tiistai 29. tammikuuta 2013

Kuulumme FitDogin testiryhmään

Eilen haettiin odotettu paketti, FitDogilta energia- ja palautusjuomajauhetta! :)
FitDog aloitti testiryhmän, johon pääsimme mukaan. Kevään mittaan siis testaillaan Sysin kanssa sekä näitä kahta myynnissä olevaa tuotetta, että uusia vielä kehitettävissä olevia tuotteita. Tähän voisi vielä mainita, että nämä tuotteet siis ovat kotimaassa kehitetty ja tuotettu, ja edelleen testataan Suomessa.


Etukäteisodotuksina olettaisin, että varsinkin energiajuomajauhe tulee tarpeeseen. Agilityssa kisapäivät venyy monesti pitkiksi, ja etukäteistankkauksena on yleensä pieni annos ruokaa. Rasvapitoinen energiajuoma sopii siis tälläiseen välitankkaukseen erinomaisesti. Palautusjuoma on minulle tuntemattomampi tuttavuus, mutta sisällysluettelon mukaan koostuu samalla tavalla pääasiassa maltosta kuin ihmistenkin vastaavat. Joten, palautetta on tulossa täältä suunnalta, kunhan päästään käyttämään näitä! :)

www.fitdog.fi

Sitten sunnuntain ohjelmaan. Osallistuimme Talvihallojen tottispäivään Längelmäellä, kouluttajana Johanna Nivala. Etukäteen olin miettinyt, että haluan neuvoja seuraamiseen, koska nyt olemme vaiheessa, josta en osaa jatkaa eteenpäin. Ensin aamupäivästä otimme yhden kierroksen, jossa teimme normitreenin, tätä purettiin yhdessä, ja iltapäivällä sitten toinen kierros uusilla neuvoilla. Ensimmäisellä kierroksella olin positiivisesti yllättynyt, että meidän viretreenit kantoivat niin hyvin - olihan Sysi matalammassa tilassa kuin tutussa treenihallissa, mutta meidän suoritus oli silti paljon parempi kuin mitä odotin, ja vaikka itse jännitinkin uutta paikkaa ja isoa yleisöä.. :) Noottia tuli, ja minusta kuulemma näki etukäteen, että olin päättänyt palkata koiran esim. seuraavan käännöksen jälkeen, meni miten meni.. Tottahan tuo. Kannustavin kommentti kuitenkin oli se, että meidän hyvä suhde näkyy :) Parasta tässä treenaamisessa on se, että nyt olen löytänyt sen rennon ja positiivisen asenteen, mulla on hieno koira ja meillä on kivaa, ihan mitä tahansa tehdäänkin.

Mutta, sitten niihin korjauksiin. Olen välttänyt pakotteiden käyttöä ihan todella, koska en ole uskonut osaavani toteuttaa niitä oikein, ja se olisi koiralle epäreilua. Nyt ohjeenani oli lisätä seuraamiseen haastetta (kun koira osaa), jotta sen pitäisi skarpata. Nykyisellään treenit ovat sille liian helppoja, eikä se joudu keskittymään. Haastetta siis, ja huomautus hihnalla, jos ei pysy mukana, ja kun korjaa, niin kehut. Mun yllätyksekseni tämä toimi, ja pakote todella aktivoi Sysiä skarppaamaan. Musta tuntui, että se oli huomattavasti keskittyneempi kuin ennen, eikä ottanut häiriötä siitä, että mentiin lähelle kouluttajaa tai yleisöä.  Siis aivan super :) Nyt ollaan siis siinä pisteessä, että Sysi todella osaa seurata, jolloin ymmärtää annetun pakotteen halutulla lailla, eikä mene siitä hämilleen. Ja se into, koiran vire nousi selvästi pakotteen jälkeen. 

Viimeiset huomiot tuli haukuttamisesta. En ole käyttänyt haukuttamista vireennostoon. Sysi kuitenkin on ihan itse oppinut agitreeneissä komentamaan mua haukkumalla ennen radalle menoa. Tätä se meinasi tehdä pari kertaa ekalla kierroksella, ja minä komensin olemaan hiljaa.. Muita koirakoita seuratessa puhuttiin haukuttamisesta ja sen siirtämisestä suullisesta käskystä oma-aloitteiseksi toiminnaksi vartalovihjeelle. Tämä voisi olla meillekin toimiva tapa. En halua agitreeneihin ja kisoihin koko ajan paukuttavaa koiraa, joten opettelemme siihen, milloin on sallittua haukkua ja milloin ei. Tähän tarjoutuu paljon tilanteita (joka agitreenit, nykyään myös tokotreenit), koska siellä Sysi tarjoaa haukkua ihan ilman mitään suullista käskyä. 

perjantai 25. tammikuuta 2013

Mitäs me välineurheilijat..

Tai siltä välillä tuntuu kun kurkkaa vaatehuoneeseen. Kuinka paljon tavaraa yksi koira tarvitsee? Aika älyttömän paljon... :P Jotain uutta on silti tullut saatua, vaikka messarin ostosten (valopanta, 2 grippihihnaa, nahkapanta jne..) jälkeen olinkin ihan varma, että me ei tarvita enää yhtään mitään. Tavarainventaario ja niiden järjestely voisi olla ihan hyödyllinen toteuttaa.

Aloitetaan kuitenkin "vanhan" muokkauksesta. Saatiin lahjaksi hieno Hurtan talvimantteli, ja se onkin ollut jonkin verran käytössä. Takin malli ei vaan ole paras mahdollinen, tässä jää lavat täysin paljaaksi. Joten, äidiltä neuvot, villakangasta ja eikun askartelemaan. Kuvat on huonot, mutta lisätty kaksinkertainen villakangas lapoja peittämään. Olisi voinut tosin kuvaa varten oikoa jatkopalan suoraksikin.. Lämmin kangas on joka tapauksessa. Nyt eteisen naulakossa on 4 takkia yhdelle säänkestävälle koiralle :D


Sitten uusia kamoja. Superkevyt ja todellakin iso kevythäkki. Tosi monessa mallissa loppui korkeus kesken, joten valitsin sitten kunnolla ison koon. Pitihän se kokeilla, mahdutaan koiran kanssa molemmat yhtäaikaa tonne sisälle :D Kuvassa näkyy hyvin toi korkeus, mutta sisätilat on oikeasti aika ruhtinaalliset yhdelle pienelle belgille. Ja jippii, enää ei tarvitse raahata kisapaikalle painavaa metallihäkkiä odottelua varten!


Saatiin myös lahjaksi uusi D&C:n palkkausremmi, grippiliina teddypatukalla. Kiitokset!


Lopuksi vielä omat näpertelyt, kestävät ja pestävät, ah ihanuutta, kun saa treenata kivituhkapohjaisessa hallissa ;) T-tavarahamsteri. Treenilelujen kokonaismäärää en uskalla edes laskea..


Ollaan me jotain muutakin tehty kun shoppailtu, viime postauksen jälkeen kahdet agilitytreenit ja tokotreenit takana. Juoksemassa käytiin viimeksi keskiviikkona, matka 7,25 km, keskinopeus 9,7 km/h. Tänään ei olla tehty yhtään mitään lenkkeilyn lisäksi, mutta viikonloppuohjelmassa onkin yhdet aksailut ja sunnuntaina lähdetään Johanna Nivalan tottiskoulutukseen, jippii! :) 

lauantai 19. tammikuuta 2013

Viikon treenipläjäys

Tämän viikon treenit painottuivatkin tähän loppuviikkoon. Keskiviikkona kuitenkin juostiin, 5 km & 30 min, keskivauhti siis siellä 10 km/h kieppeillä. Lisäksi intervallitreeni ja kävelyt, kokonaismatka noin 8 km.

Torstaina agilityn viikkotreenit, tehtiin rataa. Maanantain jälkeen ei oltu tehty mitään, ja lenkkeiltykin normaalia vähemmän, oli hieman innokas kuumakalle menossa radalle. Lisäksi pitkästä aikaa oli keksinyt itselleen kotona päivän aikana kaikenlaista tekemistä, vetänyt Jusun mailakassin esille, avannut sen ja levittänyt kamoja, pureskellut henkarin rikki, ottanut maitotölkin tiskipöydältä ja repinyt sen. Tässä taas sama juttu kuin ennenkin, aina kun koira käy kuumana, mä passivoidun ohjaajana, vaikka juuri silloin pitäisi olla itsekin nopeampi ja tarkempi. Tästä kipsistä pääsin kuitenkin aika hyvin irti, ja itse rata sujui hyvin. Alkuun lähetys 2-putkeen aika kaukaa, persjättö ennen okseria & aan kontaktin edessä. 7-hyppy pakkovalssi-vastakäännöksellä. 9-10 väli osoittautui koko radan haastavimmaksi kohdaksi. Koiran luukuttaessa tollaisen suoran jälkeen, oli vaikeaa saada se hidastamaan ja kokoamaan ennen 9-hyppyä. Tässä onnistuttiin lopulta suht hyvin. Siis valssi 9 hypyn jälkeen, lähetys takaakiertoon, persjättö ja lähetys puomille. Keppien kiertokulman haki hyvin kaukaa lähettämällä, joka toisto oikein. Lopun 19-hyppy myös pakkovalssi-vastakäännös yhdistelmällä. Vastakäännökset toimii meillä tosi hyvin, siinä kun en jää tyhjää pyörimään, vaan nenä on valmiiksi jo menosuuntaan, lukee koirakin käännökset tosi hyvin. Sysi kun ei ole kovin helposti kääntyvää mallia, sen tietty saa kääntymään hyvin, mutta se vaatii niin paljon enemmän töitä kuin mihin olen tottunut. Loppujen lopuksi, kivat treenit, hyvä mieli. Uskalsin tehdä niitä mulle vaikeita persjättöjä useampaan kohtaan, myös kontakteille ja kepeille. Sysi oli kiihkeä ja vauhdikas, ennen radalle menoa kovat kierrokset vaikeutti hallintaa, mutta radalla pysyy ruodussa ja tekee parhaansa :)

















Perjantaina sitten heti aamusta (7:30....) treenaamaan tokoa Eevan & Gimman ja Annan & Elmon & Vitan kanssa. Meillä oli suunnitelmissa tehdä tunnari ja seuraamista. Aloitettiin tunnarilla. Oma piilotettuna ja vieras kapula esillä. Kisamaiset alkurutiinit. Lähti (kovaa!) suoraan vieraalle kapulalle, nuuhkaisi ja hylkäsi sen samantien, yes! Jatkoi oman etsimistä melko pitkään, löysi sen lopulta putkenpainojen takaa, toi sen hienosti. Tästä on selvästi tulossa Sysin lempiliike.. :)

Seuraamisessa tehtiin tilannetarkastus. Olen pyrkinyt nostamaan seuruun virettä jo aika pitkään, ollaan tehty hvyin lyhyitä pätkiä. Nyt tehtiin pitkää seuruuta, hallin päästä päähän ensin, ja sitten bh-kokeen kaavio kerran. Vire säilyi yllättävän hyvin, kontakti piti melkein koko ajan, mutta.. Nyt tekniikka sitten pettää, Sysi poikitti ja seilasi. Mutta, suunta parempaan, asenne oli oikea, enkä usko tekniikan palauttamisen olevan niin hankala juttu. Tosi hienolta tuntui kuitenkin se, että toi koira on niin innoissaan kaikesta tekemisestä, ja olen saanut sen innostumaan jopa pakkopulla-seuraamisestakin, eikä se enää minustakaan tunnu niin pakkopullalta :) Loppuun otettiin pari luoksetuloa. Ensin patukka treeniliivin sisällä, niin että näkyi. Tuli oikean jalan kohdalle, yritin korjata peruuttamalla, tuli vasemman jalan kohdalle. Yritin korjata peruuttamalla, tuli sivulle. Eteen tulemisen paikka ei ole Sysille mitenkään selvä, seilaa, seilaa.. Toinen toisto patukka leuan alla, tuli suoraan ja lopetettiin tähän, sai rallatella patukan kanssa ympäri hallia. Taas yksi juttu johon tarvitaan toistoja. Nyt vaan se patukka esiin, jotta saadaan suoraan oikeaan paikkaan.

Illalla palattiin hallille Annan & Lyytin kanssa hyppytekniikkaa tekemään. Ensin otettiin taipuminen. Tätä harjoitusta tehtiin ensimmäistä kertaa. Aloitus oikealle. Kaksi ensimmäistä toistoa oli vähän totuttelua, palkan sijoituksen hakemista ym. Kolmas oli ihan hyvä. Vasen puoli oli parempi, tehtiin kaksi toistoa. Tämän jälkeen tehtiin korkeuden arviointia. 4 aitaa 6 jalan välein, viimeinen väli 9 jalkaa, ja sen korkeutta muutettiin. Ensin 40-45-50-55-40.  Tämä oli vaikeampi. Jatkossa ei tehdä kahta harjoitusta ilman lepotaukoa välissä. Kestollisesti hyppytekniikkaa tehtäessä tulee aina lyhyet treenit, mutta se on yllättävän rankkaa koiralle. 




Tämän treenirupeaman vastapainoksi otetaankin viikonloppu iisisti, ja mä pääsen näpertelemään :)


maanantai 14. tammikuuta 2013

Päivän sana : tunnari!

Tänään varsin onnistuneet tokoilut Eevan ja Annan kanssa. Meidän listalla oli hyppynouto, ruutu, luoksarin maahanmeno ja tunnari. Aloitettiin kuitenkin paikkiksilla, ensin istumista, sitten makuu. Hyppynouto rupeaa olemaan aika hyvällä mallilla. Luovutusasento voisi olla suorempi, tätä treenataan patukkapalkka näkyvillä edessä. Luovutuksessa hätäilen vähän, pito voisi olla pidempi. Vauhti, nosto ja liikkeen varmuus hyvät. Ruudun treenaamisessa mietittiin uusia kuvioita. Nyt S lähtee kosketusalustalle (pieni, läpinäkyvä muovikansi) ja noutaa sitä innolla. Ja melkeen mieluummin leikkis sillä muovisella kannella... Joten ei tämä tälläisenä taida belgiläiselle iskostua. Nyt kokeillaan isompaa alustaa, ja vahvistetaan ensin kosketusta siihen kotona ennen treeneihin ottamista. Luoksarin maahanmenoa tehtiin siivekkeiden kierrron avulla. Tää vaatii tosi paljon treeniä..

Viimeisenä päivän paras osuus, eli se tunnari. Tehtiin ensin kaksi toistoa piilottaen oma, sujui tosi hyvin. Ekalla S kyttäsi ensin lähtölupaa Eevalta, mutta kun odotin kontaktin ennen lähetystä ei ongelmaa. Tehtiin vielä kolmas, vaikeampi tehtävä. Oma edelleen piilossa, mutta esillä yksi hallilla ollut vanha kapula. Sysi lähti tsekkaamaan ensin sen esillä olleen kapulan, haistoi, hylkäsi ja jatkoi oman etsimistä, löysi sen ja toi hienosti! Loistohomma! :) Koiran viretila tunnaritreeneissä on keskittynyt ja innokas, siitä näkee, miten sen mielestä toi on niiiin siisti juttu.

Viime viikolle tehtiin toisetkin tokotreenit, samassa hyvässä seurassa aamuvarhaisella perjantaina. Paikkikset ensin taas. Tehtiin ensin yks kerta kapulalla, sitten tölkillä hyppynoutoa, tosi hyvin meni. Lisäksi ruutua ja pari toistoa tunnaria, pelkän oman piilottaminen, alkurutiinit kunnossa.

Sunnuntaina pikkutokoilut Malmilla, seuraamista agilityputkipalkalla korkeassa vireessä. Teknisesti aika huonoa, mutta fiilis hyvä. Kaksi toistoa tunnarin kanssa, taas vain oman etsintää.

Viikon agilitytreenit meiltä jäikin sitten väliin, joten vaan tokoa tällä kertaa. Miten musta tuntuu, että meidän "sivulaji" vie koko ajan vaan enemmän ja enemmän aikaa ja huomiota? :D Kiitos taitaa kuulua treeniseuralle...

tiistai 8. tammikuuta 2013

Suunnitelma & sen toteutus

Tänään treenattiin tokoa Eevan ja Gimman kanssa.

Suunnitelmana oli tehdä hyppynoutoa, noutoa, ruutua ja tsekata metallinoudon tilanne.

Aloitettiin paikkiksilla, paikkaistuminen meillä on ihan vaiheessa, ja siinä hätäilin itse liikaa. Paikkamakuu meni hyvin, seisoin aluksi esillä vähän aikaa, sitten piiloon ja takaisin esiin. Paikkamakuuta piilossa ei olla tehty pitkään aikaan.

Aloitettiin ruudulla. Tehtiin viritystä jotta koira katsoisi ruutuun, ja lähetys läpinäkyvälle kosketusalustalle, jonka Eeva näytti koiralle ennen lähetystä. Matkaa ehkä 15m? Muuten hyvä, mutta Sysi hyvin vahvasti halusi noutaa mulle sen kosketusalustan.. :D Hakeutuminen ruudun keskelle sujui hyvin, tehtiin paria eri suuntaa. Toistoja, toistoja tähän.

Sitten tehtiin hyppynoutoa. Melko matala este, ehkä kuusi lautaa. Sujui hyvin! Luovutusasento ei ollut suora, mutta muuten tosi hyvällä mallilla, vauhti kapulalle ja takaisin on hyvä. Kokeiltiin iskunoutoa ohjatun noudon kapulalla, mutta tämän treenaus ei ole tällä hetkellä ajankohtaista. Kapulan pudottaminen on Sysille hankalaa, kun on niin vahvasti iskostanut ajatuksen siitä, että se tuodaan loppuun asti, joten ei maksa vaivaa tässä vaiheessa, kun vauhti on riittävän hyvä.

Sitten metallin tilanne. Metallikapula on vielä inhottava, joten fiilistreenejä tarvitaan. Leikittiin metallitölkin noudolla, sitä ei arastele ollenkaan. Kotona treenataan metallikapulan nostoja, aloitettiin maalarinteipillä päällystetyllä keskiosalla ja sitä on asteittain vähennetty, nyt on yksi raita keskellä, joka on ehkä 75% ympärysmitasta, eli aika pieni pala enää.

Tähän oli hyvä jättää meidän päivän treeni, ei liikaa kerralla :)

Sitten vanhempiin juttuihin. Lauantaina pienet 4 km hölkät, keskinopeus joku 9 km/h. Sunnuntaina Malmilla agitreenit Miisun ja Annan kanssa. Tehtiin hyppytekniikkaa. Ensin muutaman kerran perussarjaa 6ft väleillä. Sen jälkeen kasvava sarja 6-7-8-9. Ekaa kertaa kokeilin hidastaa videolta, kun ei tuosta oikein mitään näe norminopeudessa, mutta mun editoijan taidot ei tainneet olla ihan riittävät.. :P Klipit on ehkä vähän sekaisin, ja videon laatu on aika huonoa. Positiivista se, että perussarjalla Sysi suoritti joka välin, eikä hypännyt vikaa kahta aitaa kerralla kuten aiemmin. Viimeisellä kierroksella kasvavalla sarjalla pallo palkkana, muuten nami. Perussarjalle nami on parempi (ei niin kova kiire) ja kasvavalle lelu (etenee paremmin). Lopuksi tehtiin vähän pujottelua. Kiitokset Annalle kuvauksesta! :)



Kaukojumppaa ollaan tehty sitten belgien tokopäivän, ei kyllä kovin aktiivisesti.... Vaihdot, joissa paino pitäisi siirtää taakse on vaikeita! Siis seiso-maahan, seiso-istu. Nyt kliksutellaan vaihtoja takajalat muovikannen päällä, kriteerinä se, että ne pysyy siinä. Täydellinen ei tämä suoritus vielä ole, mutta tällä keinolla sain belgiläisen aivot raksuttamaan, ja seisomaan nousut korjaantui huikeen hyvin. Asennonvaihdoissa Sysillä on tosi levottomat jalat (paitsi pepun ollessa maassa), ja pelkkää liikeratajumppaa namin perässä tehdään tämän ohella. Seisomaan nousuissa on potkaissut takajalat taaksepäin tosi helpolla, ja seisomisesta istumaan/maahan astuu takajalat alle. Tässä video meidän kolmannesta treenikerrasta (kannen opettelun jälkeen). Välistä pätkitty kyllä juttuja ja palkkausta pois, tiivistetty olennaiseen. Parista korjauksesta huomaa, miten se ajatus on siellä takajaloissa. Treenit jatkuu!


lauantai 5. tammikuuta 2013

Projekti Ruokapöytä

Ohjeet ja tarvikkeet by Isä, toteutus Minä Ihan Itse.

Ennen


Jälkeen


Treeneihin siis. Torstaina agilityn viikkotreeneissä tehtiin rataa, joka vaikutti tosi haastavalta, mutta olikin tosi kiva, siitä huolimatta, että ei taidettu kertaakaan saada sitä kokonaisuutena puhtaasti läpi. Radan copyright Sanni Husso. 2 esteellä kiepautus sylivekillä, 5 aidalle takaaleikkaus. 9 aidalla saksalainen, lähetys 10:lle, 11-12 välissä persjättö/valssi. 14 - 15 väliin persjättö/valssi jolla pääsin seinän puolelle juoksemaan, ja 16-17 väliin persjättö. Hinkattua tuli sen verran, että lopussa oma ohjaus valui huolimattomaksi, kun ei vaan meinannut taaskaan tsemppi säilyä. 16 aidan jälkeinen persjättö oli hieman hankala toteuttaa, kun piti päästä niin hyvin edelle, mutta saatiin me sekin just ja just onnistumaan. Luota ja liiku, luota ja liiku..




keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Lenkkii, lenkkii

Illan lenkki ansaitsee vielä ihan oman postauksensa & pääsen testaamaan bloggerin sovellusta. Noin 1,5 kk hölkkätauko päättyi, kun lähdettiin uhmaamaan pääkallokeliä. Matkaa taittui 7,5 km + kävelyt, keskinopeus 8,66 km/h. Aika hyvin, ottaen huomioon miten huono keli tuolla oli, jäätä, upottavaa hankea, sohjoa... Pidempikin lenkki ois menny, jos illan leffa ei olisi ollut odottamassa ;)

Vantaa 30.12

Vuosi vaihtui leppoisissa merkeissä kyläillen, mutta sitä ennen ehdittiin vielä yhdet kisat kisata. HSKH:n kisoissa viime sunnuntaina oli tuomarin Sami Topra, ja osallistujia hieman vajaa 90. Kisapäivä oli siis aika pitkä.. Aamun eka rata oli hyppäri, jolta tulos hyl. Heti ekan hypyn rima tuli alas, ja vaikka rata meni muuten ihan hyvin, en saanut sitä parasta tsemppiä päälle. Hylly tuli  kun koira tuli putkesta ja ohitti aidan, jatkoin. Tämä oli ihan oma moka, en ottanut kunnolla haltuun putken jälkeen tai ohjannut kunnolla aidalle, etenin vaan.

Toinen rata olikin jo agirata. Tehtiin kokonaisuutena tosi hyvä suoritus, ehkä jopa meidän parhaimpia kisasuorituksia :) Yksi rima tuli kuitenkin alas, käänsin ja käskytin juuri kun Sysi oli riman päällä, joten omaan piikkiin menee tämäkin. Kaikki kontaktit tehtiin huolella, selvillä pysäytyksillä, keinulla ja puomilla seisotin vielä kunnolla, kun virhe oli jo ehtinyt tulla, ja hyvin pysyy. Lentokeinuongelma siis takana, virhettä ei ole tullut kertaakaan kuukausiin, treeneissä tai kisoissa, jippii! :)

Viimeinen rata myös agirata, ja kaaokseksi meni.. Hylly tuli heti alussa kakkosesteellä, olin ottamassa Sysiä pakkovalssilla aidalle, mutta eipä kuunnellut ohjausta vaan hyppäsi kakkoshypyn suoraan mun "selän takaa".. Tätä virhettä en täysin kontolleni ota, koska ohjaus ei ollut niin huono, mutta selvästi mun olisi pitänyt olla ohjauksessani vaativampi, kun kerran koira teki valinnan toisin. Loppurata taisteltiin virheiden kanssa loppuun asti, Sysi oli lennokkaalla tuulella, ja kaarrokset valui ja linjaukset meni pieleen.. Kengännauhatkin aukes radalla, ja hieman jännitti, miten loppusuorasta selviän.. En kaatunut ja kontaktit toimi edelleen, koiralla oli hauskaa, joten ihan hyvä päätös kisavuodelle :) Jokaisessa lähdössä istui paikalla hyvin, vähän otti matalamman lähtövalmiin asennon. En muista aiemmin olleeni Sami Topran radoilla, mutta voisin kyllä mennä toistekin. Radat ei ollut ihan helppoja, mutta aika sujuvia. Kontakteilla piti hyvin tiukan linjan.

Vuoden ekat agitreenit tehtiin tänään keskiviikkona Malmilla. Suoraa, pari takaaleikkausta ja pujottelun perään sokkaria, hyppysuoraa leijeröiden kepit väliin. Pari lepopäivää kisojen perään oli kyllä "hieman" kasvattanut koiran intoa, jotenkin lennokas tuntuu olevan viimeaikojen treenien jälkeen se kuvaavin sana... :P