maanantai 31. maaliskuuta 2014

Vuoden ekat esineet

Päivitystaukoa pukkaa... Aloitetaan viimeisimmästä, ja vanhat saa nyt jäädä muistelematta. Lauantaina käytiin Eevan ja Gimman kanssa Luukissa treenaamassa. Aloitettiin esineruudulla, Vire pääsi ekana. Kolme esinettä takarajan tuntumassa, lähdettiin kävelemään ruutuun, Vire juoksenteli edellä pitkin poikin ja bongatessaan esineen, lähti tuomaan sitä heti mulle :) Kolmas oli jotenkin tosi vaikea, poukkoili lähellä, mutta aina vierestä ohi. Kuljin lähemmäs ja nousi se viimeinenkin - tosin olisi voinut lopettaa jo toiseen, ne oli niin onnistuneet toistot. Välissä Gimman vuoro ja sitten Sysi. Tehtiin virittelyesine ennen ruutua, ja esineet valmiina ruudussa. Eka lähetys tuli videolle, lähti matelemalla, kiihdytti, kuitenkin eteni ihan loppuun saakka, ja eka esine nousi aika nopeasti, jos aikaa katsoo. Lähetys oli vain vähemmän onnistunut :P turhaa sähläämistä ja ihme nykimistä, pitäisi opetella tässäkin rauhallisemmaksi.. Toka esine ei sitten meinannutkaan nousta, vaan Sysi jäi pyörimään liian lähelle, uutta lähetystä ja maltilla toinenkin nousi. Selkeästi toiselle lähtö on paljon vaikeampi, ja ruudun loppuun etenemistä pitäisi vahvistaa enemmän.

Sitten tottikseen. Vireen kanssa tehtiin seuraamista, v a i k e a a. Nameilla fokus on musta liikaa nameissa, eikä keskittyminen ole niin hyvä kuin vois olla. Lelun kanssa taas väistää kauemmas. Eeva antoi hyviä vinkkejä, ja ens kerralla kokeilen ottaa jotain parempaa, isompaa namia imuttamiseen kuin pientä nappulaa, joka on vaikea pitää kädessä. Saatiin kuitenkin hyviäkin pätkiä tehtyä! Katsekontaktin pitoa tehtiin lelupalkalla, ja sitä kautta varmaan siirto lelupalkkaan saattaisi lähteä aukeamaan? Seuraavana noutoa, yks vauhtinouto (lämäytti kapulaa tassuilla) ja nostoja lyhyeltä matkalta (hienoja oli). Nostoja meidän varmaan täytyy tehdä paljon, kun toi tassuilla lämääminen tuntuu olevan niin vahvassa. Loppuun tehtiin eteenmeno jalkapallolle x 2, ja hyvin lähti :)

Sysin tottiksia näkyy videollakin. Meillä oli reilu pari viikkoa sitten fyssari, jossa auottiin jumeja selästä, varsinkin lannerangasta. Takareidetkin oli jäykät. Treenitaukoa ei tarvinnut päivän, parin levon jälkeen pitää, joten päätin kokeilla metrisen hyppyä, ihan vain nähdäkseni miltä hyppy näyttää kun saatiin se videollekin. Sysi on lihonut sterkan jälkeen, taukoa on alla, ja hakee hyppyä tosi paljon, eikä todella lennä kevyesti yli. Se ois laihis ja kuntokuuri edessä, sekä koiralle että omistajalleen :P Ja onneks parin viikon päästä onkin uusi aika fyssarille. Hyppynouto tehtii  madalletulla esteellä, ja siinä hypyt onkin huomattavasti parempia. Ennen A-estenoutoa Eeva vei eteenmenopalkan kohdilleen, ja ekalla noudolla Sysi lähti kapulan nostettuaan laukalla kohti palloa, kutsulla kääntyi ja tuli esteen yli takaisin. Toka yritys videolla, pohtii meniskö, mutta valitsi oikein :) Eteenmenon valmisteleva seuruu otettiin ekaa kertaa mukaan, pätkä olis voinut olla pidempi, mut hyvä näin :) Aalla Sysi on ruvennut pomppimaan alas vähän turhan korkealta, sais laskeutua vähän enemmän alaspäin.
Oikein hyvät maastotreenien aloitukset oli! :)Pesun tarpeessa?
Parikymmentä minuuttia ulkona, ja koirat on ihan kurassa. Tervun karvasta lian näkee helpommin, mutta ihan yhtä ravassa se mustakin on :P Sais jo nää kurakelit loppua! Auringosta on silti saatu nauttia :) Ja Vire täytti 9 kk! <3
2 kommenttia:

  1. Ihan hyvä, että Sysin kanssa ei nyt vaikeuta liikaa. Helppoa reeniä ja virettä ylös! Sysi teki tosi hyvin nyt kun ketjutettiin, että sitä ehkä kannattaisi jatkaa jos sinusta siltä tuntuu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa oot! Ja ehdottomasti jatketaan ketjuttamista. Treeniä ja itsevarmuutta vaan lisää, ni kyllä se siitä lähtee rullaamaan :)

      Poista