitäis myös joskus sitä loppuosaakin muistaa treenata.

Vire otti paikkamakuutreeniä übervaikeassa häiriössä. Kykeni keskittymään ja pysyi hyvin. Palkkaus oli kyllä myös todella tiheää, mutta silti. Futispallo on yksi vaikeimmista häiriöistä sille. Paikkiksen jälkeen vähän seuraamista, Annalla naksu merkkamassa ja toimi tosi hyvin. Tää palkkauksen ulkoistaminen on vaan niin hyvä juttu :D Vire oli tosi skarppi! Loppuun vähän siitä futispelin pallosta luopumisesta palkkausta ja oikeen hyvä mieli jäi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti