keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Toimintapäivä

4 vapaapäivän jälkeen Sysi joutui kunnolla hommiin, kun ohjelmassa oli treenit + jumppaa. Aamupäivästä käytiin tekemässä tokotreenit Eevan kanssa. Hallille tuli muitakin, joten tehtiin paikkikset häiriössä (koira pujottelua reenimässä & leikkimässä). Häiriötä Sysi otti yllättävän vähän, tehtiin istuminen ja makuu molemmat piilossa. Makuussa jättö levoton, korjaa vähän asentoa heti kun käännän selän, loppuajan pysyy mallikkaasti.. Eli, jättötreenillä jatkettiin, kontrolli peilistä. Lisäksi vahvistettiin siivekkeillä luoksetulon suoraa asentoa edessä, ja noudon palautusta vinosta linjasta ohjatun kevyellä kapulalla (tuonti suora - jes - kapula saa pudota). Nämä sujui hyvin. Luoksarin maahanmenoa tehtiin takapalkalla, ja musta tuntuu, että se on keino joka saattaisi tähän auttaa. Loppuun tunnari, muutama kapula esillä, yksi hallilla ollut vanha hajuton kapula, ja kaksi tuoretta omasta boksista. Ekalla otti ensimmäisen eteentulleen tuoreen kapulan. Uusi lähetys, oikea kapula löytyi ja tästä palkka. Tässä olisi ehkä voinut aiemmin ottaa hämykapulat omasta laatikosta, koska niissä on niin eri tuoksu, jotta Sysi hahmottaisi paremmin mistä se ero siihen omaan tulee. Perjantaina seuraavat tokoilut, joten katsotaan miten silloin sujuu.

Tokon jälkeen pientä lämppäystä ja jatkettiin Dobo-tunnille, joka sujui tosi hyvin. Sysi oli rennompi treenitilassa, ja kun oli omien punnerrusten vuoro, haki mukavan asennon ja makoili vieressä. Jumppaliikkeet sujui, sekä kaikki asennonvaihdot pallon päällä. Lopuksi venyttelyosiossa rentoutui tosi hyvin kylkimakuulle. Tämän jälkeen aloitti vielä pomppimisen mua vasten, ja jäähdytellessä halusi vaan leikkiä remmillä, joten hyvä fiilis jäi taas kerran. Illalla palauttavat hölkät, 4 km + kävelyt, vauhti 9,77 km/h, samaa tahtia kuin ennenkin. Lenkin jälkeen tarjosin vesikupin viereen palautusjuomaa muutamalla namilla ja nappulalla höystettynä, kaikki meni (ehkä joku 2-3 dl), joten selvästi tottuminen auttaa juomien maistuvuuteen. 

tiistai 26. helmikuuta 2013

Off topic: Ei menny ihan ku Strömsössä

Vanhoja kuvia selatessa vastaan tuli muutama oikea helmi, ja tämä on vain pakko jakaa.  Tykkään lukea ruokablogeja, varsinkin hyvät jälkkärit, leivonnat ja kasvisruuat vetää puoleensa. Näitä reseptejähän pitää tietysti päästä kokeilemaankin, joskus onnistuu tosi hyvin, joskus ei... Ihanassa Dinan keittiö-vegaaniblogissa oli tosi hyvältä vaikuttava Snickers-kakun resepti, ja sitä sitten yrittämään :) Linkki reseptiin: http://dinanmaailma.blogspot.fi/2010/02/snickers-kakku-paras-kakku.html

Tässä tuolta Dinan keittiö - blogista kopioitu kuva siitä, miltä sen pitäisi näyttää:
























Ja tässä oma luomukseni..... Mä en vaan pysty lopettamaan hihittämistä :D



Ongelma tuli siitä, että mun kakkuvuoka oli reilusti isompi, pohja oli liian ohut ja mureni jo valmiiksi, ja kuorrutteen määrä oli ihan liian pieni. Maku oli siitä huolimatta erittäin hyvä, supermakea. Tätä pitäis vahingosta viisastuneena kokeilla uudestaan :D 

perjantai 22. helmikuuta 2013

Jippii - edistysaskeleita!!

Tänään tokoa Eevan kanssa. Aloitus taas paikkiksilla, istuminen 2 min, makuu 4. Piiloon mentiin tällä kertaa ulos hallista. Istumisessa palasin kerran palkkaamaan, ja toisella jätöllä kävin piilossa. Tää oli hyvä! :) Makuu täyspitkänä ja piilossa. 

Sitten yksilöliikkeissä syyniin otettiin ensin liikkeestä istuminen. Valmistelevassa osiossa edistämistä, oma ryhti oli suora ja katse eteen, niin yrittäähän se sitä katsekontaktia hakea kun niin pinttyneesti olen sitä tuijottanut.. Istuminen oli hieman hidas, joutui miettimään minkä käskyn annoin, teki oikein kuitenkin. Tämä nopeutuu varmasti varmuuden myötä, mutta tässä vaiheessa riittää, että tekee oikean asennon. 

Seuraavaksi luoksarin maahanmenoa, toistoja siivekkeen kiertoon lähettämisestä. V a i k e a a. Sysi ottaa niin helposti ryömimisaskeleita eteenpäin. No, ehkä se siitä lähtee aukeamaan, kun saadaan toistoja alle. Siirryttiin kaukoihin. Maahan-istu paranee vaan, nyt nousi ekalla jo lähes täyteen ryhtiin. Maahan-seiso meni ekalla kerralla puhtaasti, mutta sitten alkoi tepastelu. Helpotettiin, tulin lähelle ja ohjasin namilla puhtaat vaihdot, ja tähän lopetettiin. Ens kerralla kansi vaan mukaan ja sen kanssa jatketaan.

Jatkettiin eteentulon paikan vahvistamista siivekkeiden avulla. Vasen puoli on selvästi hankalampi, hakeutuu niin helpolla perusasennon paikkeille. Lähti sujumaan kuitenkin parin stiplun jälkeen tosi hyvin. Viimeisenä päivän ilonaihe, metallinouto! Kokeiltiin vieraalla kapulalla, heitto ihan lähelle, ja Sysi tarjosi noutoa heti!! :) Perään muutama heitto pidemmälle, lähtee hyvin ja nostaa hyvin, palautuksessa on vielä treenattavaa, mutta tää on jo tosi hyvällä mallilla & fiilis on oikea! :D

Keskiviikkona käytiin ekalla Dobo-tunnilla. Torstaina tunsi käyneensä, on muuten edelleen omatkin lihakset hellinä, joten tän viikon agitreeni jätettiin suosiolla väliin. Itse doboilu meni hyvin, Sysi ei vierastanut palloa, hyppäsi pyynnöstä päälle ja sai jutun juonesta kiinni. Tehtiin jo asennonvaihteluita pallon päällä. Omat yksinkertaiset jumppaliikkeet pallolla oli yllättävän rankkoja. Tunnille kuului temppujen tekemistä ja vähän toiminnallista venyttelyä, suurin osa näistä oli jo entuudestaan tuttuja temppuja (pyörimistä, pujottelua, kiertämistä jne.). Hauskaa oli, ja ens viikolla uudestaan! :)

Alkuviikosta tehtiin kaksi hyppytekniikkaharjoitusta - yhden esteen kokoaminen ja sarjalla korkeutta. Yhdellä esteellä (lähtö speedbumpin takaa, väli 6 jalkaa) korkeutta nostettiin 40-45-50-40. Sarjalla 4 hyppyä 6 jalan väleillä, viides väli 9 jalkaa okserille. Okserin korkeutta muutettiin, ja toistot oli sarjassa 45-50-55-55-60-45. Ehkä parhaiten sujuneet hyppytreenit ikinä! Videokamera ei ollut matkassa, mutta okserille lähestyttäessä Sysi arvioi ponnistuksen ensimmäisen riman mukaan, johon kaaren korkein kohta osui. Hypyt olivat tasapainoisia, ja Sysi oli superhyvässä, keskittyneessä vireessä :) 

tiistai 19. helmikuuta 2013

Luovaa ajattelua ja kuningasideoita

Käytiin maanantaina Eevan ja Gimman kanssa jo perinteisillä aamutokoiluilla. Ensin otettiin paikkikset, istumisen pysyin näkyvillä, makuun piilossa. Omalla vuorolla keskityttiin seuraamiseen ja luoksetuloon, tarkemmin sanottuna eteentulon paikan suoristamiseen. Siinä samalla opeteltiin haukkumista vain käskystä, vaikeaa, kun haukkua olen nyt vahvistanut, niin haukkua Sysi tarjoaa..

Seuraamisessa vire kohdillaan, mutta pakka hajoaa tekniikan osalta jo kättelyssä. Tätä siis työstämään. Eteentulon asentoa tehtiin siivekkeiden avulla, eli siivekkeistä "kuja", joka ohjaa koiran oikein eteen. Siivekkeitä sitten ruvetaan häivyttämään (speedbumpit -> rimat), ja toivottavasti tämän jälkeen koiralle on selkeä paikka, johon hakeutua joka suunnasta lähestyttäessä. Mä olen niin vakuuttunut, että tämä Eevan kuningasidea toimii meillä! :) Alkuvaiheessa esteiden ohjaus on niin suuri, että voidaan tehdä tosi vaikeita kulmia, ja koira kykenee hakeutumaan eteen suoraan selän takaakin. Tässä metodissa ohjaaja voi olla heti kisamaisen eleetön. Sysi jää tosi helposti kiinni mun apuihin (no miksiköhän, tätähän mä olen sille vahvistanut agin varjolla koko ajan..), ja lisäksi mä en vaan meinaa osata olla eleetön, joten nyt sitä meille hankalaa vaihetta ei tarvita. Mietinnässä mulla on vielä se, että opetanko Sysille sivulletulon kokonaan uusiksi, koska se ei ole tällä hetkellä mitenkään päin hyvä... Ja Sysi on siinäkin kiinni mun alitajuisessa vartaloavussa, tämä mulle selvisi kisavideoita katsoessa, huoh.

Sitten pikakelaus viikonlopun kisarupeamaan, Masalassa kolme starttia, tulosjakauma hyl, hyl, ja 0. SM-nollia on kasassa siis tällä hetkellä 4, 3 aginollaa puuttuu. Alla video hyppärinollasta.



Tänään onkin sitten ollut täyspainoinen lepopäivä - ja tainnut vähän pitkäksi käydä pienen belgialaisen aika, kun tunkee tähän viereen vähän väliä jalkapallonsa kanssa :D

maanantai 11. helmikuuta 2013

Treenien purkua

Viime viikon agitreenien jälkeen oltiin vapaalla viikon verran, ja tälle viikolle treenikertoja tuli 2. Torstaina agin viikkotreenit, jotka saatiin videolle:


Keppejä edeltävät kaksi hyppyä aiheutti eniten ongelmia, mulla oli ajoitus pielessä, mutta saatiin me se kuitenkin tehtyä. Koko treenin ajan olin kuitenkin jotenkin hukassa, unohtelin rataa jne. Kepeillä hätäilin persjätön kanssa, ja käänsin selkää pujottelevalle koiralle, joka tosin ei tästä häiriintynyt yhtään.

Perjantaina käytiin Annan kanssa tekemässä kisoja valmistelevat treenit, suunnitelmana oli tehdä täyskorkea okseri, koska sitä ei olla vähään aikaan tehty, ja jotain helppoa etenemistä. Alla video treeneistä. Rata tehtiin niin, että hypyt syöttää suoraan väärälle esteelle (aita ennen keppejä suoraan putkeen, aita ennen pussia suoraan aalle), mutta tehdään jokin muu. Lisäksi variaatiota siihen, että ensin samat esteet tehdään yhdellä tavalla (vauhtikaarre suoraan) ja toisella kertaa eri tavalla. Tämän tavoitteena oli muistuttaa ohjauksen kuuntelemista, vaikka rata olisi jo koiran muistissa :)


Tänään tehtiin myös palauttava ravilenkki hölkäten, taas 5 km puoleen tuntiin, lisäksi kävelyt, jotka vähän venyivät parista kilsasta, kun multa oli pudonnut hanska matkalle... Löytyi se kuitenkin, ja loppulenkistä harjoiteltiinkin hanskan hakua :) Ekalla ja tokalla toistolla pudotin hanskan niin, että Sysi ei huomannut. Ekalla kertaa huomasi sen kauempaa, toisella joutui ihan etsimään. Vikalla toistolla en päässyt enää juksaamaan, ja lopuksi Sysi sai leikkiä hanskalla :)


sunnuntai 10. helmikuuta 2013

HSKH 10.02.

Tänään kisattiin kolmen radan verran Ojangossa. Tuomarina Henri Luomala. Alla videot radoista, ensin hyppäri, sitten 2 agirataa. Tuloksina 5, nolla ja hylly.


Päivän radoilla kokonaisuus pysyi hyvin kasassa, ensimmäisellä radalla yksi virhe ja viimeisellä yksi. Plussalistalle lisätään lähdöt, yhdessäkään ei noussut seisomaan. Kepit on nopeutuneet, varsinkin toisella radalla vauhti oli tosi hyvä, vaikka jäin itse alussa taakse. Viimeisen radan puomin eteni hyvin loppuun, vaikka jäin itse palloilemaan hukattuani koiran.

Sitten niihin samoihin toistuviin tapoihini.. Jään taas seisoskelemaan ja annan Sysin kaarrattaa, eikä se luo Sysille kiireen tuntua, jotta kiihdyttäisi kunnolla. Parista pätkästä huomaa, että ehdin kohtiin, joihin saattaisi tulla kiire, mutta jo ohjausta suunnittellessa jään omalle mukavuusalueelle, ja vältän niitä. Joten, laiskottelu loppukoon, ja parempaa asennetta radalle, se näkyy koirassakin. Jos haluan säilyttää pysäytyskontaktit, lisää malttia niille. Joka radalla Sysi lähti vasta luvan saatuaan, mutta pysäytykset voisivat olla selkeämmät, varsinkin keinulla. Video kertoo tarkkaan, miten rytmitän oman liikkeen kontaktien mukaan. Tästä pitäisi päästä eroon, pysähtyminen on koiran vastuulla, ei mun. Ohjauksen ennakointi voisi olla paljon parempaa, nollarata on Sysin ansiota, ohjaukset tuli niin myöhässä, että useampi lähestyminen hypyille oli huono, joten rimoja olisi voinut tulla alas. Linjaukset myös myöhässä, ja tähän ei tekosyitä ole, koska radalla pääasiassa hipsuttelen eteenpäin.. ;) Loppujen lopuksi, kaikesta huolimatta, kokonaisuutena varmasti meidän kisauran parhaimmat kolme peräkkäistä rataa! :D

Nyt olen pääsyt aloittamaan FitDogin juomien testaamisen. Ekalla kerralla annoin Energya ennen juoksulenkille lähtöä, Sysi joi muutaman lipaisun, ja jätti siihen. Lenkin jälkeen painui suoraan vesikupille, eikä ottanut palautusjuomaa. Joten, päätelmäksi se, että nämä juomat ei suoraan maistu Sysille, mutta janoonsa varmasti juo. Nyt totutellaan energiajuoman juomista agitreeneissä (pari kertaa ollut mukana, maistui tosi hyvin). Tänään aamulla en ruokkinut koiraa, ja päivän mittaan juotin energiajuomaa. Kisojen jälkeen palkkaria, noin 1,5 dl maistui.

lauantai 2. helmikuuta 2013

Tavoitteena jatkuva kehitys?

Tavoitteiden asettamisen ja kunnollisen treenisuunnitelman puute. Siinä se, miksi olen pysynyt niin tiukasti omalla mukavuusalueella, ja lopettanut treenien vaikeuttamisen koiran taitojen kasvaessa. Agilityssa onhan se kiva tehdä helppoja harjoituksia ja toistaa samoja asioita, ja jättää miettimättä miten tästä jatketaan eteenpäin. Onneksi on viikkotreenit ja hyvä kouluttaja, joka patistaa eteenpäin. Mutta ne omatoimitreenit sitten... Treenisuunnitelma siis työn alle!

Tokoa treenaattiin tällä viikolla kerran. Tehtiin seuraamista (aivan super!!) ja kevyen remmipakotteen lisääminen viime viikonlopun tottispäivässä on tosiaan tehnyt ihmeitä. Tähän treeniin lisättiin häiriötä, toinen koira kentällä treenaamassa, agilityesteiden ohituksia kontaktin putoamatta, ja olen edelleen ihan fiiliksissä kun treenit meni niin hyvin! :) Lisäksi tehtiin jäävistä istumista, keskittyminen Sysillä tosi hyvä, joka toisto oikein. Ensimmäistä kertaa yhdistin seuraamiseen, eikä ongelmia. Hyppynoutoon toistoja, yksi ohitus palautuksessa, mutta heittokin oli hieman vino - tätä ei olla harjoiteltu vielä ollenkaan. Hyvät treenit!

Torstaina agilityn viikkotreenit - haastavaa. Haltuunottoja itse liikkuen samalla ja esteiden ohituksia, siinä ne meidän haasteet. Estehakuiseksi opetettu koira, ja nyt sitten tarvitaan listalle ohitustreenejä. Tekniikasta sylivekit syynissä tällä kertaa. Puomin kontaktit hyvät, Sysi säilytti hyvin vauhtinsa alastulolle, vaikka irtosin kauas sivusuunnassa. Hyvät treenit, vaikka kompastuinkin putkenpainoon pakkovalssia tehdessä ja kaaduin taas kunnolla.. 

Ilmoitin mut ja Sysin myös Dobo-alkeiskurssille, katsotaan miten jumppa lähtee sujumaan :)
Juoksemiset tällä viikolla on olleet aika kevyet, viimeksi tiistaina reilu 7 km, keskivauhti 9,6 km/h + kävelyt päälle, 9 km yhteensä. Tavoitteenasetteluna omiin lenkkeilyihin on ollut vauhdin lisääminen, ja suunta on ollut oikea, mutta nyt olen jäänyt paikalleen tähän vajaaseen 10 km/h-vauhtiin. Intervallitreenien lisääminen tasavauhtisiin lenkkeihin on auttanut kyllä omaan liikkumiseen agilityradalla, eikä happi lopu enää niin helpolla. Uudeksi tavoitteeksi itselleni olen asettanut Espoon rantamaratonin syyskuuksi, jolloin tarkoitus on jaksaa omin jaloin puolimaraton, toivottavasti alle 2,5 tuntiin. 7 kuukautta aikaa siis kohottaa kuntoa, lenkkikaverit ilmoittautukaa! :)