keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Tokoo ja vepee

23.06. Treenit: toko, Käpylän urheilukenttä
Sysi, Vire

Annan ja porokoirien kanssa tokoa kerrankin uudessa paikassa :) Aurinkoinen ja tosi lämmin keli! Sysi vuorossa ekana. Paikkikset eka, minuutin paikkaistuminen ohjaajat piilossa, sitten paikkamakuu. No problems! Sitten Sysille tunnari. Lyhyt matka, muuten kisamainen. Lähti hyvin, jaksoi haistella kolme kapulaa, sitten nappas väärän ja lähti palauttamaan. En ottanut kapulaa vastaan ja lähtökäsky uusiksi. Epävarmuutta kapuloilla, mutta toi sitten oman. Uusi kierros vähän toiseen kohtaan ja nyt oli hyvä, toi oman, ei maistellut ja malttoi haistella. Sen jälkeen noutopeliä viidellä eri noutokapulalla (Hyppynodon, pikkukapula, "normikapula", iso metalli ja kilon palikka). Heittelin siis kapulat sikinsokin kentälle ja Sysille sanoin vapaa. Palkkaus siitä, jos lähtee tarjoamaan noutoa. Ja heti lähti, ekana kilon kapulaa, sitten metallia. Ihana, vapautunut ilme ja jopa metallia palautti laukalla ja ote oli hieno! Jos tällä saatais myös sitä metallin mielentilaa ja otetta parannettua. Tähän väliin tauko ja tokalla kiekalla aloitus ruudusta. Ruutuun lähetystä ilman alustaa ja näyttöä, ja voihan kun on taas vaikeaa. Uskon kyllä, että se aukaa oivalluksen kautta, mutta on tässä töitä tehtävänä. Sysille on jotenkin ihan mahdottoman vaikeaa hahmottaa paikka ruudussa, se tarjoaa törppöjä ja nauhaa, ja oikein kiertää ruutua ekalla.. Parin palkan jälkeen parempi, joten treeniä vaan lisää. Loppuun metallinouto kisanomaisena. Muuten hyvä, mutta palautus ravilla. Viren kanssa halusin kokeilla pitkästä aikaa missä mennään. Seuruuta tehtiin vähän, palkka pitää olla piilossa, mutta ajatus ja motivaatio sillä on kohdallaan :) Toisena tehtiin noutoa. Iskunoudossa muuten hieno, mutta meinaa räjäyttää kapulan etutassuillaan. Pidossa levoton. Nostojen kautta saatiin jo hieman parempi ote noin sekunniksi, ja pidettiin tällä kertaa vaatimustaso hyvin matalalla. mutta tässäkin todellakin on sitä työsarkaa edessä.

24.06. Teenit: vepe, Kirkkonummi
Sysi, Vire

Kaatosateessa on kivaa treenata.. Virelle vienti, veneen haku ja veneestä hyppy. Sysille veneestä hyppy ja lelun hakua veneeltä. Viren vienti tällä kertaa niin, että Jusu oli veneessä. Melkein täys matka ekalla, lähti hyvin, mutta kääntyi kun vene liikkui, kääntyi takaisin veneelle kun sieltä kutsuttiin. Huonohko tarjoaminen, Jusun oli vaikea saada ote esineestä. Palkkalelu lensi vähän huonosti, ja Vire tuli vajaan metrin ohi maalilinjasta. Uusiksi lyhyemmältä matkalta, parempi, mutta silti vähän räpeltämistä luovutuksessa. Palkka vasta maalilinjalta, ja nyt jäi luovutuksen jälkeen pyörimään veneelle odottaen palkkalelua, kutsulla tuli rantaan ja hyvin linjalle. Kolmas vielä lyhyempi, ja sit oli hyvä. Veneen haku meni myös hyvin, yks toisto, tuli maalilinjalle. Melkein täys matka. Vikana liikkeenä Virelle helppo ja kiva 50 m uinti, eli veneestä hyppy täydeltä matkalta :) Erittäin hyvä! Sysille tällä kertaa kaks kierrosta ja kevyet treenit. Eka veneestä hyppy täydeltä matkalta, tosi hieno ja varma lähtö. Tokana lelun hakua veneeltä, sellanen reilu puolimatka ekalle poijulle. Ajatuksena siis pilkkoa vientiä osiin ja vahvistaa veneelle lähtöä ja rannasta hyppyä ilman vientiesinettä, kun se veteen hyppy esineen kanssa ei vielä suju. Tämä sujui, ja jäi oikein hyvä mieli :) Sysi oli jälleen ihan fiiliksissä!


perjantai 19. kesäkuuta 2015

Onnistumisia ja askelia eteenpäin

16.06. Vepe, Kirkkonummi
Sysi, Vire

Vire kierroksessa ekana, Sysi tokana. Molemmille kolme kierrosta. Virelle vienti, veneen haku ja hukkuva. Sysille veneestä hyppy, veneen haku ja hukkuva. Viren kanssa siis ekana vientiä. Minä veneessä, Jusu rannalla. Tällä kertaa vaikeutus kääntämällä veneen keula kohti ulappaa ja siis kontaktin katkeaminen. Kisamaiset virittelyt. Matka vähän vajaa eka poiju. Säilytti fokuksen todella hyvin, lähti hyvin, toi suoraan, lähti tarjoamaan veneen reunalla ylöspäin, irrotti nätisti, siis täyden kympin suoritus! Eka kierros siis erittäin ripeästi ohi :) Sysille hyppy. Minä veneessä, Jusu rannalla. Täysi matka, käännettiin keula, mutta Sysi säilytti myös hyvin fokuksen rantaan. Lähti älyttömän hyvin! Loikkas oikeen pitkälle veneestä. Täys kymppi tämäkin!

Tokalla kierroksella teki mieli kokeilla Virelle kunnolla veneen hakua, kun sillä on mennyt niin hyvin maalilinjalle tulo. Vähän vajaa matka, muuten kisanomainen. Ja haki hienosti! Tuli maalilinjan välistä, ei keskeltä, mutta tolppien väliin :) Hieno Vire! Sysille on tehty aiemmin vain köyden hakua. Nyt aloitettiin köyden haulla, lisäten painetta niin, että Sysi hinasi veneen liikkeelle. Kunnon hetsaukset alussa ja hienosti meni. Päätettiin kokeilla seuraavaksi hakua ihan oikeasti, joten köysi veneeseen kiinni ja menoksi. Pientä soutoa jeesiksi, mutta Sysi haki todella hienosti veneen n. 15 m päästä hinaten sen liikkeelle ja maalilinjan väliin.

Kolmannella kierroksella molemmille hukkuvaa. Mä olin hukkuvan vuorossa, joten helpompaa se oli molemmille. Virelle kisamainen setti, tosi hyvä! Sysille nyt ekaa kertaa hukkuvaa ihan hinaamisellakin, otettiin vajaa matka. Sysi lähti tosi reippaasti ja hinasi mut maaliin, ihan sinne tolppien väliin :) Ihan mahtavaa! Meillä oli kyllä sellaiset treenit, että juuri mikään ei olis voinut mennä paremmin. Sysi suorastaan loisti, se oli ihan todella hyvässä ja innokkaassa mielentilassa ja teki töitä itsevarmasti ja sisukkaasti. On niin palkitsevaa nähdä, miten tämäkin laji on koirien mielestä ihan parasta ja treenaaminen on rentoa ja hauskaa paitsi koirille, myös meille. Saa nähdä pudottaako ens kerran treenit taas maan pinnalle, mutta tästä fiiliksestä nautitaan nyt :)

19.06. Hyppytekniikkaa, Ojanko
Sysi, Vire

Sysille eka yks toisto perussarjaa, sitten kaksi toistoa kapulan kanssa. Kaksi siksi, että ekalla oli hieman kiire ja hyppäs kaksi vikaa estettä yhdellä. Kolmas toisto oli hieno! Toisena harjoituksena Sysille korkeuden arviointia noutokapulan kanssa. Toistot 45-50-50-55-40. 50 otettiin kahteen kertaan, koska ekalla räpelsi kapulan noston ja lähestyi sarjaa huonosti. Hyppäsi kuitenkin, mutta se ei ollut ihan keskittyinein suoritus. 55 tuli vielä tosi rennosti ja ihanalla ilmeellä ja maltoin lopettaa siihen. Paras ja pisin palkkaus tuli siitä :) Treenin loppuun käytiin vielä ottamassa pk-kentän puolella hyppynouto madalletulla pk-esteellä (tosi hieno!) ja muutama toisto uudella mattopintaisella pk-A:lla kiipeämistä, myös patukka suussa, ja siitä kanssa kunnon riehupalkkaus ja juoksentelua ympäri kenttää. Siis tässäkin sitä mielentilan hakua ja rentoja suorituksia :)

Virelle eka perussarjaa myös. Palkkausta vikaan väliin, kun meinaa taas aina ja ihan koko ajan hypätä sen viidennen hypyn yhdessä neljännen kanssa.. Palkan paikkaa kokeilin vaihtaa, mutta ei tää edelleenkään suju kuin tyhjälle alustalle. Tokana Virelle myös korkeuden arviointia. 30-35-35-40-30. Uus korkeusenkka! Toisto sen takia, kun Vire päätti tässäkin olla astumatta vikaan väliin ja hyppäs jo tokavikan hypyn takaa... Rauhaa ja palkka pois näkyviltä ja sujui jo paremmin. Menin siis itse sarjan päähän ja pidin pallon piilossa. Olis ehdottomasti pitänyt ottaa namit Virelle, mutta ne oli unohtunut kotiin jääkaappiin.. Ens kerralla ehkä muistan.

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Vepeä

10.06. Treenit: Vepe
Sysi, Vire

Kolme kierrosta molemmille. Virelle veneestä hyppy, vienti ja veneen haku. Sysille veneestä hyppy ja 2*veneen haku. Tällä kertaa maalilinja selkeästi rannalta katsottuna vasemmalla aiempiin verrattuna. Virellä eka hyppy oli hyvä, kohdisti maalilinjalta liian oikealle (sinne minne sitä on nyt viime treenit hilattu), mutta korjasi linjaa ja tuli maalilinjalle ihan läheltä. Otettiin toinen toisto läheltä ja oli parempi. Sysillä Jusu rannassa ja rantaan-käskyn harjoittelua. Hyppää veneestä tule-käskyllä, rantaan käsky ei siis riitä vielä. Matka tai poijun ohitus ei ollut ongelma kummallekaan, Virelle lisää treeniä kautta linjan siihen maalilinjaan ja Sysille reippaan lähtöhypyn vahvistamista.

Viren vienti Jusu rannassa, minä veneessä. Lähti sikahyvin, luovutukseen olis voinut tulla suoremmin ja tarjota vähän, joten otin heiton sivuun ja uuden tuonnin veneelle, nyt oli todella hyvä, tarjosi patukkaa tosi hienosti ylemmäs :) Otettiin lyhyeltä matkalta toinen toisto, nyt ole heti hyvä, tarjosi lelua heti ylemmäs ja irrotus oli hieno. Vikana liikkeenä Virelle veneen haku. Matka hieman vajaa eka poiju, köysi ei kiinni, vaan paine annnettiin vähän pehmeämmin ja pientä soutoa. Oli hyvä! Otettiin toinen toisto tässäkin lyhyellä matkalla.

Sysille eka kerta veneen hakua. Minä veneessä ja Jusu rannalla, tehtiin köydenpätkän hakuna. Eka ihan ok, tokalle nostatettiin enemmän - revitettiin köyttä rannalla ja hetsaten liikkeelle. Heti kun kiskoi eteen päästettiin pannasta, ei käskyä. Vene meni vähän karkuun, ja nyt lähti hyvin! Kunnon revittelyt rannalla. Vikalle kierrokselle uusittiin sama harkka. Nyt asenteen nostatusta ennen lähetystä haukuttamalla ja siitä köysirevittelyt palkaksi ja vene liikkeelle. Asenne ja kiihkeys löytyi ja nyt lähti vauhdilla veneen perään. Yks toisto riitti, siitä hyvä palkka. Pitäis vaan muistaa se, että Sysi tarvitsee vähän enemmän nostatusta kuin Vire.... Sysistä löytyy se asenne, sitä pitää vaan vahvistaa ja sitä viettiä nostattaa. Muutama viikko kun jatketaan tällä tiellä ja keskitytään ennenkaikkea asenteeseen, niin eiköhän siitä hyvä tule!

Kahdet rauniotreenit oon itse joutunut muiden menojen takia jättämään nyt välistä. Onneks kuitenkin Vire ja Jusu on päässeet jatkamaan treenamista, edistystä on tapahtunut ja Virelle on lisätty haasteita pikkuhiljaa enemmän. Nyt pidetään pari viikkoa kesätaukoa ja sillä aikaa olis hyvä päästä jatkamaan sitä ilmaisun työstämistä ja aloittelemaan kettistreenit. Omatoimista puuhailua lisää siis :)

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Treeninsyrjässä kiinni

3.6. Treenit: Vepe
Sysi, Vire

Sysille ensin veneeseen kuivan maan vienti, sujui hyvin. Jusu lähetti, minä vastaanotin. Molemmat aloitti varsinaiset liikkeet veneestä hypyllä ja ideana oli vahvistaa maalilinjaa ja palkata siitä. Treenit aloitettiin molempien osalta onnistumisilla :) Vire reagoi jo paremmin ja korjaa linjaa kutsulla. Sysillä ei yhtään epäröintiä veneestä lähdöissä. Kakkosliikkeenä Sysille vienti. Ounou. Ei hypännyt esine suussa... Vedestä nosti kyllä ja toi jonkun kerran mulle, mutta ei ota suuhun ja hyppää veteen. (Vielä.) Tätä pitää nyt lähteä pilkkomaan ja vahvistaa niitä muita osia. Itse vaadin heti liikaa ja paineistin koiraa.. :( Joten omaa pipoa löysemmälle ja pitää muistaa antaa sille koiralle aikaa oppia ne asiat. Virelle kakkosliikkeenä veneen hakua. Tällä kertaa köysi kiinni ja pieni souto apuna. Oli hyvä! Parantaa pikkuhiljaa. Suurin juttu tässä on liittynyt siihen uintitekniikkaan. Kiire on niin kova, että pienestä jo menee rytmi sekaisin. Tähän ne pelastusliivit on olleet just passelit, koska niiden avulla ei takapää pääse vajoamaan ja tekniikka säilyy parempana. Rutiinin kautta varmuutta! Vikana liikkeenä molemmille hukkuva. Sysiä vähän jännitti, mutta hukkuva oli tosi kiinnostava ja kävi hakemassa patukkaa, ei vielä hukkuvan vetoa. Virelle kisamainen hukkuva, tosi hyvä!! Yksi toisto riitti. Virelle ei näissä treeneissä YHTÄKÄÄN maalilinjan ohitusta!! Ihan huippua, sieltä se lähtee aukeemaan :) Sysi sai pikku hepulit rannassa treenin jälkeen, muru <3 Sille pitää vaan antaa tarpeeksi aikaa ja rauha edetä omaa tahtiaan, painostamatta koiraa. 


6.6. Treenit: Hyppytekniikkaa, AgitokolaSysi

Operaatio puhtia noutoihin startattiin tänään, eli noutokapulan kanssa hyppytekniikkaa! Perussarjaa 15 cm rimoilla, eka toisto molempiin suuntiin - eli vein kapulan sarjan päähän ja palautus takas. Ihan sairaan hyvä! Jalat tikkas, motivaatio ihan huikee, ei mitään stipluja tai epävarmuuksia. Tokalla Anna ehdotti, että jättäisin kapulan Sysin eteen ja vain kutsuisin. Tähän tietty sanoin, että ei se osaa, mut voidaan kokeilla. Ja osashan se... :D Otettiin pari toistoa takaisinpäin. Sitten vaihdettiin harkkaa korkeudenarviointiin. Nyt Sysi "alkuun" kapula edessä ja kutsuin sarjan päästä (rima 45 cm), oli hyvä ja lopetettiin tähän. Otin joka noudon loppuun asti, luovutuksen edessä tai ihan perusasentoon. Olis pitänyt kokeilla kapulan pudottamista jo ennen, ettei tarvis vahtia luovutuksen tai perusasennon suoruutta ja palkka tulis jo aiemmin.. Kokeiluun siis :)

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Uusia tuulia

Viimeiseen kuukauteen on sisällytetty meille suuria saavutuksia, sekä koiraharrastusrintamalla, että muussakin elämässä :) Suurin juttu on ikuisuusgradun valmistuminen ja kohta ohi olevat opinnot. Hyvällä kakkossijalla Sysin pk-koeuran korkkaus. Sattuneista syistä, koko treenipäiväkirjanpito laahaa perässä.. Joten kerralla kaikki mainitsemisen arvoinen meidän toukokuusta :)

Facebookin kuulutusten kautta napattiin äkkilähtö helatorstaiksi jälkikokeeseen. Meidän oli vuoro aloittaa tottiksella ja arpa kävi niin, että Sysi ekana paikkamakuuseen. No, melko pian tämä keskeytyi kun suoritusvuorossa oleva koira tuli tekemään lähempää tuttavuutta Sysin luokse. Ikävä tilanne, mutta järjestäjien puolelta hyvin hoidettu homma, eikä minulla jäänyt hampaankoloon mitään järjestäjiä tai suoritusvuorossa ollutta koirakkoa kohtaan. Tälläisiä nyt vaan välillä koirien kanssa tapahtuu, eikä koira ollut aggressiivinen. Tästä toivuttiin ja uusittiin paikkis, jossa pientä istumista takaisin maahanmenoa ja vähän ryömimistä. Pysyi kuitenkin suunnilleen paikallaan. Oma suoritus rämmittiin jotenkuten läpi ja tottiksesta kasaan 70p. Maastoista ekana esineet, sieltä 29 p ja 54 s ekan esineen löytämiseen. Hyvä Sysi! Sitten vikana jäljelle. Jana aika ryteikköinen. Otti takajäljen eikä kääntö sujunut ilman sähläystä (enkä aluksi ymmärtänyt mitä tuomari tarkoittti), mutta pyörittiin ja päästiin jäljelle. Lähti hyvin, kaksi keppiä nousi, ja sitten ilmeisesti vaihtoi riistalle.. Yritettiin löytää takaisin omalle, mutta aika loppui ja jälkisaldona 2 keppiä, eikä mahdollisuutta tulokseen. Suurien tunteiden päivä! Kokeesta löytyi paljon hyvää, Sysi palautui kentällä tosi hyvin, ampuminen ei oo juttu eikä mitään, esineruutu oli oikeasti hyvä, jälki oli sen alkupätkän tosi varmanoloista ja keppi-ilmaisut oli hienot. Pienestä jäi kiinni tulos näissä ekoissa kokeissa. Kotimatkalla meille jo soiteltiin ja tarjottiin peruutuspaikkaa muutaman päivän päähän toisaalle, mutta sinne ei uskallus riittänyt. Seuraavana päivänä tuli uusi soitto ja koepaikka olisi ollut kahden viikon päähän, joten yllytyshulluna otettiin se vastaan. Treenailtiin kevyesti seuraavaa koetta varten gradun viimeistelyn ohella, ja kenraalit vakuutti hyvästä jamasta koetta ajatellen. Metrisellä ei Sysi ole varmaan koskaan tehnyt niin ilmavaa hyppyä kuin nyt, ja A-este sujui kuin vettä vain. Koeillaksi ajeltiin Kouvolaan ja taas aloitus tottiksella. Tällä kertaa me ekana suoritusvuorossa. Jusu kentän laidalla oli aika suuri häiriö, eikä seuruu sujunut sillä tasolla kuin treeneissä - henkilöryhmässä Sysin oli pakko käydä haistamassa yhtä henkilöä.. Seuruun jälkeen fiilis parani, eikä mistään kisajännityksestä ollut enää tietoakaan. Yhdessä tehtiin, rennosti. Jäävissä ei sen kummempaa, istuminen tosi hyvä, maahanmeno olis voinut olla nopeampi ja luoksetulon eteentulo suorempi. Noudoissa tasamaa yhtä varma kuin aina, mutta metrisellä itsevarmuus petti, eikä Sysi hypännyt kumpaakaan suuntaan. Tämä heijastui A-esteelle, eikä edes yrittänyt kiivetä. Tästä ei voi olla mitenkään päin harmissaan, koska Sysi tiesi mitä sen olisi pitänyt tehdä, ja ennemmin otan kieltävän pikkukoiran kuin huonosti ja riittämättömästi ponnistavan, estettä päin hyppäävän pikkukoiran :) Loppuun eteenmeno, lähti aivan sikahyvin! Valmistelevassa osassa katse karkaili hieman kohti kentän takaosaa ja ajatus oli juuri oikea. Maahanmenossa ei heittänyt kyynäriä heti maahan, mutta perässä tuli. Sieltä siirtyminen paikkamakuuseen, hyvin meni alas ja jättö oli hyvä (käytin jättökäskyn, josta meni ylimääräinen käsky, en tiennyt, että niin ei saa tehdä...). Itse paikkamakuu oli arvosanalla erinomainen, koiran mielentila juuri oikea, rauhallinen ja tarkkaavainen. Aivan upeaa! Sysi on paljon kestävämpi koira kuin mitä osaan olettaa, eikä se niin herkkä ole, ettei kestäisi pieniä takaiskuja. Arvostelua oli ilo kuunnella, vaikka meidän tekeminen ei ole vahvaa tai voimakasta, saatiin muista kuin estenoudoista hyviä arvosanoja. Tottiksesta kasaan 62 p, ja mahdollisuus tulokseen jäi 8 pisteen päähän. Ottaen huomioon, että estenoudoista menetettiin suoraan se 30 p, tähän tulokseen voi olla tyytyväinen. Noudot sujuu tutuilla esteillä, tutulla kentällä kyllä, mutta nyt tarvitaan lisää varmuutta vierailla kentillä. Sitten maksettuihin treeneihin maastoihin. Ensin jäljelle. Janalla pieni tarkistus aika pian ja jälleen takajälki, mutta tällä kertaa korjaus sujui hyvin, ja itse maltoin olla paikallani, ja annoin paremman työrauhan koiralle. Jäljelle lähti kuin juna, ja eka keppi nousi jo tosi pian. Sysin jälkityöskentely oli aivan ihanaa katsottavaa. Ei mun tarvinnut kuin pitää liinasta kiinni ja Sysi eteni tarkasti, rauhassa ja varmasti. Eka kulma paljon parempi kuin yleensä treeneissä, kepit nousi tasaiseen tahtiin ja 12 minuutissa oli jälki ajettu ja kaikki kepit löydetty <3 Hymy huulilla keppejä palauttamaan ja esineruutua odottamaan. Esineillä lähti samaan tyyliin kuin yleensä, verkkaisesti ja kiihdytti vasta ruudussa, ei kestänyt kauaa kun eka esine nousi, joten esineruudulta 29 p, pisteen vähennys siitä, että voisi lähteä ripeämmin. Maastopisteitä kertyi yhteensä 193 p, huikeaa! Kokonaispisteet tällä kertaa meille 255 p, mutta ei sitä tulosta. Olen niin iloinen siitä, että uskallettiin lähteä. Nyt tiedetään mitä treenataan, ja kun saadaan esteet kuntoon, on yleisilmeeltään koeliikkeet melko varmoja. Tämä oli kasvattava kokemus, ja oikeasti kokeissa oli tosi kivaa ja rento ilmapiiri. Seuraavia kokeita sitten joskus ei kyllä enää jännitetä :)

Kisarintamalla käytiin kolme starttia agia Sysin kanssa Kotkassa. Tuomarina Sndra Deidda ja rataprofiilit tosi kivoja! Todella haastavia, tiukkoja ansoja, mutta virtaavia - kunhan koiran linjat pysyi kunnossa. Kun ei pysyneet, oli tulos totaalikökkö. Meille ei tuloksia, mutta sairaan hauskaa oli ja koira tuntui nopeammalta kuin koskaan :D Itse möhlin sekä ohjauksia, että lähtöjä, että puomin kontaktia - alastulolta vitonen. Tälle tarttis nyt tehdä jotain, esim. treenata. Kisoihin valmistauduttiin yksillä agitreeneillä, joissa totesin olevani huonossa vireessä ratatreeniin, ja koiran osaavan okserin nyt todella hyvin. Kisojen jälkeen muistuteltiin vähän keppejä ja puomia, joka oli lähes katastrofi. Pysäytyksestä ei tietoakaan, kun oma liike jatkuu.

Joku onnellinen musta <3
Treenailut on edenneet muissa lajeissa oikein mukavasti. Vepekausi on korkattu, kahdet treenit takana ja huomenna taas mennään. Tosi kiva huomata miten hyvin on liikkeet muistissa. Sysi pääsi kokeilemaan myös ihan oikeita vepetreenejä, veneestä hyppyä teki kuin kone, ei haitannut poijut tai pitkä matka rantaan, hienosti lähti. Huomisesta lähtien Sysillä onkin ihan oma treenipaikka meidän ryhmässä.. :)

Pelastusliivit ekaa kertaa käytössä!
Viren rauniotreenit on sujuneet kans kivasti! Ukkoja löytyy ja keskittyneempää menoa koko ajan. Häiriöitä on lisätty tekemiseen pikkuhiljaa, kolistelua yms äänenpitoa ja nuotion polttoa. Savu ei ollut ongelma, ja liikkumista sopeuttaa alustaan järkevämmin. Haukkuilmaisua ollaan treenailtu erikseen, sekin sujuu paremmin. Eilen Jusu otti haukutusta ennen radalle tuloa, ja treenin loppuun erikseen vielä. Hyvin on ruvennut ajatus kirkastumaan.



Viren taannoisen silmähaaverin tarkastuskäyntikin on nyt tehty (jo huhtikuussa tosin..), täysin puhtain paperein! <3