maanantai 4. toukokuuta 2015

Leiriviikonloppu ja kevätlenssua

27.4. Treenileiri: PK-jälki, Jämi
Sysi,Vire

Päästiin viettämään viikko ennen vappua ihan mahtava pk-treeniviikonloppu Jämillä Talvihallan-tiimin kanssa. Me ilmoitettiin Vire ja Sysi molemmat jälkiryhmään kahdeksi päiväksi ja Sysi vielä lisäksi tottistelemaan. Treenisaldoksi 3 jälkeä per koira, kisakokoiset esineruudut molemmille ja Sysille tottistreenit. Jatkoa varten mulle muistettavaa treeneihin.

Sysille lisää haasteita. Ennemmin muiden polkemia jälkiä kuin omia, se skarppasi paljon paremmin vieraalla jäljellä. Janalla treenin alle myös kääntäminen, jos ottaa takajäljen. Pituutta vois hilata eteenpäin.

Virelle rohkeasti pituutta lisää - leirillä nostettiin samantien 300 m asti. Kepit jäljelle, niitä useampi ja pääasiassa palkka niistä. Vähän namia jäljen alkuun, ja keppien jälkeen muutaman askelen päähän pari, Vire tarvitsee ne vielä fokusoimaan.

Yhtä hyvin sopii molemmille se, että koiran vastuulla on jäljellä pysyminen ja siitä huolehtiminen. Myös epäonnistuminen kasvattaa, virheistä oppii ja koiralle pitää antaa mahdollisuus ratkoa ongelmatilanteet itse.


Esineruututreenit meni molempien kanssa hyvin! Näytöllä tehtiin kun kerrankin oli porukkaa auttamasssa, viive lähetykseen oli kuitenkin. Molemmat irtosi hienosti ja haki takalinjalta asti. 


Rakas jälkikoira <3
Tottistreeneissä päästiin lähelle kisanomaista tilannetta - vieras kenttä, vieras kouluttaja, porukka kentän laidalla, pieni jännitys ohjaajassa :D Aloitettiin ilmoittautumisella, johon virittelin Sysiä. Parina meillä oli bc. Meidän kupla oli koetuksella, mutta yllättävän hyvin kesti! Ei täydellinen, mutta aika hyvä, ei katastrofi :) Otettiin pari kertaa uusiks, ja helpotti joka kerta. Sit vapaana seuraamista henkilöryhmässä, noutoa, nostatusta ja loppuun eteenmenoa. Kun itsekin vapauduin, nousi Sysistä se tuttu, hyvä asenne ja saatiin tehtyä hyvät treenit. Muistutus tuli siitä, että Sysi tarttee vielä fiilsitreeniä ja nimenomaan alun juttujen vahvistusta, jotta pääsee vauhtiin hyvällä fiiliksellä, niin kyllä se sit menee. Hyvällä matkalla ollaan menossa kohti kisavalmiutta, mutta vielä ei ihan olla perillä. Sysi kannattaa ottaa myös mahdollisimman ajoissa hollille, että pääsee skannailemaan ja vieras ympäristö tulee hieman tutummaksi. 


27.4. Treenit: Rauniot, Korso
Vire

Viikkotreenit raunioilla, 3 maalimiestä, kaikki valmiina piilossa ja melko lähekkäin. Ei juurikaan tuullut. Jusu ekaa kertaa ohjaksissa. Meni tosi hyvin! Vire tuli radalle rauhallisemmassa mielentilassa, lähti hakemaan hyvin, tarkentaminen ja reitin löytäminen oli tällä kertaa haastavin osuus. Paras osuus oli se, kun Vire otti hajun ilmasta, lähti sillä samalla myös kuola valumaan :D Mitenniin on onnistunut assosiaatio maalimiehiin :D

Kulunut viikko, vappuvapaat mukaanlukien ollaankin otettu superiisisti, kun minä olen ollut flunssassa. "Pakolliset" lenkkeilyt hoidettu, mutta siinä se, mitään ei olla treenattu. Treenilaiskotteluputki onneks loppuu tänään illalla kun päästään taas raunioille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti