sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Lisää tokoilua

Lauantai-illan ohjelmassa oli tokotreenit Ojangossa. Nyt päästiin tokoilemaan kentälle, jossa yhdellä seinällä oli peili, ja sehän helpotti koiran seuraamista sitä katsomatta. Paikalla oli monta koirakkoa, joten väistämättä liikkeitä tehtiin melko kylki kyljessä tilan käydessä vähän ahtaaksi. Alkutunnissa tämä vaikutti Sysin keskittymiseen, varsinkin jonkun heittäessä lelun ja leikittäessä palkaksi, mutta melko nopeasti päästiin hyvään vireeseen ja otettiin liikkeitä myös vapaana. Estehypyn opetus jatkuu, ja Sysi lähtee hyvin hyppäämään pelkällä käskyllä, ja pysähtyy aika hyvin käskystä seisomaan, mutta namipalkka esteen yli tai mun lähestyessä saa sen steppaamaan etujaloillaan. Kokeiltiin rauhallista kehumista kun seisoo, ja lelupalkka vasta kun olen palannut luokse, ja lähtenyt liikkeelle pyytäen seuraamaan, ihan vaan pari askelta. Tämä vaikutti toimivan paremmin. Periaatteessa liikkeen osat on Sysille niin tuttuja, että aika helpolla on tämä opetettu.

Sunnuntaina lähdettiin kavereiden kanssa Tiltun koirakolun harkkatokoon. Sysin kanssa osallistuttiin möllitokoon, jossa alokasluokan liikkeet (hieman lyhemmällä paikallaololla) ja liikkeiden välissä saa palkata.
Meidän kokonaispisteiksi tuli 180,5 ja sijoitus oli 3./6. Arvostelulomakkeeseen kirjattiin myös syyt pisteisiin, ja ne myös kehässä kerrottiin.

Pistejakauma:
Luoksepäästävyys  9,5  (väistää hieman)
Paikalla makaaminen   9,5  (ennakoi istumaan nousun)
Seuraaminen kytkettynä 8,5 (koiralla ja ohjaajalla eri tempo)
Seuraaminen taluttimetta  9
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä  8  (kaksoiskäsky perusasentoon nousemisessa)
Luoksetulo  8,5  (käsiohjaus sivulle, epävarma sivulle istuminen)
Seisominen seuraamisen yhteydessä  10
Estehyppy  9,5 (epävarma sivulle istuminen)
Kokonaisvaikutus  9  (yhteinen tempo)

Kokemuksena tämä oli todella hyödyllinen, itse jännitin tosi paljon, ja olin kehässä outo, jäykkä tosikko :)
Sivu-käskyn opetus meillä on vielä vaiheessa, ja sehän näkyi heti monessa liikkeessä. Seuraamisessa kytkettynä meillä ei yhteinen tempo löytynyt, ja pätkittäin liike oli ihan ok, mutta välillä Sysi oli omissa maailmoissa, ja välillä minä. Liike lähti jo alusta vähän pieleen, koska lähdin liikkeelle heti, enkä odottanut sitä pientä hetkeä, jolloin Sysi olisi saanut mahdollisuuden valmistautua ja keskittyä liikkeelle lähtöön. Vapaana liike menikin jo paremmin. Jääviin oon tällä hetkellä hyvin tyytyväinen, ja se varmuus ja luotto siihen, että koira osaa näkyy myös seuraamisessa liikkeen osana.

Tällä hetkellä meidän tavoite saada alokasluokan liikkeet kisavalmiiksi toukokuuhun mennessä vaikuttaa olevan taas askelen lähempänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti