keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kellopeliä

Takaisin kiinni treenimenoon. Vaikka ja mitä on tehty ja jätetty tekemättä, mutta jotain juttua talteen sentäs.

Toissa viikon tiistaina meillä oli Sysin agin valkkuryhmän aamutreenit. Kaksi tekniikkapätkää, molemmat 8 esteen pituisia. Kellotuksia ja linjojen hakua, molemmilla pätkillä kaksi suorahkoa putkea peräkkäin, joiden välistä käännös pois, toisella loivemmin, toisella tiukemmin. Tässä halusin testata meidän putkijarru-käskyä, ja toimi joka kerta, ei tarvinnut sen kummemmin tehdä töitä, jotta käännökset saatiin onnistumaan. Varsinkin tokalla pätkällä, josta tultiin putkesta 90 astetta takaakiertoon, käsky toimi todella hyvin. Takaakierroilla oon tottunut vaan tönäisemään ja jättämään linjan haun koiran kontolle, mutta testattiin nyt linjaamista takaakierron yhteydessä. Nämä oon yleensä tehnyt vekkaamisen kautta, enkä ole oikein uskaltanut lähteä liikkeelle ajoissa (koska eihän se käänny muuten..), mutta nyt huono käännös pakotti kokeilemaan. Ja sehän toimi, todella hyvin :) Kellotettiin myös harjoituksia, ja todettiin, että pyörittäminen (sylivekkiä tällä kertaa) ei ole meille kovin edullinen vaihtoehto, puoli sekuntia jäi pidemmän reitin vaihtoehdosta. Jatkoradalla linja oli pyörityksen kautta edullisempi, mutta silti se ei riittänyt kuromaan eroa. Treenin tavoitteena oli läytää sopiva tasapaino hallintaa ja irtoamista, ja tällä kertaa me onnistuttiin :) Muutenkin nämä oli ehkä hallituimmat aksatreenit ikinä, koira oli kontrollissa, muttei liikaa, minäkin jopa pysyin kartalla. Kahdeksan esteen radalla saadaan pakka pysymään hyvin kasassa, mutta pidemmillä sen sitten huomaa, että oma ohjaus lähtee vähän lipsumaan - ajoitus ei pelaa jne. Näistä treeneistä oppii kyllä joka kerta uusia asioita, ja tykkään niin paljon siitä, että niissä keskitytään vain ohjaustekniikoiden hiomiseen, vertailuun ja parhaimpien vaihtoehtojen valitsemiseen. Se vertailu ja "viimeistely" kun pitkissä ratatreeneissä meinaa jäädä aika vähälle, kun niissä monesti takeltelee jo radan muistamisessakin :P

Torstaina lisää agia Sysille, viikkotreenit. Kiva rata, josta saatiin vikat vedot videolle, taattua kännykkälaatua, youtube-parannuksilla. Mykkä-agility sai taustamusiikkia :D Olin aika hukassa, ja millään en vaan saanut yhtä valssia hahmotettua. Nyt kun videolta katsoo, on ihan selvää mitä siinä ois pitänyt tehdä, mutta kun ei onnistunut, niin ei onnistunut. Ja siinä videolla taitaa olla onnistunein kerta.. Heleppoo ku heinänteko.


Vireen kanssa ollaan kunnostauduttu tottiksien osalta. Viime viikon keskiviikkona tottistelua Leppävaarassa, häiriötreeniä. Perusjuttuja, leikkimistä, kontaktia ja perusasentoa, luoksetuloa ja rauhoittumista treenin jälkeen. Pentu oli hieno :) Torstaina aamutreenit Annan ja Vitan kanssa. Seuraamista, liikkeestä maahan, luoksetuloa. Treenaamalla paranee, ja nyt osattiin pitää treenit riittävän lyhkäisinä.


Lauantaina Vireelle agilitya Jusun kanssa, Sysille pikkuhöntsää. Vire teki putkiin irtoamista, ja vähän estehakuisuutta, valssia ja tiukkaa käännöstä putkesta tultaessa. Linjatessa tosi hieno, hakee hyvin esteille, ja on innokas kakara :)

Viime viikolla vähän lisää agia, aktivointia kotona (käsikosketus - Vire on tässä jo tosi hyvä! :) ), metsälenkkejä ja kyläilyreissuja. Viikonloppuun mahtui myös Vireelle tottistreeniä, sen mokoman seuraamisen ja perusasennon opettelua. Rautalankaa peliin ja rupesinhan minäkin jo vähän tajuamaan mitä pitää tehdä.. Vire oli ihan super! :) Jusu otti kuviakin näistä treeneistä, seuraavaks vaan pitää irrottautua tosta koiran tuijottamisesta...











Tällä viikolla aloitettiin reippaasti maanantaina Eevan & Gimman kanssa tottis- ja esineruututreeneillä Espoossa. Sysi pääsi ekana tekemään. Seuraamista ja jääviä, ihan ok, mutta. Siirtymät!! Autolta kentälle, kentän reunalta aloituspaikkaan, nää oli ihan kamalia. No, ei me ollakaan niitä treenattu, ja sehän näkyy. Noudot oli ihan ok, tehtiin vaan tasamaalla. Kilon kapulalla vähän löysä ote luovutuksessa.

Vire pääsi jatkamaan perusasento/seuraamistreeniä, innokas hulivili. Vapaana toin kentälle, ja lähti juoksentelemaan, näki kapulat esteiden vieresssä ja nosti ja lähti itse tuomaan eka omaa hyppynoutokapulaa, kun se oli tuotu lähti hakemaan kilon kapulaa - hienoa, mutta kapulat siirrettiin pois häiritsemästä :)
Nyt kun miettii, niin ihan turhaa on tulla pennun kanssa vapaana kentälle, kun se ehtii jo tekemään ja juoksemaan vaikka minne. Pidempi hihna/liina mukaan ja sen kanssa sitten, niin jää se turha höntsäily pois ja on helpompi saada se keskittymään. Onneksi Eeva on mukana ja muistuttelee tälläisistä asioista, joita ei meinaa tajuta... Kiitos :) Itse treeni oli ihan ok, perusasennon hakua, ja kotona vaan toistoja paljon lisää. Tämä projekti on nyt siirretty iltaruualle, ja Jusukin on opastettu tekemään samaa. Katsotaan siis mihin päästään :) Loppuun vielä eteenmeno, punainen lelu oli vähän vaikea nähdä, ja Vire joutui vähän etsimään sitä kentän päässä, mutta hyvin latasi.

Sitten esineruutuun, kolme esinettä takarajalla, vähän ylämäkeen - Sysi ekana. Alle virittelyesine, sitten ruutuun. Lähti hyvin, teki itsenäisesti töitä ja löysi keskimmäisen esineen. Vireelle samaa bongailua ja ruudussä kävelemistä kuin ennenkin, kaksi esinettä ruudussa, ekan löysi aika nopeasti, tokaa ei kovin nopeasti, keskittyi ennenkaikkea juoksemaan ympäri ruutua ja esineen vierestä. Hyvin jäi tarkentamaan kun sai riittävän läheltä hajun. Intoa piisasi tähänkin..

Näistäkin treeneistä saatiin muutama kuva, kiitos Eevalle :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti